Στηρίξτε μας

Φροντίζουν με βάρδιες τον γέρικο αδέσποτο σκυλάκο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

22 Μαΐου 2015 07:03 | Τα καλά νέα
Φροντίζουν με βάρδιες τον γέρικο αδέσποτο σκυλάκο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

Την ιστορία του ηλικιωμένου αδέσποτου σκυλάκου που ζει εδώ και 17 χρόνια στην περιοχή της Νέας Σμύρνης μάθαμε από τον Αντώνη Λιβάνη, ο οποίος περιγράφει με πολύ γλαφυρό τρόπο το πώς οι φιλόζωοι, που νοιάζονται γι’ αυτό το πλάσμα, με βάρδιες τον φροντίζουν μετά τον τραυματισμό του από αυτοκίνητο καθώς η ελεύθερη φύση του αντιδρά σε κάθε μορφή εγκλεισμού.

Σε πινακίδες τις οποίες τοποθέτησαν στο αγαπημένο του παρτέρι όπου τον έχουν δεμένο εξηγούν ότι ο Ρόκυ ή Βουνό ή Αρκούδος (καθώς έχει πολλά ονόματα) έχει σπάσει το πόδι του, ακολουθεί αγωγή, του δίνουν φάρμακα, τον ταΐζουν συστηματικά και απαγορεύεται να τρώει κόκκαλα, ψωμιά και άλλες ακατάλληλες για την υγεία του τροφές, ενώ ζητούν κανείς να μην τον λύσει μέχρι το σκυλί να γίνει καλά.

NeaSmyrniGerakos3Οι πινακίδες που ενημερώνουν για την κατάσταση του ζώου.

Ο κ. Λιβάνης, που μίλησε στο www.zoosos.gr, επισημαίνει γράφοντας στο facebook ότι αυτό το νοιάξιμο γι’ αυτό το πλάσμα είναι μια αχτίδα πολιτισμού, μια ανάσα ανθρωπιάς. Συγκεκριμένα εξηγεί: «Στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, εδώ και κάποιο διάστημα, κατατίθεται περίσσευμα ανθρωπιάς κι ευαισθησίας και μάλιστα σε καιρούς που μάλλον έχουν εξωθήσει στον ατομοκεντρισμό και στην απάθεια, είτε διότι η προσωπική επιβίωση τέθηκε σε προτεραιότητα, είτε επειδή μούδιασαν οι αισθήσεις από την γενικότερη αχλή γκρίζου και τη μελλοντική απροσδιοριστία.

Ένας γερασμένος σκυλάκος, γέννημα θρέμμα της πλατείας κι άοκνος παρατηρητής 17 χρόνων ιστορίας της, τραυματίστηκε από αμάξι. Η αποκατάστασή του σε κλειστό χώρο δεν τελεσφόρησε, μια και σκόνταφτε στην ελεύθερη φύση του που αρνείτο να κλειστεί, τώρα στα γεράματα, σε 4 τοίχους όπως εκείνη των ανθρώπινων φίλων του.

Έτσι μια ομάδα από περίοικους, από εκείνους που μεγάλωσαν κοντά στα γαβγίσματά του, κράτησε τον μορφονιό σε ένα από τα αγαπημένα του παρτέρια πάνω στην πλατεία, παρέχοντάς του περίθαλψη, στοργή και προστασία, με 4ωρες βάρδιες, δίπλα του στο άλγος, κοντά του στα χρόνια που όλα μοιάζουν πιο βαριά και δύσκολα. Αχτίδες πολιτισμού, ανάσες ελπίδας!» καταλήγει ο κ. Λιβάνης.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο υπέργηρος Αρκούδος, ο πιο γνωστός αδέσποτος σκύλος της Νέας Σμύρνης

Νέα Σμύρνη: Έδεσε τον σκελετωμένο σκύλο στο κάγκελο και τον εγκατέλειψε αφήνοντας σημείωμα που γράφει: «Είμαι μόνος»

Νέα Σμύρνη: Σκόρπισαν δηλητήριο θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών και ζώων

Ατύχημα ή έγκλημα η πτώση του κουταβιού από μπαλκόνι διαμερίσματος στη Νέα Σμύρνη;

Νέα Σμύρνη: Έκαψαν με καυστική ουσία 30 ημερών γατάκι;

Και ο Δήμος Νέας Σμύρνης παρανόμως απαγορεύει την είσοδο σκύλων σε πάρκα

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

9 Σχόλια

  1. LEFTERIS

    ΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΘΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΝ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 3-4 ΜΗΝΕΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΖΩΜΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΘΕΑΣ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ Κ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟΣ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ Κ ΚΑΤΕΒΗΚΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ Κ ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΣΕ ΣΤΕΓΝΟ ΜΕΡΟΣ.ΦΑΝΕΡΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΚΙ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΜΟΥΣΚΕΜΑ, ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΕΡΟΣ. ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ;;; ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ Κ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ.ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΣΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΡΟΧΗ (μπουφαν χωρις μπλουζα κ σαγιοναρα, απο την βιασυνη μου να κατεβω μην τον χτυπησει κανενα αυτοκινητο)ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ. ΕΥΧΟΜΑΙ Κ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ Κ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΝΤΟΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ Κ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ.ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕ ΜΟΥ Κ ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ...... . Υ.Γ. οσες φορες βρεθηκαμε με τα σκυλια μας στην πλατεια ηταν παντα κυριος, ποτε δεν μας ενοχλησε.ΦΙΛΙΑ αγορι μου

  2. ΛΑΜΠΡΟΣ

    Μπραβο σε ολους οσους συντελουν και προσφερουν γι αυτο το υπεροχο ζωντανο πλασμα και μακαρι να υπαρξουν κι αλλοι με τετοιες ευαισθησιες εμπρακτα.....
    Και παλι μπραβο, σας βγαζω το καπελο, συνεχιστε να εισαστε ανθρωποι με πραξεις και οχι με λογια, ο Θεος να σας δινει Υγεια,δυναμη και κουραγιο για να μπορειτε κι εσεις να προσφερετε αυτα που μπορειτε....!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.