Στηρίξτε μας

Αρνάκι σε εκκλησία στο Αιγάλεω δεμένο από το πόδι χωρίς τροφή και νερό

22 Απριλίου 2015 16:06 | Καταγγελίες
Αρνάκι σε εκκλησία στο Αιγάλεω δεμένο από το πόδι χωρίς τροφή και νερό

Στο πίσω μέρος του προαύλιου της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στη συμβολή της Ιεράς Οδού με τον παράδρομο της Λ. Κηφισού και την οδό Προύσσης στο Αιγάλεω βρίσκεται το αρνάκι, που βλέπετε στις φωτογραφίες.

AigaleoAgiosGeorgios3Δεμένο με κορδέλα χωρίς τροφή και νερό.

Το νεαρό ζώο είναι δεμένο με κορδέλα από το πόδι εδώ και λίγες ώρες. Ενώ σύμφωνα με τον Δημήτρη Μιχαλακάκο και την Όλγα Τερζή, που το εντόπισαν, τράβηξαν τις σχετικές φωτογραφίες και μίλησαν στο www.zoosos.gr είναι εκεί χωρίς νερό και χωρίς τροφή.

AigaleoAgiosGeorgios2

Το γιατί ένα τέτοιο πλάσμα βρίσκεται στο πίσω μέρος μιας εκκλησίας, στο κέντρο της πόλης και τι σκοπό λατρευτικό ή άλλο σκοπό εξυπηρετεί η παρουσία του δεν το γνωρίζουμε, όμως πληροφορηθήκαμε ότι αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα που είναι εκεί κοντά είδαν το αρνάκι αλλά δεν μπήκαν στον κόπο να προχωρήσουν σε σχετικό έλεγχο.

Καθώς αύριο είναι του Αγίου Γεωργίου πλήθος κόσμου, που πηγαίνει αυτή την ώρα στον ναό, έχει δει το ζώο αλλά κανείς δεν φαίνεται να προβληματίζεται ιδιαιτέρως. To www.zoosos.gr επικοινώνησε με τη Μάρθα Πουλτίδου - γνωστή για το φιλοζωικό της έργο - η οποία με τη σειρά της ζήτησε από τον Β' Α.Τ. Αιγάλεω να στείλει αστυνομικούς ώστε να ελέγξουν την κατάσταση του ζώου και το γιατί βρίσκεται εκεί.

Διαβάστε επίσης:

Ζητούν από τον Ιερώνυμο να βάλει τέλος στο έθιμο της κλήρωσης του αρνιού στην Πάτρα

Θεολογικός συμβολισμός η κακοποίηση του αρνιού με πρωτοβουλία των ιερέων στην Πάτρα; (Βίντεο)

Αλήθεια πως μολύνει ένας σκύλος το χώρο που «πότισε» με το αίμα του κάποιος άγιος;

Ο Δήμος Αιγάλεω επιμένει ότι τα σκυλόσπιτα είναι αυθαίρετες κατασκευές & πως προστατεύει τη δημόσια Υγεία καταστρέφοντας τα

Βρήκαν 5 γατάκια κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα στα σκουπίδια στο Αιγάλεω

Σκύλος δεμένος και εγκαταλελειμμένος στο Δημοτικό Άλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο)

400 νέες πινακίδες ενημερώνουν τους φιλόζωους στον Δήμο Αιγάλεω

Έκκληση για την σωτηρία του σκύλου που ζει 6 χρόνια χωρίς φροντίδα σ’ ένα μπαλκόνι στο Αιγάλεω

Αιγάλεω: Πέθανε από ηλεκτροπληξία επειδή πάτησε σε λακκούβα με νερό

Σκελετωμένο στο Αιγάλεω! Μπορείτε να βοηθήσετε;

Καθημερινά σκοτώνονται ζώα και στην Περιφερειακή Οδό του Αιγάλεω

Περιφερειακή Οδός Αιγάλεω: Καρμανιόλα για τα ζώα

Ο σκύλος βρέθηκε στο Αιγάλεω τραυματισμένος με ανοιγμένο το κεφάλι

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

  1. Vasilis

    Και αυτούς τους παπάδες τους πληρώνει ακόμα το ελληνικό κράτος. Χορτάστε το μεσαίωνα ελληναράδες αφου επιλέξατε να σας δουλεύουν ψιλό γαζί με τα παραμύθια τους μερικές χοντρές με ράσα...που ξέρουν πολύ καλά πως να παίζουν το σκοταδιστικό παιχνίδι τους για να τα κονομάνε.

    Και φυσικά είναι αδίστακτοι για χρήμα και είναι οι τελευταίοι που θα πίστευαν ποτέ τις ηλιθιότητες που σας πουλάνε σαν θεάρεστο λόγο και παράδοση.

    Και εννοείται για άλλη μια φορά η μητρόπολη και η "ιερά" σύνοδος δεν άκουσε τίποτα για το έγκλημα. Χριστιανικά πράγματα....

  2. Θάνος

    Προσωπικά τα ξέρω αλλιώς αυτά τα πράγματα. Δεν τα πηγαίνουν για ευλογία του κοπαδιού, τα πηγαίνουν για δώρο στον άγιο, και η εκκλησία τα εκμεταλλεύεται όπως αυτή θεωρεί καλύτερα.

    1. Θάνος

      Μπορεί να το δώσει σε κάποια άπορη οικογένεια να το κάνει ό,τι θέλει, ή να το βγάλει σε δημοπρασία, και να το πάρει κάποιος χουβαρντάς για ενίσχυση της εκκλησίας. Αυτά οι έμποροι τα παίρνουν από τον εκτροφέα κανένα πενηντάρι, θα ξεκινήσει η δημοπρασία από κανένα εκατοστάρι, και μπορεί να φτάσει στο χιλιάρικο για το καλό της εκκλησίας και να τους ευλογεί ο άγιος.

  3. Όλγα

    Δεν μπορεί ο παπάς να πάει να τα ευλογήσει στη στάνη; Πρέπει η στάνη να κατέβει στην εκκλησία; Ούτως ή άλλως είναι μέρος της δουλειάς του. Θα ξεκινήσει μερικές μέρες πριν μια περιοδεία και την ημέρα της γιορτής ας φέρουν το γάλα μόνο στην εκκλησία. Είναι ανάγκη να τραβολογάν τα κοπάδια πέρα δώθε μέσα στις πόλεις και τα χωριά; Άλλωστε αν θυμάστε καλά, δεν πήγε το κοπάδι στον Χρηστό να τα ευλογήσει αλλά αυτός πήγε στα αρνιά. Ή κάνω λάθος. Βέβαια δεν ξέρω, μετά τα έσφαξε και τα έφαγε; Δε νομίζω!

  4. Manosm

    Δηλ. Κα Ανδρεαδάκη, θέλετε να μας πείτε ότι ο ιδιοκτήτης του ζώου, έκανε όλο τον κόπο να το φέρει στην Αθήνα για να το ευλογήσει ο παπάς και δεν το έκανε αυτό στο χωριό του;
    Αυτή είναι παθητική κακοποίηση του ζώου, αν μπορείτε να καταλάβετε αυτό που σας γράφω και απαγορεύετε από τον νόμο.

    Δηλ. αν είχε ο ιδιοκτήτης του ζώου καμιά 50 πρόβατα, τι θα έκανε, θα τα κατέβαζε όλα στην Αθήνα;
    Αυτό μας γράφετε αν δεν το έχετε καταλάβει.

  5. Ελένη Ανδρεαδάκη

    Ο ιδιοκτήτης αυτού του αρνιού δεν είχε άλλο για να φέρει στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου ως φαίνεται. Έφερε στην εκκλησία το ένα που είχε να ευλογηθεί από τον ιερέα και να το πάρει πίσω στη στάνη του. Το έθιμο αυτό το συναντούμε περισσότερο στην Κρήτη σε πολλά χωριά. Οι κτηνοτρόφοι σήμερα κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια το κοπάδι ευλογείται από τον ιερέα. Το γάλα μοιράζεται στο εκκλησίασμα.Η γιορτή κρατάει όλη μέρα, από το πρωί μέχρι το απόγευμα, μέχρι να ευλογηθεί και να αρμεχτεί και το τελευταίο κοπάδι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.