Στηρίξτε μας

Στις πιο απόκρημνες παραλίες στέλνει τα σκυλιά για μπάνιο ο Δήμος Πάρου

25 Φεβρουαρίου 2015 20:04 | Καταγγελίες
Στις πιο απόκρημνες παραλίες στέλνει τα σκυλιά για μπάνιο ο Δήμος Πάρου

Στις πιο απόκρημνες και ακατάλληλες - λόγω προβληματικής πρόσβασης - ακτές της Πάρου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού να στείλει όσους έχουν σκυλιά και θέλουν να απολαύσουν στο μπάνιο μαζί τους στη θάλασσα. Με αυτή την απαράδεκτη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου στις 24 Φεβρουαρίου για άλλη μια φορά στην κυριολεξία «βγάζει με τα χέρια του τα μάτια του».Αντί ο Δήμος Πάρου να δώσει το καλό παράδειγμα και να μετατρέψει ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ το νησί σ’ έναν από τους πιο φιλικούς και για τα κατοικίδια τουριστικούς προορισμούς κερδίζοντας στην κυριολεξία τους φιλόζωους τουρίστες, ουσιαστικά χάνει και αυτή την ευκαιρία. Μάλιστα δείχνει στους φιλόζωους πως τόσο εκείνοι όσο και τα ζώα τους είναι ουσιαστικά ανεπιθύμητοι.

Θυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 2014 μετά από παρέμβαση της Πανελλαδική Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας είχε στείλει σχετικό αίτημα στα Λιμεναρχεία της χώρας ζητώντας τους να ορίσουν οι τοπικές κοινωνίες σε ποιες παραλίες θα επιτρέπουν το κολύμπι ανθρώπων και ζώων. Το σχετικό αίτημα συζητήθηκε στον Δήμο Πάρου στις 24-2-2015 και οι αρμόδιοι κατέληξαν σε αυτή την απαράδεκτη απόφαση.

ParaliaAiGianniRantevoudiariΗ «παραλία» του Άη Γιάννη του Ραντεβουδιάρη.

Η πρώτη «παραλία» είναι ο «Άη Γιάννης ο Ραντεβουδιάρης» κοντά στην Παροικιά μια απόκρημνη ακτή που δεν ενδείκνυται λόγω της μορφολογίας του εδάφους. Οι άλλες δύο είναι εξίσου ακατάλληλες καθώς στη Νάουσα επελέγη η ακτή «Γκρέμια» (όνομα και πράγμα) ενώ στη Μάρπησσα επελέγη η ακτή «Καμινάκι».

Ο Δήμος Πάρου αν και δεν κάνει το παραμικρό για να περιορίσει τις κακοποιήσεις των ζώων (αδέσποτων και δεσποζόμενων, παραγωγικών κ.ά.), φυσικά δεν διαθέτει ούτε δημοτικό κτηνιατρείο, ούτε προχωράει σε στειρώσεις και δεν προσφέρει καν τροφές για τ’ αδέσποτα. Και τελικά παίρνει άλλο ένα μέτρο εις βάρος των ζώων και εις βάρος εκείνων που τα αγαπούν.

Ο Δήμος Πάρου ουσιαστικά εναποθέτει το βάρος της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στις πλάστες των λιγοστών φιλόζωων, που δραστηριοποιούνται στο νησί, και τρέχουν καθημερινά με δικά τους έξοδα να στειρώσουν και ταΐσουν ζώα τα οποία υποφέρουν ενώ η δημοτική αρχή κάνει απλά ό,τι δεν βλέπει όσα συμβαίνουν.

Και η πρώην δημοτική αρχή και η νυν με επικεφαλής τον δήμαρχο Μάρκο Κωβαίο αρκείται σε αδιάφορες ανακοινώσεις κατά της κακοποίησης των ζώων αλλά επί της ουσίας μηδέν.

Ο Δημήτρης Μπελέγρης δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η Φωνή της Πάρου» στο σχετικό ρεπορτάζ για τις παραλίες τονίζει ότι όταν ρωτήθηκαν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Κοινότητας Αρχιλόγου για το σε ποια παραλία θα επιτρέπεται το μπάνιο των σκύλων ως πιο «μάγκες» απάντησαν: «ΠΟΥΘΕΝΑ».

Η Πάρος είναι ένα πανέμορφο νησί που αποτελείται από δεκάδες πανέμορφες, εύκολα προσβάσιμες και μεγάλου μήκους και πλάτους ακτές τις οποίες οι άνθρωποι θα μπορούσαν να μοιραστούν με τα ζώα. Και όμως το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να δείξει πόσο οι Παριανοί απεχθάνονται τα ζώα εκείνου που δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν για να έχουν άμεσα κέρδος.

Άλλη μια λυπηρή διαπίστωση.

Η απόφαση αυτή αποτελεί γνωμοδότηση προς το Λιμεναρχείο το οποίο ανέλαβε τη διαβούλευση και έχει ζητήσει τη γνώμη του Δήμου Πάρου και των φιλοζωικών συλλόγων. Την τελική απόφαση θα πάρει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Για να διαμαρτυρηθείτε γι’ αυτή την απαράδεκτη απόφαση του Δήμου Πάρου στείλτε μήνυμα στους τοπικούς άρχοντες μέσω των socialmediatwitter: @ParosMunicipal ή στείλτε μήνυμα στην επίσημη σελίδα τους στο fb: https://www.facebook.com/MunicipalityofParos

Διαβάστε επίσης:

Αντιαισθητικά χαρακτηρίζει τα ζώα στις παραλίες ο κτηνίατρος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας!

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση από τους αρμόδιους ώστε τα σκυλιά να μην χαίρονται τη θάλασσα

Σκυλιά στην παραλία; Φυσικά και επιτρέπεται! Αλλά…

Παραλίες και για τα κατοικίδια θα οριοθετήσει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Μαρία Παράσχου Καραγεώργου

    Υπάρχουν στην Πάρο παραλίες που θα μπορούσαν οι φιλόζωοι να πάνε με τα ζώα τους και να χαρούν την θάλασσα.Κύριοι του δημοτικού συμβουλίου σας θεωρώ απαράδεκτους.

  2. manthos

    Αν ομως κάποιο σκυλί πεθανει απο την πεινα... τοτε για καθε σκυλί να ισχυσει το προστιμο των 30.000 στον Δημαρχο και οποια αλλη ποινη μπορει να δωθει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.