Στηρίξτε μας

Για παρερμηνείες και υπονόμευση του έργου του κάνει λόγο ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.

16 Μαρτίου 2015 11:10 | Επικαιρότητα
Για παρερμηνείες και υπονόμευση του έργου του κάνει λόγο ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.

Με ανακοίνωση του ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας και Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.) σήμερα κάνει λόγω για παρερμηνεία των ανακοινώσεων του και επισημαίνει πως όσοι τον κατηγορούν ότι αποφάσισε την εξόντωση των αδέσποτων καλααζαρικών ζώων που δεν υιοθετούνται υπονομεύουν τις προσπάθειες του!

Είναι φυσικά οφθαλμοφανές πως ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα καθώς έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα και γιατί έχει ήδη και μια καταγγελία εις βάρος του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.). Στο αναλυτικό μας ρεπορτάζ με τίτλο «Παίρνει πίσω τα περί θανάτωσης των καλααζαρικών σκύλων ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.» θα δείτε ατράνταχτες αποδείξεις, όπως οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. Γρηγόρη Γουρδομιχάλη που επισημαίνει ψευδώς ότι η νομοθεσία ορίζει την ευθανασία των καλααζαρικών σκυλιών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.

«Με την παρούσα ανακοινώνεται  ότι οι υπηρεσίες περίθαλψης και φιλοξενίας του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) είναι απόλυτα εναρμονισμένες με την κείμενη νομοθεσία και παρέχονται αυστηρά στα πλαίσιά της. Όσον αφορά τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων που πάσχουν από ΚΑΛΑ ΑΖΑΡ αυτή  περιγράφεται εξειδικευτικά στην υπ' αριθ. 155/2015 απόφαση της ΕΕ (ΑΔΑ: 68Η1ΟΡΙΕ-711), η οποία εκτός των άλλων προβλέπει: "Εφόσον το αποτέλεσμα (της εξέτασης) είναι αρνητικό ολοκληρώνεται η διαδικασία περισυλλογής – σήμανσης – περίθαλψης – επανένταξης. Επί ύποπτου ή θετικού αποτελέσματος τηρούνται οι από το νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες". Κάθε παρερμηνεία των παραπάνω είναι εκ του πονηρού και στοχεύει στην υπονόμευση της προσπάθειας της Αυτοδιοίκησης για την με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα φροντίδα των αδέσποτων ζώων» καταλήγει ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.

Τι λέει η Π.Φ.Π.Ο.

«Μια μεγάλη νίκη υπέρ της ίδιας της ζωής πέτυχε η Ομοσπονδία μας με τις συντονισμένες και στοχευμένες   κινήσεις της, κατά της απόφασης του ΔΙΚΕΠΑΖ να ευθανατώσει-δολοφονήσει  κάθε ζώο που πάσχει από λεϊσμανίωση, ακόμη και  αυτά, που  με την κατάλληλη αγωγή θα θεραπεύονταν.

Σε έκτακτη συνεδρίασή τους  αναγκάστηκαν να πάρουν πίσω την κατάπτυστη απόφαση, όπως αναφαίνεται από την νέα ανάρτησή τους στην Διαύγεια.

https://diavgeia.gov.gr/doc/68%CE%971%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%95-711?inline=true

Όμως, η μήνυση που ήδη έχουμε καταθέσει κατά παντός υπευθύνου στο ΔΙΚΕΠΑΖ αλλά και κατά της κτηνιάτρου που εισηγήθηκε την πρόταση, θα προχωρήσει εκ μέρους μας κανονικά, πολύ δε περισσότερο που η ηγεσία του ΔΙΚΕΠΑΖ συνειδητά  και όχι εκ παραδρομής έλαβε την συγκεκριμένη απόφαση, όπως καταδεικνύουν μια σειρά στοιχείων που διαθέτουμε, ακόμη και ομολογία των προθέσεών τους αυτών  καταγεγραμμένη σε πρακτικά  συνεδρίασης δημοτικών συμβουλίων» καταλήγει η ανακοίνωση της Π.Φ.Π.Ο.

Διαβάστε επίσης:

Την δολοφονία των αδέσποτων που πάσχουν από λεϊσμανίωση και δεν υιοθετούνται αποφάσισε το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.

Μύθοι και αλήθειες για τη λεϊσμανίωση

ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.: Αν δεν μας χρηματοδοτήσετε θα πάψουμε να φροντίζουμε τ’ αδέσποτα

Θα εξοφλήσει το ΥΠ.Α.Α.Τ. τις δαπάνες των δήμων για καταφύγια, στειρώσεις και περίθαλψη αδέσποτων

Παίρνει πίσω τα περί θανάτωσης των καλααζαρικών σκύλων ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.

385.475 € το χρόνο θα δίνει ο Δήμος Αθηναίων στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. για να μην φροντίζει όλα τα αδέσποτα!

Επανεξελέγη ο Γρ. Γουρδομιχάλης πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.

Μύθοι και αλήθειες για τη λεϊσμανίωση

Αδυνατεί να λειτουργήσει το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. αφού δεν πληρώνει το ΥΠ.Α.Α.Τ.

Χωρίς ουσιαστική κτηνιατρική περίθαλψη τα αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων

ΥΠ.Α.Α.Τ.: Θα επισπεύσει τις διαδικασίες για τη χρηματοδότηση των Ο.Τ.Α. για τ’ αδέσποτα
Κραυγή απόγνωσης από τον ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. για τα αδέσποτα
Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.