Στηρίξτε μας

Κρέμασε την αλεπού στην πόρτα του & δημοσίευσε φωτογραφία στο facebook για να δείξει το κατόρθωμα του;

25 Μαΐου 2015 06:15 | Καταγγελίες
Κρέμασε την αλεπού στην πόρτα του & δημοσίευσε φωτογραφία στο facebook για να δείξει το κατόρθωμα του;

Μια φωτογραφία που δείχνει μια αλεπού νεκρή την οποία κάποιος κρέμασε στην είσοδο ενός σπιτιού πιθανότατα στο χωριό Καπνόφυτο Σερρών βρήκαμε στο facebook και μάλιστα στην σελίδα της ομάδας «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΠΝΟΦΥΤΟΥ».

Η χρήστης του facebook με το όνομα Sofia Bogioklidou που ανέβασε τη φωτογραφία στην συγκεκριμένη ομάδα δηλώνει με αφορμή το στιγμιότυπο «περιχαρής» (feeling joyful) ενώ στα σχόλια άλλα μέλη της ομάδας επιβραβεύουν το γεγονός θεωρώντας φυσιολογικό το κρέμασμα του ζώου - επειδή προφανώς θα έφαγε κότες - και άλλοι διαμαρτύρονται.

AlepouKapnofytoSerron4 0Ένας άνδρας στέκεται πίσω από το νεκρό ζώο χαμογελαστός...

Το ποιος σκότωσε το ζώο, που είναι θηρεύσιμο είδος, και αν αυτό το έγκλημα έγινε εντός ή εκτός κυνηγετικής περιόδου δεν το γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να ξέρουμε ούτε σε ποια περιοχή κρέμασαν την αλεπού για να δείξουν το κατόρθωμα τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους στείλαμε τη φωτογραφία και τα σχετικά λινκ στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ακόμα και αν η αλεπού θανατώθηκε νόμιμα με όπλο (καθώς ο απαγχονισμός, η δηλητηρίαση ή άλλος είδος παγίδευσης της είναι παράνομος) εντός κυνηγετικής περιόδου η έκθεση τους θηράματος απαγορεύεται όπως και η δημοσίευση τέτοιων φωτογραφιών στο διαδίκτυο. Στον Δασικό Κώδικα (Νομοθετικό Διάταγμα 86/1969 - Φ.Ε.Κ. 7/Α/69 - άρθρο 258 παράγραφος 2) αναφέρεται ξεκάθαρα ότι απαγορεύεται «ε)Η μεταφορά, η έκθεσις εις κοινήν θέαν και ο καθ' οίονδήποτε τρόπον βασανισμός συλληφθέντων θηραμάτων».

Τι απαγορεύει ο νόμος 4039/2012

Ο νόμος 4039/2012 στο άρθρο 16, τονίζει ξεκάθαρα ότι: «α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόµενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νοµοθεσίας, καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισµός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση µεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέµασµα, ο πνιγµός, το κάψιµο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασµός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη µε θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασµός.

β. Απαγορεύεται, εξαιρουµένων των περιπτώσεων κινηµατογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισµού, η πώληση, εµπορία και παρουσίαση – διακίνηση µέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηµατογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση µεταξύ ζώων ή µεταξύ ζώου και ανθρώπου µε σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόµων που παρακολουθούν ή συµµετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συµπεριλαµβάνεται και η περίπτωση της µονοµαχίας µεταξύ ζώων».

Διαβάστε επίσης:

Εξόντωση αλεπούδων με φόλες στο Ποικίλο Όρος

Δεκάδες άγρια και κατοικίδια ζώα νεκρά από φόλες στο Ποικίλο Όρος της Αττικής

Συστηματική εξόντωση αλεπούδων στη Βοιωτία

Περισσότερα από 20.000 ζώα δηλητηριάζονται με φόλες κάθε χρόνο στην Ελλάδα

Φόλες με υδροκυάνιο και νεκρές αλεπούδες εντόπισαν στη Χίο

Απευθύνθηκαν στον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου για την παράνομη μαζική εξόντωση αλεπούδων

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

8 Σχόλια

  1. APPODIMOS

    AFTO TO KTINODES ZOO POU BLEPO PEISO APO TA KAKELA ME DEIO PODIA KAI ME
    MOURI OPOS EINE O BOTHROS TOU SPITIOUTOU NA POZARI STO AXEIXO KORMEI
    ENOS TETRAPODOU EINE NA TON PETAXOUN STA ZOA KAI META STON BOTHROTOU
    DIATI MOUTSOURONEI TIN KEINONIA TOU topoutou.

  2. Pantelets Fridas

    Cruelty to animals means cruelty to life. God has created these animals and we should love and look after them NOT kill them.

    Your actions on this earth will be punished later.

    Have a heart and learn to love all of GOD's creations.

  3. Γιώργος κ

    Κανένα ζώο στον πλανήτη δεν σκοτώνει άλλο είδος άσκοπα παρά μόνο εάν πρόκειται να τραφεί. Το ανθρώπινο - καταστροφικό- είδος είναι το μόνο που αφαιρεί ζωές άλλων έμβιων όντων άσκοπα και για διασκέδαση , βλέπε επάνω φωτογραφία , βλέπε κυνηγούς και κτλ κτλ.
    Επίσης είναι το μόνο είδος που σκορπώντας το θάνατο, λαμβάνει ηδονή και ικανοποίηση....
    Εάν αυτά σας φαίνονται φυσιολογικά, τότε πάει κάτι πολύ στραβά νομίζω στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους....
    Το άτυχο αυτό αλεπουδάκια, προφανώς βρέθηκε στο διαβάστε του "πολιτισμένου" μέλους του πολιτιστικού συλλόγου, προσπαθώντας να βρει λίγη τροφή ,δηλ, να ικανοποιήση ένα από τα βασικά ένστικτα όλων των έμβιων οργανισμών, την πείνα...
    Εσείς "πολιτισμένοι", τι κάνετε όταν πεινάτε εσείς ή τα παιδιά σας. Ίσως θα πρέπει να περάσετε έξω από το σπίτι μου. ΔΙΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΦΡΑΧΤΗ , ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ.....

  4. Manosm

    Πάλι οι σκατόβλαχοι. Κάφροι ήσασταν και κάφροι θα μείνετε μέχρι να ψοφήσετε.Τα χειρότερα εύχομαι στην κυρία του Πολιτιστικού συλλόγου. Κυρία μου είστε ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΗ με αυτά που κάνετε, εσείς και όλο το σκατοσυνάφι σας.

  5. Vasilis

    Πολιτιστικός σύλλογος....Πάντως αν δείτε τη φάτσα αυτής της κυράτσας στο facebook...καταλαβαίνεις με τη μία γιατί στόκο μιλάμε. Μακάρι να το φάει το πρόστιμο γιατι δεν κάνει απλά διακίνηση οπτικού υλικού με θανάτωση ζώου αλλά το διαφημίζει έτσι όπως το παρουσιάζει.

    Έχουν και πολιτιστικό σύλλογο...α ρα κατακαημένε πολιτισμέ... Μία η υπερπαραγωγή στη Νάξο που ανεβάζει γαιδούρια στις ταράτσες γιατί είναι πολιτισμός, από την άλλη η κυράτσα από τας Σέρρας που περιχαρής διατρανώνει ένα κρεμασμένο πλάσμα από τη σελίδα του πολιτιστικού συλλόγου. Φαντάσου να ήταν και απολίτιστοι τί εγκλήματα θα κάναν.

    ΥΓ: Αν πάντως η σελίδα ανήκει όντως σε πολιτιστικό σύλλογο και ο σύλλογος δεν είναι μόνο η κυράτσα και καμιά κουνιάδα της που μαζεύονται και χορεύουν κανά δημοτικό μπεκροπίνοντας στο πανηγύρι του αη-Γιώργη για να κάνουν το χρέος τους στον πολιτισμό, μήπως θα πρεπε να υπάρξει εισαγγελική δίωξη και απέναντι στο σύλλογο για διακίνηση υλικού;

  6. Κατερινα Παπαδοπουλου

    Και πολύ καλά κάνατε. Δυστυχώς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την ανάρτηση της "περιχαρούς" αν δεν είμαστε μέλη του φεϊσμπεκικού "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΎ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΠΝΟΦΥΤΟΥ" , κάποια από τα μέλη του οποίου μόνο πολιτισμένα δεν μου φαίνονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.