Στηρίξτε μας

Π.Κ.Σ.: Μόνοι τους μπορούν να καταχωρούν τα μικροτσίπ οι κτηνίατροι

26 Μαρτίου 2015 06:38 | Χρηστικά
Π.Κ.Σ.: Μόνοι τους μπορούν να καταχωρούν τα μικροτσίπ οι κτηνίατροι

Για την αναβάθμιση της βάσης καταχώρησης των μικροτσίπ ηλεκτρονικής ταυτοποίησης, που ολοκληρώθηκε, μας ενημερώνει ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος (Π.Κ.Σ.) καθώς πλέον οι κτηνίατροι με Άδεια Λειτουργίας Ιατρείου Μικρών Ζώων θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στη βάση και να καταχωρούν μόνοι τους τα μικροτσίπ τα οποία τοποθετούν στα ζώα συντροφιάς (γάτες, σκύλους).

Οδηγίες από τον Π.Κ.Σ.

Όσοι κτηνίατροι ενδιαφέρονται να καταχωρούν μόνοι τους τα μικροτσίπ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:«Μπορούν να επικοινωνούν με την γραμματεία του Π.Κ.Σ. προκειμένου και να τους δοθούν κωδικοί πρόσβασης, ώστε να καταχωρούν μόνοι τους και άμεσα τα ζώα στα οποία τοποθετούν μικροτσίπ.

Το ηλεκτρονικό παράβολο για την καταχώρηση ενός μικροτσίπ καθορίστηκε προς το παρόν στα 1,79 € + Φ.Π.Α. = 2,20 €. Η επιβολή ηλεκτρονικού παραβόλου είναι επιβεβλημένη αφού η καταχώριση από τον κτηνίατρο θα είναι προσωρινή και θα οριστικοποιείται το αργότερο στο τέλος του ωραρίου εργασιών των Γραφείων του ΠΚΣ αφού θα γίνεται ένας τυπικός έλεγχος από τη Γραμματεία. Η οριστικοποίηση της καταχώρησης των μικροτσίπ που θα καταχωρούνται από συναδέλφους μετά τις 4 μμ θα γίνεται την επόμενη το πρωί.

Η αγορά των ηλεκτρονικών παράβολων θα γίνει μέσω κατάθεσης στην τράπεζα και αποστολή με φαξ του καταθετηρίου στην γραμματεία. Με τη λήψη του φαξ η Γραμματεία θα “ξεκλειδώνει” αντίστοιχο αριθμό ηλεκτρονικών παράβολων μετά τη χρήση των οποίων ο κτηνίατρος δεν θα μπορεί να καταχωρεί πλέον μικροτσίπ μέχρι να “αγοράσει” εκ νέου.

Με την πρόσβαση στη βάση δεδομένων οι κτηνίατροι θα μπορούν να δουν και όλα τα μικροτσίπ που έχουν καταχωρηθεί στο όνομά τους είτε από τους ίδιους ή από τη γραμματεία στο παρελθόν, όπως επίσης να διορθώσουν τα στοιχεία (του κτηνιάτρου).

Μπορείτε να ζητήσετε από τη γραμματεία να σας αποσταλεί στο email σας ένας οδηγός με screenshots της διαδικασίας καταχώρησης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τέλος, οι κτηνίατροι πρέπει να στέλνουν τα πιστοποιητικά ηλεκτρονικής ταυτοποίησης στα γραφεία του συλλόγου με την ένδειξη "καταχωρημένα", προκειμένου να τηρείται το αρχείο

Για επιπλέον πληροφορίες, επικοινωνήστε με την γραμματεία του Π.Κ.Σ. (08:00-16:00) στο 210-5202901 και 210-5226769» καταλήγει η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Γιατί ο Π.Σ.Κ. δεν παραδίδει ως οφείλει τη βάση δεδομένων στο ΥΠ.Α.Α.Τ.;

Θυμίζουμε ότι και η νομοθεσία ορίζει πως η βάση δεδομένων όπου είναι καταχωρημένα τα μικροτσίπ πρέπει να περάσει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2012.

Ο νόμος 4039/2012 ψηφίστηκε και τέθηκε σε ισχύ τον Φλεβάρη του ίδιου έτους, εντούτοις παρανομώντας ο Π.Κ.Σ. – για να μην χάσει τα έσοδα αφού ένα ποσό από το κόστος τοποθέτησης του τσιπ πάει στο ταμείο του – δεν παραδίδει τα στοιχεία στο αρμόδιο υπουργείο ως οφείλει!

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον 4039/2012 είναι υποχρεωτικό το κατοικίδιο μας σκύλος ή γάτα να φέρει τσιπ και μάλιστα η μη ηλεκτρονική σήμανση τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Αποστολή γραπτών μηνυμάτων στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο

Η Π.Φ.Π.Ο. μηνύει το ΥΠ.Α.Α.Τ. για παράβαση καθήκοντος εξαιτίας της διαπόμπευσης φιλόζωων

Καταρρίπτεται – Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αδέσποτων σκύλων, που τα μετέφεραν στη Γερμανία για κτηνοβασίες

Ψευδείς οι κατηγορίες περί κτηνοβασιών σε ζώα που υιοθετούνται στο εξωτερικό

Π.Φ.Π.Ο.: Σενάρια τα περί «παράνομου κυκλώματος εμπορίας αδέσποτων ζώων»

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.