Στηρίξτε μας

Αγανάκτησαν για την αδιαφορία που έδειξαν για τις κότες! (Βίντεο)

14 Δεκεμβρίου 2011 12:42 | Επικαιρότητα
Αγανάκτησαν για την αδιαφορία που έδειξαν για τις κότες! (Βίντεο)

Το Κίνημα για τα Δικαιώματα των Ζώων με μια μακροσκελή επιστολή του διαμαρτύρεται για τα σχόλια των παρουσιαστών τηλεοπτικών εκπομπών και δημοσιογράφων αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης των κοτών στα πτηνοτροφεία. Συγκεκριμένα επισημαίνουν: «Την αγανάκτηση φιλοζωικών οργανώσεων και πλήθος πολιτών, έχουν προκαλέσει τα σχόλια των παρουσιαστών της τηλεοπτικής εκπομπής “Ράδιο Αρβύλα” σχετικά με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την απαγόρευση του απάνθρωπου συστήματος των κλωβοστοιχιών που χρησιμοποιούνται για την εκτροφή των κοτόπουλων παραγωγής αυγών ή αλλιώς ωοπαραγωγικών ορνίθων.

Αγανάκτηση επίσης έχει προκαλέσει και ο τρόπος παρουσίασης του ίδιου θέματος από την εκπομπή “ΜΕGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ”. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα εντελώς απαράδεκτα σχόλια των παρουσιαστών της εκπομπής “Ράδιο Αρβύλα” είναι αποτέλεσμα άγνοιας και όχι αποτέλεσμα βλακείας ή έλλειψης ευαισθησίας.

Θα θέλαμε λοιπόν να τους ενημερώσουμε πως τα εκτρεφόμενα κοτόπουλα, θεωρούνται από πολλές φιλοζωικές οργανώσεις τα πιο κακοποιημένα πλάσματα στον κόσμο. Και αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση τυχαίο αφού από τη στιγμή της γέννησής τους και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους οι βιομηχανίες εκμετάλλευσης πτηνών, τα υποβάλλουν σε σκληρά βασανιστήρια και τα θανατώνουν με φρικτούς τρόπους, τις περισσότερες φορές ρίχνοντάς τα ζωντανά σε βραστό νερό για να φύγει το φτέρωμά τους, ενώ αλέθουν ζωντανά τα αρσενικά κοτοπουλάκια τα οποία τους είναι άχρηστα.

Κάθε χρόνο 335 εκατομμύρια αρσενικοί νεοσσοί μόνο στην Ε.Ε., θανατώνονται την πρώτη μέρα της ζωής τους ως “άχρηστο προϊόν”. Τα υπόλοιπα φυλακίζονται σε εξωφρενικά μικρά κλουβιά (έχει υπολογιστεί ότι σε κάθε κότα αντιστοιχεί χώρος όσο το μέγεθος ενός χαρτιού Α4), αντιμετωπίζοντας έτσι σοβαρά προβλήματα διαβίωσης καθώς δεν μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες τους ή να εκτελέσουν φυσικές συμπεριφορές όπως είναι το κούρνιασμα, το κύλισμα στο χώμα, η δημιουργία της φωλιάς, το σκάλισμα στο έδαφος, ενώ δεν έχουν το χώρο ούτε να ανοίξουν τα φτερά τους.

Οι σημερινές βιομηχανικές πρακτικές προκαλούν στις κότες των κλωβοστοιχιών χρόνιο και οξύ πόνο και σοβαρά προβλήματα όπως αδυναμία οστών, απώλεια φτερών και πολλές άλλες ασθένειες. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά για τα μαρτύρια στα οποία αυθαίρετα υποβάλλουμε δισεκατομμύρια κοτόπουλα κάθε χρόνο για την παραγωγή ενός προϊόντος που δεν χρειαζόμαστε, αλλά αφήνουμε τις εικόνες να μιλήσουν μόνες τους.

Παραθέτουμε μερικά μόνο από τα βίντεο στα οποία καταγράφονται οι απαράδεκτες συνθήκες εκτροφής και σφαγής των άτυχων πτηνών και ελπίζουμε ότι οι παρουσιαστές της εκπομπής “Ράδιο Αρβύλα” θα είναι πιο προσεκτικοί την επόμενη φορά που θα θελήσουν να αναφερθούν σε ένα τόσο σημαντικό θέμα!

McDonald's Cruelty: The Rotten Truth About Egg McMuffins
http://www.mcdonaldscruelty.com/
Meet Your Meat: Egg-Laying Hens
http://www.peta.org/tv/videos/graphic/292348197001.aspx
Παραγωγή Αυγών

Life in a Nightmare - Egg Farm

Appalling Animal Abuse and Food Safety Threats at Top Egg Producer
http://www.humanesociety.org/news/press_releases/2010/11/cal-maine_111710.html
COK Investigation: Cal-Cruz Hatcheries
http://www.cok.net/camp/inv/calcruz09/
Undercover Turkey Slaughterhouse Investigation
http://www.mercyforanimals.org/hor/
Undercover Investigation at Hy-Line Hatchery
http://www.mercyforanimals.org/hatchery/
Broiler Chicken Investigation

Κατανοούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρώπινη κοινωνία σήμερα, αλλά αυτά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την άθλια κακοποίηση των ζώων, ούτε την ανοχή μας στην κακοποίηση τους. Πολύ δε περισσότερο δεν δικαιολογούν το χλευασμό των μαρτυρίων τους.

Ελπίζουμε ότι οι παρουσιαστές του “Ράδιο Αρβύλα”, θα θελήσουν να συμπαρασταθούν στον δύσκολο αγώνα των οργανώσεων, που μάχονται για τα Δικαιώματα των Ζώων και θα συμβάλλουν στην αντικειμενική ενημέρωση του κοινού, προβάλλοντας εικόνες της άθλιας εκμετάλλευσης δισεκατομμυρίων πτηνών στις πτηνοτροφικές μονάδες οι οποίες συστηματικά αποκρύπτονται. Είναι ίσως το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν» καταλήγει η επιστολή..

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

MEGA αγανάκτηση από GAWF και Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Οι «Ράδιο Αρβύλα», η Σαρδέλα, οι κότες και η ΑΓΝΟΙΑ (βίντεο)

Μας παραπέμπουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την κακοποίηση των ορνίθων στους κλωβούς

Έλληνες πτηνοτρόφοι συνεχίζουν να βασανίζουν τις κότες

Διαλέξτε αυγά από κότες που ζουν ελεύθερες!

Εσείς τι είδους αυγά θα βάψετε το Πάσχα; (Βίντεο)

Κακοποιούνται συστηματικά οι κότες που παράγουν τα αυγά που τρως

Δεν επιτρέπεται να μη ξέρεις πόσο υποφέρουν τα ζώα που τρως! (Βίντεο)

Ζητούν τη συνδρομή της Ε.Ε. για να σταματήσει η κακοποίηση των ζώων στην Ελλάδα

Παραγωγικά Ζώα: Τα αφανή θύματα της ανθρώπινης ασυδοσίας

Ε.Ε.: Καμιά ευαισθησία για τα παραγωγικά ζώα και τις συνθήκες εκμετάλλευσης τους

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. ΜΑΡΙΑ

    Συγχαρητηρια για την αναδειξη αυτων των πολυ σημαντικων θεματων.Για τα παραπανω ατομα κι εγω αγανακτισα διοτι εμφανιζονται με ενα φιλοζωικο προφιλ και δεν πιστευα αυτα που εβλεπα!Δεν γινεται οσοι λεμε οτι ειμαστε φιλοζωοι να αδιαφορουμε για τις εκατομβες και το αιματοκυλισμα ολων αυτων των δυστυχων ζωων μονο και μονο για να γεμισει την πλαδαρη λιπαρη μπακα του ο αχορταγος δυτικος.Βεβαια αυτα πληρωνονται με τις ασθενειες που τον αποδεκατιζουν.Μια παρακληση,βαλτε ενα λινκ υπο μορφη κουμπιου ,αμεσου διαμοιρασμου των αρθρων σας σε ιστοσελιδες κοινωνικης δυκτυωσης.Φιλικα.Μ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.