Στηρίξτε μας

Ένα απόγευμα αφιερωμένο στα αδέσποτα ζώα

23 Απριλίου 2015 14:32 | Στιγμιότυπα
Ένα απόγευμα αφιερωμένο στα αδέσποτα ζώα

«Ένα απόγευμα αφιερωμένο στα αδέσποτα ζώα» διοργανώνει η ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με την  Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (Π.Φ.Ο.) στις 3 Ιουνίου (18:00 - 20:40) στην Διπλάρειο Σχολή (Πλατεία Θεάτρου 3, Αθήνα) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αδέσποτες πόλεις / Stray Cities».

StrayCities

Θετικοί εκπαιδευτές ζώων, κτηνίατροι, εκπρόσωποι του φιλοζωικού κινήματος αλλά και καθημερινοί «ήρωες», μεταδίδουν τη γνώση και την εμπειρία τους, για μια καλύτερη συμβίωση με τα αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Αποτελεί παράδοξο βέβαια το γεγονός ότι οι διοργανωτές της φιλοζωικής εκδήλωσης επικαλούνται «λόγους ασφαλείας» και απαγορεύουν στους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν με τα κατοικίδια τους.

Ένα απόγευμα αφιερωμένο στα αδέσποτα ζώα … και σε όλα τα ζώα συντροφιάς

Πώς πρέπει να πλησιάζουμε ένα αδέσποτο σκύλο; Τι πρέπει να προσέχω όταν φροντίζω αδέσποτα ζώα; Πώς αντιμετωπίζεται το φαινόμενο του υπερπληθυσμού των ζώων συντροφιάς; Τι είναι η θετική εκπαίδευση και πώς μπορεί ένα επιθετικό ζώο να συμβιώσει αρμονικά με μια οικογένεια; Εκπαιδεύεται η γάτα;

Οι Παράξενες Πόλεις (Strange Cities) εξερευνούν για ένα απόγευμα τις Αδέσποτες Πόλεις (Stray Cities) και η αγάπη για τα αδέσποτα μεταφέρεται από τις γειτονιές της Αθήνας, στη Διπλάρειο Σχολή.

Κτηνιατρικές και εκπαιδευτικές συμβουλές, πολύτιμες γνώσεις, μέσα από εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις και βίντεο, θα προσπαθήσουν να διαφωτίσουν τους ανθρώπους που αγαπούν ή και που φοβούνται τα ζώα συντροφιάς, να συνδράμουν εκείνους που θέλουν να υιοθετήσουν ή έχουν αποκτήσει ένα κατοικίδιο αλλά δεν γνωρίζουν το πώς να συμβιώσουν αρμονικά μαζί του, καθώς και να καθοδηγήσουν αποτελεσματικά όλους όσοι έχουν την επιθυμία να βοηθήσουν ένα ζώο που βρίσκεται σε ανάγκη.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί κλήρωση ζωοτροφών προσφορά της Royal Canin.

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.