Στηρίξτε μας

Έσωσαν τον σκύλο που βρήκαν σκελετωμένο και αλυσοδεμένο στο Μαράθι της Πάρου

22 Μαΐου 2015 19:51 | Καταγγελίες
Έσωσαν τον σκύλο που βρήκαν σκελετωμένο και αλυσοδεμένο στο Μαράθι της Πάρου

Αποστεωμένη και δεμένη σ’ ένα χωράφι στην περιοχή Μαράθι της Πάρου εντόπισαν τον θηλυκό σκύλο, που βλέπετε, μέλη του συλλόγου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» οι οποίοι έλυσαν το ζώο και το μετέφεραν αμέσως στον κτηνίατρο Αντώνη Λάμπρου. Εκεί του έγιναν εξετάσεις και αναμένεται να φανεί εκτός από την ασιτία αν το ζώο πάσχει και από κάποια ασθένεια ενώ εσωτερικά και εξωτερικά του έγινε αποπαρασίτωση. Η Μάρθα – έτσι την ονομάτισαν – μετά τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε για φιλοξενία σε εθελοντή του σωματείου.

MarathiParouVareloskylo (3)Η εικόνα «μιλάει» από μόνη της!

Στο σημείο όπου ήταν αλυσοδεμένη η σκυλίτσα τροφή δεν υπήρχε παρά μόνο νερό βρώμικο. Και για σπίτι ο ιδιοκτήτης της, της είχε τοποθετήσει το γνωστό βαρέλι που τον χειμώνα λειτουργεί σαν ψυγείο και το καλοκαίρι σαν φούρνος κάνοντας τον μαρτύριο του ζώου ακόμα πιο βασανιστικό.

MarathiParouVareloskylo (10)Πράσινο νερό - δηλητήριο έπινε το ζώο.

Εκεί οι φιλόζωοι άφησαν παίρνοντας το σκυλί άφησαν τρία χαρτιά προς ενημέρωση του βασανιστή του. Σε αυτά εξηγούν τι ορίζει η νομοθεσία, ότι αυτό που υφίσταται αυτό το πλάσμα είναι κακοποίηση γι’ αυτό και με συνοπτικές διαδικασίες το απομάκρυναν από τα χέρια του για να το σώσουν, ενώ επισημαίνουν ότι αν ξαναδέσει εκεί άλλο σκυλί θα του επιβληθούν και τα σχετικά διοικητικά πρόστιμα.

MarathiParouVareloskylo (2)Η σκυλίτσα είναι περίπου 3 ετών και ζυγίζει μόλις 9 κιλά.

Ο σύλλογος «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου», που δεν γνωρίζει σε ποιον ανήκει το ζώο, κάνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει για να καλυφθούν τα πρώτα έξοδα των εξετάσεων, των φαρμάκων και της τροφής της Μάρθας.

MarathiParouVareloskylo (4)Το ζώο μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του Αντώνη Λάμπρου ο οποίος και διαπίστωσε την κακή κατάσταση του από την ασιτία.

Τα έξοδα μέχρι τώρα είναι 75 ευρώ γι’ αυτό αν θέλετε καταθέστε στον λογαριασμό του συλλόγου στην ALPHABANK: 625002002006798 όποιο ποσό επιθυμείτε με την ένδειξη: «Για Μάρθα».

ΙΒΑΝ GR48 0140 6250 6250 0200 2006 798

SWIFT/BIC: CRBAGRAA

Διαβάστε επίσης:

Άφησαν το σκυλί τους να πεθάνει αβοήθητο στο Μαράθι της Πάρου

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. ginger

    Η Πάρος τελικά έχει από τα πιο πολλά περιστατικά για κακοποιησεις ζώων. .... τι έγινε ρε κουραδομαγκες χωριάτες κολαστηριο ψυχών το έχετε κάνει εκει?? Άμα είναι έτσι να μετονομαστει το νησί σε νέα Σπιναλόγκα....
    σίγουρα κ αυτη την έρμη ψυχή τη σκυλίτσα θα ανήκει σε κανέναν σαπιοκοιλια αμορφωτο η σε κάποιο κολογερο παλιοτραχανα που κοιτάει μόνο την πάρτη του....
    προτείνω να δέσουμε τον ιδιοκτήτη της αμοιρης αυτής ψυχής στο ίδιο σημείο μαζί με τα σκουριασμενα κ άδεια πιατάκια κ απλά να τον αφήσουμε να περιμένει στην δυστυχία του.... ακούγεται βάρβαρο ε????
    Αυτός όμως το αξίζει αυτό
    κ όχι το αθωο αυτό πλασματακι που δεν έχει επιλογή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.