Στηρίξτε μας

Παναγιώτη Λαφαζάνη ψυχαγωγία και κοινωνική συναναστροφή το κυνήγι;

18 Απριλίου 2015 08:23 | Επικαιρότητα
Παναγιώτη Λαφαζάνη ψυχαγωγία και κοινωνική συναναστροφή το κυνήγι;

Κριτική στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.Α.Π.ΕΝ.) επειδή χαρακτήρισε το κυνήγι «ψυχαγωγία και κοινωνική συναναστροφή» έκανε μέσω twitter σήμερα το πρωί ο Γιώργος Καραμέρος αντιπεριφερειάρχης Αττικής του Βόρειου Τομέα Αθηνών και πρόεδρος της μητροπολιτικής επιτροπής πολιτικής προστασίας και ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής.

Ο κ. Καραμέρος με τρεις φωτογραφίες μια εκ των οποίων απεικονίζει τον υπουργό να εγκαινιάζει στις 27 Μαρτίου την έκθεση για το κυνήγι «OUTDOOR EXPO 2015» γράφει τα εξής: «Ο σύντροφος Λαφαζάνης σε σχετική έκθεση που πήγε (!) χαρακτήρισε το κυνήγι ψυχαγωγία και κοινωνική συναναστροφή».

KaramerosGiorgostwitterLafazanis1Μέσω twitter η κριτική στον Π. Λαφαζάνη.

Ο κ. Λαφαζάνης στον σύντομο χαιρετισμό του σύμφωνα με τους διοργανωτές της έκθεσης μεταξύ άλλων είπε «Έχω πλήρη συνείδηση, ως υπουργός μιας νέας ριζοσπαστικής κυβέρνησης, ότι για να υπάρξει κυνήγι πρέπει να υπάρχει περιβάλλον, πρέπει να έχουμε αειφόρο ανάπτυξη, να έχουμε δάση, ποτάμια, λίμνες, θάλασσες…, αλλιώς το κυνήγι δεν θα μπορούσε να ευδοκιμήσει.

Ο πραγματικός κυνηγός είναι αυτός που διαφυλάσσει όλα αυτά τα αγαθά που κληρονομήσαμε και που πρέπει να τα αφήσουμε στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας για να τα χαρούν και εκείνα…

Ο πραγματικός κυνηγός δεν πηγαίνει απλά για να θηρεύσει. Πηγαίνει για την αναψυχή, για την ψυχαγωγία, για τον περίπατο, για την κοινωνική συναναστροφή. Για όλα αυτά που κάνουν το κυνήγι ένα από τα ωραιότερα σπορ.

PanagiotisLafazanis2Ο υπουργός εγκαινίασε την έκθεση στις 27 Μαρτίου.

Με αυτή την έννοια, εμείς πάντα θα είμαστε δίπλα σας, πάντα θα υποστηρίζουμε εκείνες τις προσπάθειες σας που θέλουν να αναπτύξουν και να αναβαθμίσουν το περιβάλλον, να το διατηρήσουν και να το προστατεύσουν. Που θέλουν την αειφόρο ανάπτυξη και καταλαβαίνουν ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, έχει ως επίκεντρο την αειφόρο ανάπτυξη. Η ποιότητα ζωής και το περιβάλλον δεν είναι αντιπαραγωγικός πόρος αλλά η κινητήριος δύναμη για να πάμε σε μια ουσιαστική παραγωγική ανάπτυξη με προοπτική για το μέλλον…

Χαιρετίζω την προσπάθειά σας! θα είμαστε κοντά σας στις καλές προσπάθειες που γίνονται στα πλαίσια κανόνων, στα πλαίσια θεσμών και μέσα σε μια οπτική που βλέπει την ποιότητα ζωής πάνω από όλα. Και το κυνήγι αυτό επιχειρεί να αναδείξει: μια νέα ποιότητα ζωής!..».

Ψυχαγωγία η εξόντωση ζώων τον 21ο αιώνα;

Το πώς ψυχαγωγούνται οι κυνηγοί στην Ελλάδα εμείς και πολλοί άλλοι το διαπιστώνουμε καθημερινά. Άλλωστε πρόσφατα είναι τα γεγονότα της Ζακύνθου όπου κυνηγοί προπηλάκισαν τον δασάρχη και δεν επέτρεψαν να αποβιβαστούν στο νησί 25 θηροφύλακες προκειμένου να σταματήσει η παράνομη – και βάσει νόμου – εξόντωση των τρυγονιών αυτή την εποχή. Και όλα αυτά φυσικά έγιναν με την κάλυψη των κατοίκων και του ίδιου του δημάρχου Ζακύνθου, που θεωρεί – επειδή του το επιτρέπουν – ότι οι νόμοι δεν έχουν καθολική ισχύ.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου καλύπτει τους κυνηγούς που διαπράττουν ένα διαρκές έγκλημα εξοντώνοντας τρυγόνια και την άνοιξη

Δασοφύλακες, Δασολόγοι, Δασονόμοι: Οι λαθροθήρες εκθέτουν το σύνολο της ζακυνθινής κοινωνίας

Επεισόδια στην Ζάκυνθο από κυνηγούς που απειλούν τους θηροφύλακες

Κυνηγοί απ’ την Ζάκυνθο ζητούν από τον υπουργό να κάνει τα στραβά μάτια για να εξοντώνουν πουλιά ανενόχλητοι!

Καθημερινά τα καταφύγια άγρια ζωής παντού στην χώρα δέχονται πυροβολημένα ακρωτηριασμένα ζώα (θηλαστικά, πουλιά κ.ά.) τα οποία ή υποκύπτουν στα τραύματα τους ή μένουν διά βίου ανάπηρα και γι’ αυτό αιχμάλωτα. Μόνο ένα μικρό ποσοστό άγριων, σπάνιων και συχνά υπό προστασία ζώων τα καταφέρνει και απελευθερώνεται μετά τη νοσηλεία.

«Δράση για την Άγρια Ζωή»: Μάστιγα η λαθροθηρία

Αυτά και πολλά άλλα ο κ. Λαφαζάνης τα προσπερνάει και χτυπάει φιλικά την πλάτη στους κυνηγούς αφού τους αντιμετωπίζει ως πιθανή εκλογική πελατεία.

Τι και αν στους περισσότερους κυνηγετικούς συλλόγους της χώρας προεκλογικά είχαν αναρτηθεί αφίσες που προέτρεπαν τα μέλη τους να ρίξουν μαύρο στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.;

Προπαγάνδα εναντίον του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Χίου

Τι και αν επικεφαλής κυνηγετικών ομοσπονδιών εξοργισμένοι σχεδόν απειλούσαν προεκλογικά τον Αλέξη Τσίπρα;

Ο Τσίπρας διαβεβαίωσε τους κυνηγούς πως δεν θα καταργήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το κυνήγι

Δυσαρεστημένοι οι κυνηγοί από τις θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μετά τη συνάντηση με Τσίπρα

Τι και αν έσπευσαν να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την μνημονιακή Νέα Δημοκρατία για να μην περιοριστεί το «σπορ» τους;

Οι κυνηγοί στηρίζουν ΝΔ για το καλό της αειφορίας, του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης!

Ο κ. Λαφαζάνης τους αντιμετωπίζει ως πιθανούς συμμάχους και παραβλέπει πόσο βλαπτική για το περιβάλλον και τα ζώα είναι η κυνηγετική δραστηριότητα (νόμιμη ή παράνομη).

Εμείς θα είμαστε όμως εδώ για να του το υπενθυμίζουμε!

Διαβάστε επίσης:

Απογοήτευση και ερωτηματικά για τις δηλώσεις Λαφαζάνη σχετικά με το κυνήγι και εντός ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ο Σαμαράς συστράτευσε και τους κυνηγούς για να γίνει πρωθυπουργός!

Ή κυνηγός ή πρεζόνι; Άλλη επιλογή δεν υπάρχει;

Ναύπακτος: Κυνηγοί - κτήνη βασανίζουν συστηματικά μωρά αγριογούρουνα (βίντεο)  

Δράμα: Έτσι βασανίζουν οι κυνηγοί τα αγριογούρουνα για να εκπαιδεύσουν τα σκυλιά τους (βίντεο)

Κυνηγοί στην Καβάλα βασανίζουν με τα σκυλιά τους το αλυσοδεμένο αγριογούρουνο

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

10 Σχόλια

  1. Θάνος

    «Ο πραγματικός κυνηγός δεν πηγαίνει απλά για να θηρεύσει. Πηγαίνει για την αναψυχή, για την ψυχαγωγία, για τον περίπατο, για την κοινωνική συναναστροφή. Για όλα αυτά που κάνουν το κυνήγι ένα από τα ωραιότερα σπορ.»

    Αυτό Λαφαζάνη να το λες όταν θα σε κυνηγάει η ΧΑ για να σε σφάξει. Ένα από τα ωραιότερα σπορ θα είναι δεν θα είναι κάτι άλλο…

  2. ginger

    Γιατί ξέρει ο λαφαζανης κ ο κάθε τέτοιος τι θα πει κοινωνικοτητα κ κοινωνια??? φαντάζομαι ότι πολλοί από τα δήθεν μεγάλα κεφάλια με το ζόρι θα έβγαλαν κ το δημοτικό. ..αρχιδες πια αμόρφωτοι πνίγηκαμε στους καραμητρους στα βλαχαδερα κ στους μισοσεσημασμενους που θέλουν να αποκαλουνται κ υπουργοί....ήμαρτον ρε πουστη μου πήξαμε σε αυτή τη χώρα απο τους άθλιους τυχοδιωκτακους.....

  3. venus

    Η ευτραπελη ιδεολογια του κυριου Λαφαζανη γυρω απο το κυνηγι και τη «χρησιμοτητα του» μας δειχνει οτι οι σημερινοι κυβερνητικοι «συντροφοι» πασχουν απο δυο ασθενειες:
    Αναχρονισμο και
    Θανατοφιλια.
    Η πρωτη ειναι πολιτικη ασθενεια, η δευτερη ψυχικη.

    Οταν ο Marx εγραψε το κομμουνιστικο μανιφεστο, το 1848, θεωρησε οτι «η καταπατηση της εγκληματικοτητας κατα των ζωων ανηκει στα ενδιαφεροντα της «μπουρζουαζιας».

    «Αυτη η μπουρζουαζια επιδιωκει την εξασφαλιση και την ευημερια της δικης της ταξης, της αστικης ταξης, και γι αυτο επιθυμει να καλυτερευσει τις συνθηκες ζωης των ζωων».
    (κομμουνιστικο Μανιφεστο, τομος τεταρτος, σελιδα 488, στα γερμανικα, δηλαδη στην αυθεντικη γλωσσα, για αυτο παραθετω και το σχετικο κειμενο στα γερμανικα, στο τελος του σχολιου μου*).

    Απο τοτε ομως που το εγραψε ο μακαριτης εχουν περασει πανω απο 150 χρονια και φαινεται οτι οι συντροφοι του «Συριζα» (σε περιπτωση που εχουν διαβασει Marx) δεν εχουν παρει ακομα χαμπαρι οτι εχουν συμβει πολλα και κυριως οτι εχουν αλλαξει πολλα στις κοινωνικες δομες του 21. αιωνα.
    Η μπουρζουαζια ( αν υποτεθει οτι υφισταται οντως ακομα υπο την μορφη που την περιεγραψε ο φιλος μας ο Marx ) ειναι σημερα αδιαφορη μεχρι ουδετερη στα δικαιωματα των ζωων, και η φιλοζωϊα (σαν ιδεολογια) ανηκει μαλλον στην ταξη εκεινη, στην οποια οφειλει σημερα ο κυριος Λαφαζανης την εκλογη του.

    Αυτα σχετικα με την πρωτη και πολυ διαδεδομενη ασθενεια του αναχρονισμου και των καταστροφικων συνεπειων της στα αριστερα κομματα.

    Η θανατοφιλια ειναι η συναισθηματικη βαση, κατω απο την οποια δρουν ολοι οι κυνηγοι.
    Ειναι η ευχαριστηση να θανατωνω για να ευδαιμονω, σκοτωνω αρα ζω, ο,τι δεν αναπνεει πια ικανοποιει και εκφραζει την προσωπικη μου αναγκη για «συνυπαρξη» με αλλα οντα που εχουν νεκρωθει απο το δικο μου χερι.

    Η επιθυμια λοιπον του κυριου Λαφαζανη για « αειφόρο ανάπτυξη, να έχουμε δάση, ποτάμια, λίμνες, θάλασσες…, αλλιώς το κυνήγι δεν θα μπορούσε να ευδοκιμησει» ταυτιζεται απολυτα με την διεστραμμενη αναγκη των κυνηγων να διατηρηθει αυτο το πεδιο δρασης, μονο και μονο για να εξυπηρετει την ψυχικη τους ασθενεια, την θανατοφιλια.

    Ειναι η ιδια λογικη που διεπει και τους παιδεραστες.
    Επιθυμουν και αυτοι οσο πιο πολλα παιδια σε αυτην την κοινωνια γιατι «αλλιως η παιδοφιλια δεν μπορει να ευδοκιμησει».

    Εαν λοιπον ειναι οντως αποστολη των κυνηγων να « διαφυλάσσουν όλα αυτά τα αγαθά που κληρονομήσαμε» μεσω καθημερινων δολοφονιων και στυγερων εγκληματων σε ανυπερασπιστα ζωα, προτεινω απο αυριο να διορισουμε αναγνωρισμενους παιδεραστες σε νηπιακους σταθμους για να φυλανε «τα παιδιά μας, και τα εγγόνια μας για να χαρούν και εκείνα…» ενα απο τα ωραιοτερα σπορ και μια νεα ποιοτητα ζωης!
    Venus

    *3.2 Der konservative oder Bourgeoissozialismus

    Ein Teil der Bourgeoisie wünscht den sozialen Misständen abzuhelfen, um den Bestand der bürgerlichen Gesellschaft zu sichern.
    Es gehören hierher: Ökonomisten, Philantrophen, Humanitäre,
    Verbesserer der Lage der arbeitenden Klassen, Wohltätigkeitsorganisierer
    Abschaffer der Tierquälerei, Mässigkeitsvereinsstifter, Winkelreformer der buntscheckigsten Art.
    Und auch zu ganzen Systemen ist dieser Bourgeoissozialismus ausgearbeitet worden.).

  4. ΓΙΑΓΙΑ

    "Ο πραγματικός κυνηγός είναι αυτός που διαφυλάσσει όλα αυτά τα αγαθά που κληρονομήσαμε...". Ακριβώς όπως επαληθεύεται από τις δίπλα φωτό της ανάρτησης. Η γενοκτονία, σκοτώνοντας όλη την οικογένεια των αγριόχοιρων, από γονείς μέχρι παιδιά και μπατζανάκηδες, είναι ότι απαιτείται για τη διαφύλαξη. Μπράβο σ'εσάς που βλέπετε, αυτά που κανένας άλλος αντικειμενικά δεν βλέπει.

    Υ.Γ. Πάντως την ψήφο του Παπαδόδημα, που ποζάρει τρισευτυχής με τον υπουργό, δεν πρόκειται να την πάρει του κόμμα του Λαφαζάνη, μιάς και προεκλογικά αλλά και ανέκαθεν ο πρώτος, έχοντας συγκεκριμένη πολιτική κατάταξη, αγωνίζεται για τα δίκαια του γαλάζιου κόμματος των ληστοσυμμοριτών.

  5. Manosm

    Λαφαζάνη, να σε βάλει κάποιος στο στόχαστρο και να σου ρίξει να δείς την γλύκα.
    Για κοίτα τις φωτογραφίες των σπόρτμαν που έχουν ξεκληρίσει τα αγριογούρουνα μικρά και μεγάλα. Δεν τους νοιάζει τίποτα, αρκεί να σκοτώσουν.
    Σκατόψυχοι ήταν και σκατόψυχοι θα μείνουν όλοι οι κυνηγοί.

  6. Haris Fotopoulos

    Ρε πούστη μου, μπορεί ΕΝΑΣ να μου εξηγήσει, πώς διάολο το να σκοτώνεις ζωάκια..αναπτύσσει, αναβαθμίζει και προστατεύει το περιβάλλον??

  7. Κατερίνα

    αυτα να τα βλέπουν οι μαλάκες που ψήφισαν αυτούς τους καραγκιόζηδες!
    και υποτίθεται οτι ο συριζα είναι οικολογικό κόμμμα που αγαπά το περιβάλλον!!

  8. Γιώργος Κ.QFHg

    Μ Α Ζ Ε Υ ΤΕ Τ Ο Ν !!!!!!!
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΧΡΕΙΟ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΡΚΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
    ΑΣ ΚΑΤΣΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΜΠΑΡΟΥΦΟΛΟΓΙΑ ΘΕΛΕΙ.
    ΛΙΓΗ ΟΜΩΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ (!!!!! ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙ ΑΡΑΓΕ) , ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.
    ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ, ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ" ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ , ΤΟ ΣΑΙΝΙ ΜΑΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟΝ ΛΙΓΝΗΤΗ!!!, ΤΟ 2015!! ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
    ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ....
    ΙΣΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ......
    ΕΞΩ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ, ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ....

  9. Chris

    Όλα αυτά που είπε ο Λαφαζανης θα μπορούσαν να τα κάνουν και χωρίς όπλο και χωρίς να σκοτώνουν ζώα.

    Επίσης αυτά που λέει τα κάνουν μια μικρή μερίδα κυνηγών. Οι περισσότεροι απλώς βγαίνουν και προσπαθούν να σκοτώσουν όσα περισσότερα είδη μπορούν.

    Από ότι φαίνεται ο Λαφαζανης δεν πρόκειται να ακολουθήσει το πρόγραμμα του Σύριζα για το κυνήγι... Βεβαίως μένει να δούμε τι θα γίνει με την επόμενη ρυθμιστική τον Αύγουστο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.