Στηρίξτε μας

Θήβα: Έδεσε με σύρμα, έσυρε στην άσφαλτο και πέταξε ζωντανή την σκυλίτσα στο ρέμα (βίντεο)

31 Μαρτίου 2015 14:59 | Καταγγελίες
Θήβα: Έδεσε με σύρμα, έσυρε στην άσφαλτο και πέταξε ζωντανή την σκυλίτσα στο ρέμα (βίντεο)

Στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στη Θήβα μια γυναίκα που είχε πάει βόλτα με τον σκύλο της εντόπισε σήμερα το απόγευμα σε φρικτή κατάσταση την νεαρή σκυλίτσα, την οποία βλέπετε στις φωτογραφίες, πεταμένη από τον λόφο από ύψος 20 μέτρων.

ThivaAgiaTriada(1)

Η σκυλίτσα ήταν έτσι όταν την βρήκαν και για τουλάχιστον ένα 24ωρο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κτηνίατρου.

Κάποιος πριν την πετάξει ζωντανή στο ρέμα την είχε δέσει με σύρμα γύρω από τον λαιμό. Έτσι προφανώς την είχε σύρει στον δρόμο και από τις πληγές φαίνονται μέχρι και τα κόκκαλα της καθώς η σάρκα είχε λιώσει στην άσφαλτο ή στον χωματόδρομο. Τα πόδια του ζώου ήταν γεμάτα εγκαύματα από την τριβή, ήταν γδαρμένη ακόμα και η μουσούδα του ενώ και το ένα μπροστινό της πόδι ήταν σπασμένο ενώ από το κόκκαλο εξείχε από το δέρμα.

Δείτε εδώ το χρονικό της διάσωσης του ζώου:

Η γυναίκα, που πρωτοείδε το ζώο και είναι μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Θήβας Άγιος Φραγκίσκος, το εντόπισε χάρη στο δικό της σκυλί το οποίο κατά τη διάρκεια της βόλτας πήγε στο σημείο και άρχισε να γαυγίζει και να κλαίει επίμονα καλώντας την να πλησιάσει.

ThivaAgiaTriada(9)Το σύρμα γύρω από τον λαιμό του ζώου.

Η σοβαρά τραυματισμένη κουταβίτσα - που την ονόμασαν Αλίκη -  σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Θήβας «Άγιος Φραγκίσκος» ήταν μέσα στα αίματα. Ανοιγόκλεινε μόνο τα μάτια της και καθώς έβλεπε τους σωτήρες της να ψάχνουν τρόπο για να την μεταφέρουν στον κτηνίατρο δεν γαύγισε καν.

ThivaAgiaTriada(14)

Πριν μεταφερθεί το ζώο στο κτηνιατρείο οι φιλόζωοι διαπίστωσαν ότι γύρω από το λαιμό της ήταν περασμένη μια συρμάτινη θηλιά. Στο κτηνιατρείο των Νικολέντζου - Καπελιέρη στην Δροσιά Χαλκίδας ο κτηνίατρος κούρεψε το τρίχωμα του ζώου και εκεί φάνηκαν όλες πληγές και τα εγκαύματα.

ThivaAgiaTriada(22)

Ακόμα και η μουσούδα του ζώου ήταν γδαρμένη ενώ το ένα από τα μπροστινά της πόδια σπασμένο. Η σκυλίτσα είναι περίπου 7 μηνών είναι με ορό και πλέον νοσηλεύεται στο κτηνιατρείο.

Το ζώο ήταν σε αυτή την κατάσταση για τουλάχιστον μια μέρα. Οι πληγές της είχαν αρχίσει να σαπίζουν και ήταν καλυμμένες με μύγες και λάσπες.

ThivaAgiaTriada(29)

Ο φιλοζωικός σύλλογος επισημαίνει: «Πρώτο μας μέλημα να ζήσει. Δεύτερο μέλημα να σώσουμε το σμπαραλιασμένο πόδι. Τρίτο να σώσουμε και τα άλλα πόδια της που κινδυνεύουν από σήψη και από οστεομυελίτιδα. Είναι στο κτηνιατρείο. Μας χρειάζεται. Σας χρειαζόμαστε».

Αν μπορείτε να βοηθήσετε ώστε να καλυφθούν τα έξοδα για τη νοσηλεία της σκυλίτσας καταθέστε στην Τράπεζα Πειραιώς όποιο ποσό μπορείτε με την αιτιολογία «Για την Αλίκη»

Αρ. Λογαριασμού: 6610-127514-792
ΙΒΑΝ GR7101716100006610127514792

Όνομα δικαιούχου: Φιλοζωικός Σύλλογος Θήβας «Ο Άγιος Φραγκίσκος»

Διαβάστε επίσης:

Υπέκυψε στα τραύματα της η σκυλίτσα που κακοποιήθηκε άγρια στην Θήβα (βίντεο)

Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της σκυλίτσας που κακοποιήθηκε βάναυσα στην Θήβα (βίντεο)

Σοβαρή η κατάσταση της σκυλίτσας που κακοποιήθηκε άγρια στην Θήβα (βίντεο)

Άρρωστο σκυλί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα

Αυτό είναι το άρρωστο σκυλί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

29 Σχόλια

  1. δεσποινα ψυλλα

    Παιδια καντε οτι μπορειτε να σωθει η Αλικη.Αυριο καταθετω λεφτα μαζι και η κορη μου.Στις αγιες μερες που ερχονται πρεπει να κανουμε αυτο που μπορουμε για να βοηθησουμε τους γιατρους! Πρεπει να κινητοποιηθουμε ολοι για να βρισκονται αυτα τα τερατα και οχι να περιμενουμε απο τη πολιτεια η οποια αναλωνεται σε κενα λογια

  2. elena

    αυτοι οι τελειωμενοι σαπιλες που δεν εχουν τελειωμο πρεπει να πληρωσουν και η καλυτερη λυση ειναι το ξυλο μεχρι να λιγοθυμισει ο μουλος...καλο ψοφο του ευχομαι και συντομα

  3. Chris

    Είναι τοσα τα περιστατικά που πραγματικά τρελαίνεσαι και απογοητεύσαι.. Πόσα να προλάβεις να σώσεις;; Και ποσα ακομα υποφερουν;;..

    Υπάρχει περίπτωση να έχετε λογαριασμο paypal , ωστε να βοηθησουμε κι οσοι δεν το εχουμε με τις τραπεζες;;

  4. katsimixas

    Ρε παιδια, δεν θελω να φανω κακος αλλα μηπως ειναι κριμα να το αφησουμε να υποφερει ετσι? Θα ζησει? Το βλεπω και λυπαμαι τοσο πολυ που δε ξερω αν εχει νοημα να το αφησυμε να βασανιζεται μηπως ζησει.

  5. StelliosPAOK

    Ευχομαι να μαθετε τα στοιχεια αυτου οιυ το εκανε και να μου τα δωσετε εδω. Φτανει πια, καιρος να παρουμε το νομο στα χερια μας αφου δεν κανει η πολιτεια κατι αλλο. Σας ορκιζομαι οτι θα του κανω οτι εκανε και θα το εχω σε βιντεο για παραδειγμα αλλων. Μονο ετσι θα αλλαξει η κατασταση. Με το θανατο τους.

  6. venus

    Εγω θα ελεγα οτι λειπει καποιο τεταρτο μελημα σε αυτη ειδικα την ιστορια:
    Η ιδιωτικη απειλη για το καθαρμα που το εκανε.
    Εφοσον δεν περιμενετε τιποτα απο την σηψαιμιακη κοινωνια της Θηβας κρεμαστε σημειωματα στα δεντρα και στις κολωνες: «το καθαρμα που κατακρεουργησε την σκυλιτσα στο ρεμα αν να πεσει στα δικα μας χερια δεν θα τον σωσει ουτε η Αγια Τριαδα».
    Καμμια υπογραφη.
    Την πρωτη νυχτα που θα τα κρεμασετε θα τα απομακρυνουν καποιοι φιλευσπλαχνοι συμπολιτες και τα ρεμαλια που τον υποστηριζουν και τον καλυπτουν.
    Αλλα θα εχει πεσει η απειλη και θα εχει προκληθει η υποψια οτι μπορει και να πραγματοποιηθει.
    Θα ακολουθησει και δευτερη νυχτα και τριτη και τεταρτη με το σημειωμα.
    Για να το παρουν ολοι στα σοβαρα.
    Ετσι καναμε εμεις εδω στο διπλανο χωριο, πριν απο τεσσερα χρονια, οταν πληροφορηθηκαμε απο την εφημεριδα οτι δρουσε ενας βιαστης φοραδων.
    Ειχε βιασει δυο φοραδες, σε μια ειχε βαλει αντικειμενα μεσα στο εντερο της, ετσι που επρεπε να ευθανατωθει.

    Τοτε ειχαμε γραψει: « το ανωμαλο καθαρμα που βιαζει αθωα ζωα ειναι προτιμοτερο να πεσει στα χερια της αστυνομιας παρα στα δικα μας».
    Δεν αναφερθηκε καινουργιο κρουσμα απο τοτε.

    Οταν προκειται για ακραιες περιπτωσεις οπως αυτη, λειτουργει καλυτερα ο φοβος απο την αμοιβη.
    Τουλαχιστον για να μην το ξανακανει.
    Venus

  7. Λιτσα

    Αν δεν έχετε που να την πάτε την θελω εγω! Εχω ήδη ενα σκυλάκι αλλα στην Αλίκη δεν μπορεις να αρνηθείς φροντίδα κ αγαπη!

  8. Jason

    Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΚΑΙ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ.

    ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ - ΠΡΟΛΗΨΗ - ΠΡΟΛΗΨΗ. (ΔΙΟΤΙ Η ΤΡΕΛΑ, Η ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ).

    ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΟ ΦΤΩΧΟ ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙ, ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ. ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΩ KI EΓΩ!

  9. Jason

    Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΚΑΙ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ.

    ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ - ΠΡΟΛΗΨΗ - ΠΡΟΛΗΨΗ. (ΔΙΟΤΙ Η ΤΡΕΛΑ, Η ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ).

  10. ginger

    η κτηνωδια αυτη δεν πρεπει να περασει ετσι.... καποιος κατι θα ειδε τοση ωρα που το ανθρωπομορφο κτηνος αυτο η αυτη κακοποιουσε κ πεταξε το δυστυχο ζωντανουλι σε αυτη την κατασταση... μιλατε ωρε ζαγαρια αμορφωτοι γαμω τη φυλη σας κ γαμω τα καντηλια που θα σας αναψουν στα κεφαλια... μιλατε να βρεθει ο ενοχος να τιμωρηθει... τα παιδια σας δε τα λυπαστε να ζουνε διπλα απο τετοιους καννιβαλους???? κ εσεις να τον ξερετε κ να τον κρυβετε...

  11. ΚΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑ

    Δυστυχως αυτο το διποδο τερας θα ειναι δυσκολο να βρεθει αλλα το να τον βριζουμε και να τα διαβαζουμε εμεις οι ιδιοι δεν εχει νοημα, προεχει να βοηθησουμε οπως μπορουμε και εννοω οικονομικα εστω και το μικροτερο ποσο η αργοτερα φιλοξενια προσωρινη η μονιμη.

    Ευχομαι στη μικρουλα ΑΛΙΚΗ να νιωσει οτι ειναι ειναι πια σε μια μικρη ''χωρα των θαυματων'' και οτι αυτοι που ζουν εκει προσπαθουν να τη βοηθησουν για μια δευτερη ευκαιρια και να το παλεψει οσο μπορει.

    Εχουμε πολλα σκυλια εγω και ο ανδρας μου και ειμαστε τωρα ανεργοι αλλα, το προσπαθουμε και πιστευουμε θα τα βγαλουμε περα, εχουμε και μια τριποδη σκυλιτσα απο ατυχημα και ξερουμε τι αγωνα εκανε για να ξαναπερπατησει γιατι ειχε πειραχτει και αλλο ποδι, ομως τα καταφερε και τωρα τρεχει η γλυκια μας ΙΡΜΑ.

    Γιατι σας τα λεω ολα αυτα? γιατι αυτη η μικρη θα θελει στη συνεχεια πολλη αγαπη και γιατι περασε πολλα αλλα και γιατι υπαρχει περιπτωση να χασει το ενα ποδι απο οτι καταλαβα.
    Αν λοιπον γινει μια γλυκια τριποδουλα, οταν αναρρωσει εμεις ευχαριστως βαζουμε υποψηφιοτητα για γονεις της, γιατι ξερουμε πως δυσκολα υιοθετουνται τριποδακια, αλλοιως ειμαι σιγουρη πως η ιστορια της θα συγκινησει και θα βρεθει μια καλη οικογενεια γιαυτην που θα της δωσει οτι της στερησαν.

    Της στελνω την αγαπη μου

  12. Blackbird

    Αν το μωρο αυτο δεν εχει ηδη βρει σπιτι παρακαλω επικοινωνηστε μαζι μου στο μεηλ μου. Θελω, αφου δεν μπορω να σπασω τα μουτρα του υπανθρωπου που της το εκανε αυτο, τουλαχιστον να της προσφερω οση αγαπη εχω.

    1. Αλέξης Σιωνίδης

      Καλή σας μέρα και σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Παρακαλούμε στείλτε στη σελίδα του συλλόγου μας στο facebook τα στοιχεία επικοινωνίας σας ώστε να μπορέσουμε να έρθουμε σε επαφή μαζί σας.

  13. Βασίλης

    Ξεφτίλισε όλη τη Βοιωτία το καθίκι. Βρείτε τον και δώστε του ένα καλό μάθημα. Σκεφτείτε ότι κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσα στα παιδιά σας.

  14. Νικολέτα-Ραφαέλα

    Άχου! Τι έπαθε το μαναράκι το αθώο το πλάσμα! Αν είναι δυνατόν! Υπάρχουν τέτοιοι ψυχανώμαλοι; Δέν θα τους βρούνε ποτέ δηλαδή τώρα αυτούς. Πώς τους πήγε το χέρι να κάνουν κάτι τέτοιο; Τι τους έφταιξε το σκυλάκι το αθώο το πλάσμα; Δέν πήρε κανενός το μάτι τίποτα; Τι να πω! Ας ελπίσουμε μην χασει τα πόδια της το σκυλάκι και είμαι σίγουρη πως θα το ακριβοπληρώσουν απο τον θεό! Εύχομαι να τους ανακαλύψουν ποιοι είναι και να τους αλλάξουν τα φώτα στο ξύλο. Να πάθουν αυτά ακριβώς, βήμα-βήμα ότι έπαθε το σκυλάκι. Ας ελπίσω ότι όλοι θα συμβάλουμε για τη νοσηλεία της. Είμαι σίγουρη πως υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Πώς μπορώ να μαθαίνω νέα της, πως παει; Απαντήστε μου σας παρακαλώ....

  15. fafaseda

    KTHNOS...KARGIOLH....ti sou eftaikse to zontano kai to vasanises etsi? den to thes? afise to sto dromo, kalytera apo to na to kakopoieis etsi. i an oxi, na exeis ta ARXIDIA, malaka, na to skotoseis koitontas ton sta matia. na paei mia kai ekso kai oxi arga kai vasanistika. TO IDIO PSOFO NA EXEIS...NA KANEIS MHNES NA LIOSEIS KAI NA EXEIS EPIGNOSH GIATI TO PATHAINEIS AYTO. I DIAFORA? TO ZOAKH PERIMENE KARTERIKA KAI AKSIOPREPOS TO THANATO TOU. ESY THA KLAPSOURIZEIS KAI THA EKLIPAREIS....THRASYDEILE....

  16. Lena Sos

    AX TO MANARI MOY EINAI KAI MIKROYLH AKOMH , TOSO BAROS TOY HTAN TOY A8LIOY ELEOS PIA DEN ANTEXW TETOIES KATASTASEIS FTANEI...
    MAKARI NA GINEI GRHGORA KALA KAI NA BRE8EI KAPOIOS POY NA AGAPA PRAGMATIKA TA ZWAKIA DIOTI EKTOS TWN TRAYMATWN AYTWN TO SKYLAKI 8A FOBATAI GENIKWS PREPEI NA PAEI S' ENA KALO SPITI ME YPEY8HNOYS IDIOKTHTES , EYXOMAI TA KALYTERA !

    1. efi

      Αν μπορείτε να βοηθήσετε ώστε να καλυφθούν τα έξοδα για τη νοσηλεία της σκυλίτσας καταθέστε στην Τράπεζα Πειραιώς όποιο ποσό μπορείτε με την αιτιολογία «Για την Αλίκη»

      Αρ. Λογαριασμού: 6610-127514-792

      ΙΒΑΝ GR7101716100006610127514792

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.