Στηρίξτε μας

8 σποτ για τα δικαιώματα των ζώων από την Π.Φ.Π.Ο. με διάσημους πρωταγωνιστές

1 Απριλίου 2015 11:21 | Επικαιρότητα
8 σποτ για τα δικαιώματα των ζώων από την Π.Φ.Π.Ο. με διάσημους πρωταγωνιστές

«Ό,τι δεν είναι άνθρωπος δεν είναι κατ’ ανάγκη αντικείμενο!»

Πλήθος καλλιτεχνών και όχι μόνο παραβρέθηκε χθες στο μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας στην συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των τηλεοπτικών σποτ της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) που πραγματοποιήθηκε στο «Αγγέλων Βήμα».

Οι διοργανωτές πολύ συνοπτικά αναφέρθηκαν στα φρικτά εγκλήματα, που συμβαίνουν στα ζώα, κυρίως στα κατοικίδια - είτε αυτά είναι αδέσποτα είτε οικόσιτα - αλλά και  στα άγρια, στα ζώα εργασίας, στα παραγωγικά ζώα κ.ά. τονίζοντας την κρίση αξιών, που πλήττει την κοινωνία μας, καθώς και την ανυπαρξία φιλοζωικής κουλτούρας, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη για μεταστροφή των συνηθειών μας ακόμα και στην διατροφή μας.

SpotPFPOpanelΟ καθηγητής του Ε.Μ.Π. Θεοδόσιος Τάσιος συμμετείχε στην εκδήλωση.

Οι συντελεστές τόνισαν ότι μέσω της καμπάνιας, που φέρει τον τίτλο «Σταμάτα τώρα! Κοίταξε τα μάτια τους!», στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού γι' αυτό και κάλεσαν γνωστούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές ώστε να συμβάλλουν σε αυτό το εγχείρημα με την αναγνωρισιμότητα τους. Αυτά τα 8 σύντομα βίντεο θα διακινηθούν μέσω των Μ.Μ.Ε. και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και καλείστε όλοι να συμβάλετε σε αυτό.

Ο Πάνος Καφφές συνεργάτης Π.Φ.Π.Ο. και ψυχή του εγχειρήματος επανειλημμένα αναφέρθηκε στην ενημέρωση, που προσφέρει το www.zoosos.gr, χάρη στο οποίο έχει καταφέρει να κρατήσει κάποια στατιστικά στοιχεία για τις κακοποιήσεις, όμως επισήμανε ότι αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ελάχιστα σε σχέση με όσα πραγματικά συμβαίνουν.

Η ομιλία του Πάνου Καφφέ συνεργάτη της Π.Φ.Π.Ο.

Η ομιλία της Νατάσας Μπομπολάκη προέδρου της Π.Φ.Π.Ο.

Η ομιλία της ηθοποιού Άννας Αδριανού

Η ομιλία της Μαρίας Χουστουλάκη γραμματέας της Π.Φ.Π.Ο.

Αμέσως μετά την παρουσίαση των σποτ στους συντελεστές προσφέρθηκαν βιβλία και ευχαριστήριες επιστολές, ενώ με την τιμητική διάκριση του επίτιμου μέλους της Π.Φ.Π.Ο. τιμήθηκαν η ηθοποιός Άννα Αδριανού για το φιλοζωικό της έργο και ο σκηνοθέτης Τάκης Ζερδεβάς.

Οι παρευρισκόμενοι έβαλαν την υπογραφή του στο ψήφισμα της Π.Φ.Π.Ο. ώστε η αναθεώρηση του Συντάγματος να περιλαμβάνει ειδικό άρθρο για τα δικαιώματα των ζώων.

Οι παρεβρισκόμενοι ηθοποιοί, ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές κ.ά. χάρη στις άοκνες προσπάθειες και της Γεωργίας Αγγελοπούλου, που είναι μια πολύτιμη συνεργάτης της Π.Φ.Π.Ο., έβαλαν και την υπογραφή τους στο ψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε να συμπεριληφθεί ξεχωριστό άρθρο σε αυτό για τα δικαιώματα των ζώων.

Ξεχωριστές παρουσίες

Ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θεοδόσιος Τάσιος, βιβλία του οποίου προσφέρθηκαν στους συντελεστές των σποτ, μίλησε για το έργο που προσφέρει η Π.Φ.Π.Ο. στην καθυστερημένη - όπως είπε - ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Τάσιος αναφέρθηκε σε αυτήν στην τραγωδία που συμβαίνει στη χώρα μας εις βάρος των άλλων έμβιων όντων. Εξήγησε ότι ο πνευματικός κόσμος της χώρας φέρει και αυτός ευθύνη για το έλλειμμα φιλοζωικής κουλτούρας καθώς και η επιστήμη, ενώ επισήμανε πως νιώθει ευγνώμων για την πρόσκληση που δέχτηκε να συμμετάσχει στην εκδήλωση.

Η ηθοποιός Γωγώ Ατζολετάκη τόνισε μιλώντας στους παρευρισκόμενους ότι δεν είναι δυνατόν να αναφερόμαστε στα δικαιώματα κάποιων ζώων ενώ τα υπόλοιπα τα τρώμε και εξιστόρησε στο πως εκείνη και γιατί πριν από χρόνια αποφάσισε να σταματήσει να τρώει κρέας.

Δείτε εδώ την ομιλία της Γωγούς Ατζολετάκη

Στην εκδήλωση μίλησε και ο πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Νίκου ως εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο οποίος ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την προστασία που προσφέρουν στα ζώα, τα οποία είναι δημιουργήματα του θεού, ενώ επισήμανε ότι ο άνθρωπος ως λογικό ον έχει υποχρέωση να τα φροντίζει.

«Σταμάτα τώρα! Κοίταξε τα μάτια τους!»

1. Για την υιοθεσία των κατοικίδιων ζώων

2. Για τα άγρια ζώα

3. Για την εγκατάλειψη των ζώων

4. Για όσα νιώθουν τα ζώα

5. Για τα δικαιώματα των ζώων

6. Για την στείρωση των κατοικίδιων ζώων

7. Για την κακοποίηση των ζώων

8. Για τα βαρελόσκυλα

Οι συντελεστές

Το εγχείρημα στηρίχτηκε αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά όσων συμμετείχαν και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Π.Φ.Π.Ο. και τα γυρίσματα έγιναν σε χώρο που ευγενικά παραχώρησε η εταιρεία «ΕΨΙΛΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Γεωργία Ζώη - Ευάγγελος Τσιρώνης».

SpotPFPOGiannakopoulosΟ ποδοσφαιριστής Στέλιος Γιαννακόπουλος μεταξύ εκείνων που πήραν μέρος στην καμπάνια ευαισθητοποίησης.

Τα κείμενα πάνω στα θέματα, που υποδείχτηκαν από την Π.Φ.Π.Ο., έχει γράψει η ηθοποιός και σεναριογράφος Άννα Αδριανού. Σκηνοθέτης είναι ο Τάκης Ζερδεβάς, οπερατέρ είναι ο Παναγιώτης Τσάγκας, οι οποίοι προσέφεραν και τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό, ενώ το μοντάζ έκανε ο Μάκης Φάρος.

SpotPFPOvravefsiΗ Π.Φ.Π.Ο. απένειμε τιμητικές διακρίσεις στους συντελεστές.

Το μακιγιάζ επιμελήθηκαν οι μακιγιέζ Αλιφέρη Έστερ, Κολάση Μαρία, Πέτροβα Αγγελική και Τζαβάρα Αναστασία από τη Σχολή Freddy Makeup Stage. Στα γυρίσματα, στα οποία και θα εμφανίζονται, έλαβαν μέρος αφιλοκερδώς οι ηθοποιοί: Άννα Αδριανού, Σωκράτης Αλαφούζος, Γωγώ Ατζολετάκη, Γεωργία Ζώη, Γιώτα Κουνδουράκη, Μυριέλα Κουρεντή, Κωνσταντίνος Λάγκος, Υρώ Λούπη, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Άννα Μιχαήλου, Νίκη Σερέτη, Μαριάννα Τουμασάτου, Κατερίνα Τσάβαλου, Ελένη Φιλίνη, Σάννυ - Ελένη Χατζηαργύρη, οι ποδοσφαιριστές Στέλιος Γιαννακόπουλος και Αλέξανδρος Τζόρβας, ο στιχουργός Δημήτρης Ιατρόπουλος και ο τραγουδιστής Νίκος Κουρκούλης. Συντονιστής της όλης προσπάθειας από την Π.Φ.Π.Ο. ήταν ο Πάνος Καφφές.

Η Π.Φ.Π.Ο. ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές μεταξύ των οποίων είναι και η Έφη Τσεκμεζόγλου και η Χριστιάνα Μπεργκ που έφτιαξαν τις αφίσες καθώς και τις εταιρείες «KΑΜΠΥΛΗ» και «Σκλαβενίτης» που είναι χορηγοί της εκδήλωσης.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο ευαισθητοποίησης για όσα συμβαίνουν εις βάρος των ζώων με τη συνδρομή διασήμων!

Ενημερωτικά βίντεο για όσα συμβαίνουν εις βάρος των ζώων από την Π.Φ.Π.Ο.

Έτσι νιώθουν και τα ζώα όταν τα εγκαταλείπουμε (βίντεο)

Η εγκατάλειψη ζώων είναι ποινικό αδίκημα!

Η Ομπρέλα: Μια ταινία μικρού μήκους για την εγκατάλειψη των ζώων (βίντεο)

Ρόξι: Μια ταινία μικρού μήκους με διάσημους ηθοποιούς για το καλό των αδέσποτων (βίντεο)

«Tango for Dogs»: Μια ταινία μικρού μήκους για τα αδέσποτα (βίντεο)

Λευκός Θεός: Μια αντιρατσιστική ταινία με πρωταγωνιστές τ’ αδέσποτα (βίντεο)

Ταινία: Η κρίση στην Ελλάδα μέσα από τα μάτια του αδέσποτου Θανάση! (Βίντεο)

Μπρούνο ο αδέσποτος ήρωας μια ταινίας – πορτραίτο για την Ελλάδα της κρίσης (βίντεο)

Στην Καβάλα το ντοκιμαντέρ «ΑΔΕΣΠΟΤΑ στην καρδιά της Αθήνας» (βίντεο)

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Βασίλης

    Ωραία σποτάκια, δυνατά, σύντομα και καλαίσθητα. Το θέμα είναι τώρα να βοηθήσει και το κράτος για την προβολή τους σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μερίδα κοινού. Θα μπορούσαν να παίζονται με υπότιτλους στις αποβάθρες του μετρό, ή μέσα στα βαγόνια στις μικρές τηλεοράσεις που έχουν οι καινούριοι συρμοί και που συνήθως απλά αναγράφουν τον καιρό. Ραδιοφωνικά σποτ, τηλεοπτικές διαφημίσεις, να φτάσει το μήνυμα σε κόσμο που δεν ασχολείται. Να ευαισθητοποιήσουν κόσμο που το έχουν μέσα τους αλλά χαμένοι στην καθημερινότητά τους έχουν ξεχάσει την καλοσύνη τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.