Στηρίξτε μας

Κατασχέθηκαν τα 2 άλογα που κακοποιούσε στην Κεφαλλονιά ο ιδιοκτήτης τους

6 Μαρτίου 2015 06:04 | Καταγγελίες
Κατασχέθηκαν τα 2 άλογα που κακοποιούσε στην Κεφαλλονιά ο ιδιοκτήτης τους

Στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι.) στο Κορωπί της Αττικής μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ τα δύο άλογα που κατασχέθηκαν στην Κεφαλλονιά μετά από την έκδοση σχετικής εισαγγελικής διάταξης καθώς ο ιδιοκτήτης τους τα κακοποιούσε, καθώς τα είχε τελείως εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.

Εις βάρος του ιδιοκτήτη των ζώων ο Σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλλονιάς «Ντορίς» είχε κάνει καταγγελία στις 18 Φεβρουαρίου 2015 καθώς δύο από τα άλογα που είχε ο Ε.Δ. εκτεθειμένα έχασαν τη ζωή τους καθώς χτυπήθηκαν από οχήματα στην περιοχή Τραπεζάκι. Ο σύλλογος είχε μάλιστα ζητήσει από την αρμόδια Εισαγγελία και την κατάσχεση των ιπποειδών που είχαν επιβιώσει πάρα τις κακουχίες.

Τελικά χθες ο Σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλλονιάς «Ντορίς» σε συνεργασία με τον Ιππικό Σύλλογο Κεφαλλονιάς και τον Αντώνη Καρυώτη του Ε.Σ.Π.Ι. – ο οποίος ταξίδεψε από την Αθήνα μέχρι την Κεφαλλονιά με το ειδικό όχημα μεταφοράς – ένωσαν τις δυνάμεις τους.

Με την συνδρομή των ανδρών των Α.Τ. Αργοστολίου και Α.Τ. Πόρου εκτέλεσαν την εισαγγελική διάταξη που εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλληνίας για την αφαίρεση των δύο αλόγων. Μάλιστα η συγκεκριμένη εισαγγελική διάταξη απαγορεύει από τον ιδιοκτήτη των ζώων να αποκτήσει στο μέλλον οποιοδήποτε ζώο συντροφιάς.

Σύμφωνα με τον δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο σύλλογος «Ντορίς» ο ιδιοκτήτης των αλόγων, είχε φροντίσει να μεταφέρει τα άλογα, ώστε σε περίπτωση εντολής κατάσχεσης τους, να μην μπορούν να εντοπιστούν. Όμως οι φιλόζωοι μετά από συστηματική παρακολούθηση των κινήσεων του είδαν ότι είχε μεταφέρει τα άλογα από την περιοχή Τραπεζάκι αρχικά σ’ ένα απόκρημνο σημείο στην Σκάλα – 25 χιλιόμετρα μακρύτερα – και στη συνέχεια σε χώρο όπου του ανήκει.

Ο «Ντορίς» ευχαριστεί  την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλληνίας – που εφάρμοσαν την νομοθεσία – τους αστυνομικούς που βρέθηκαν άμεσα κοντά στους φιλόζωους και επιτήρησαν την όλη προσπάθεια  αλλά και τον  Ιππικό  Σύλλογο Κεφαλλονιάς, παράλληλα ευχαριστεί θερμά και όλους εκείνους που προσέφεραν χρήματα για να καλυφθούν τα έξοδα μεταφοράς των αλόγων.

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλλονιά: Τον κατήγγειλαν για τη συστηματική κακοποίηση των αλόγων του

Κτηνοτρόφος εκτέλεσε πυροβολώντας 3 φορές τον σκύλο του συγχωριανού του στα Χαβδάτα Κεφαλλονιάς

Έσωσαν το κουταβάκι που είχε εγκλωβιστεί σε ακάλυπτο φρεάτιο στην Κεφαλλονιά

Υιοθέτησε τον σκύλο που έκαψαν ανήλικοι στις Κεραμειές Κεφαλλονιάς (βίντεο)

Διλινάτα Κεφαλλονιάς: Εξοντώνει ζώα πετώντας τα ζωντανά σε πηγάδι και οι συντοπίτες του τον καλύπτουν!

Κεφαλλονιά: Συστηματικά κρεμάει σκύλους και κανείς δεν τον καταγγέλλει

Κεφαλλονιά: Έβαλε σημάδι τον σκύλο και τον σκότωσε με το αγροτικό του

Επικήρυξαν τον άνδρα που απαγχονίζει σκύλους στη Σκάλα Κεφαλλονιάς

Κεφαλλονιά: Η ασυλοποίηση των αδέσποτων δεν είναι λύση

Κεφαλλονιά: Πέταξαν σε κάδο ζωντανή μια άρρωστη σκυλίτσα

14χρονοι μαθητές έκαψαν σκύλο στις Κεραμειές Κεφαλλονιάς

Διλινάτα Κεφαλλονιάς: Εξοντώνει ζώα πετώντας τα ζωντανά σε πηγάδι και οι συντοπίτες του τον καλύπτουν!

Βρήκε τον γάτο της καμένο με καυστικό υγρό στο Ληξούρι Κεφαλλονιάς

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. xrysa

    πιστευω πως τα εξοδα μεταφορας, θεραπειας, συντηρησης κλπ θα επρεπε να βαρυνουν υποχρεωτικα τον ιδιοκτητη, συν τσουχτερο προστιμο ενοειται!...καθως και φυλακιση να το θυμουνται και να παραδειγματιζονται... με τοσους αλητες που κακοποιουν ζωα, με τα προστιμα δε θα χρειαζοταν...νεα δοση δανειου η ελλαδα !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.