Στηρίξτε μας

Ξεπέρασε τον κίνδυνο η γατούλα που κάποιος έκαψε με οξύ στους Αγίους Αποστόλους Χανίων

19 Μαΐου 2015 18:50 | Τα καλά νέα
Ξεπέρασε τον κίνδυνο η γατούλα που κάποιος έκαψε με οξύ στους Αγίους Αποστόλους Χανίων

Αναρρώνει η γατούλα που εντοπίστηκε στις αρχές 4 Μαΐου από τουρίστριες, οι οποίες διέμεναν σε κάμπινγκ στους Αγίους Αποστόλους Χανίων, να είναι καμένη με λάδι εξωτερικά στο κορμί της και από μια τοξική ουσία να έχει πληγές, εγκαύματα μέσα στο στόμα της.

GataXaniaOxy4 5 2015

Έτσι βρήκαν την γάτα οι τουρίστριες.

Το ζώο οι γυναίκες από την Δανία που δεν ήξεραν τι να κάνουν για να το σώσουν καθώς εκείνες επέστρεφαν στην πατρίδα τους και κανείς από τους ντόπιους δεν το αναλάμβανε το μετέφεραν στο κτηνιατρείο του Χαράλαμπου Ξανθουδάκη και ζήτησαν από την κτηνίατρο που το εξέταζε να του κάνει ευθανασία για να το απαλλάξει από το μαρτύρια του.

GataXaniaOxy4 5 2015%20%282%29

Τις πρώτες ώρες στο κτηνιατρείο.

Η γιατρός που διαπίστωσε ότι το ζώο με τη σωστή θεραπεία θα τα κατάφερνε, αρνήθηκε να το θανατώσει και κάλεσε στο τηλέφωνο τους εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία Των Ζώων» ρωτώντας τους αν θα το αναλάβουν.

GataXaniaOxy4 5 2015%20%281%29

Το ζώο υπέφερε.

Οι τουρίστριες πλήρωσαν από την τσέπη τους όλα τα έξοδα της νοσηλείας δεσμεύτηκαν ότι θα πληρώσουν ό,τι άλλο χρειαστεί και είπαν πως αν το ζώο θα τα καταφέρει θα ήθελαν να το υιοθετήσουν. Και αναχώρησαν από την Κρήτη ανακουφισμένες που κάποιοι νοιάστηκαν γι’ αυτό το πλάσμα.

GatoulaAgioiApostoloi (2)

Η ψιψίνα αποδείχτηκε επτάψυχη.

Το ζώο γλύτωσε, τα κατάφερε και παρά το μαρτύριο που πέρασε αποζητά διαρκώς τα χάδια εκείνων οι οποίοι νοιάστηκαν να την σώσουν.

Το τρίχωμα της καλύπτει τις πληγές της και ευτυχώς η ζημιά που είχε προκληθεί στο στόμα της δεν είχε προχωρήσει στον φάρυγγα και έτσι η ψιψίνα τρέφεται πλέον κανονικά.

Οι εθελοντές την ονόμασαν Μοϊκάνα και σύντομα θα αναζητήσουν για εκείνη την κατάλληλη οικογένεια ώστε να μην ξανακινδυνέψει αδέσποτη. Ο δράστης αυτού του εγκλήματος παραμένει άγνωστος και φυσικά δεν πρόκειται να τιμωρηθεί για τις πράξεις του.

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Οι τουρίστριες βρήκαν τη γάτα που κάποιος έκαψε με οξύ και λάδι!

Κορυδαλλός: Έριξε οξύ στην αδέσποτη σκυλίτσα και έβρισε τη γυναίκα που τη φροντίζει

Το βρήκαν καμένο με οξύ και δεμένο στο Πεδίον του Άρεως

Πάχνη Ξάνθης: Το τύφλωσαν με οξύ που έριξαν στο κεφάλι και στο σώμα του

Ραφήνα: Βρήκαν τον σκύλο καμμένο με οξύ

Με εγκαύματα Γ’ βαθμού η γάτα που κάποιος έκαψε με οξύ στην Πάρο

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. Giorgos

    Χε χε χαζό γατί ψόφο δεν έχει.. Μπράβο στο γιατρό που δεν έκανε αγγαρεία και δεν το θανάτωσε. Όχι σαν κάτι άλλους που σου λένε το γατί δε σώζεται και θέλουν λεφτά για ευθανασία και για "ταφή". Το κακόμοιρο πάντως θα του έριξαν ότι του εριξαν και αυτό θα πήγε να πλυθεί και έκαψε το στόμα του.

  2. Lyda

    Αλήθεια, πείτε μας, αφού οι τουρίστριες που ενδιαφέρθηκαν για το ζώο, ζήτησαν να το υιοθετήσουν, γιατί ψάχνετε για οικογένεια;

  3. EUGENIA

    ΜΠΡΑΒΟ !!!!!!!!!!!!! ΟΜΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ,ΘΑ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ???ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΑΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ??? ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Η ΓΑΤΟΥΛΑ !!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.