Στηρίξτε μας

Γοργιανάδες Καρπενησίου: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον δεμένο σκύλο

4 Μαρτίου 2015 13:44 | Καταγγελίες
Γοργιανάδες Καρπενησίου: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον δεμένο σκύλο

Ο Νικόλαος Φωτεινός κατήγγειλε στην ιστοσελίδα www.evrytanika.gr τη βάρβαρη κακοποίηση του σκύλου της οικογένειας του, που ήταν δεμένος στην αυλή του σπιτιού του γιού του στο χωριό Γοργιανάδες Ευρυτανίας.

Στο ζώο σύμφωνα με τον κ. Φωτεινό επιτέθηκαν στις 15 Φεβρουαρίου ένας ή περισσότεροι δράστες την ώρα που απουσίαζαν από το σπίτι (συγκρότημα Σουλιώτη) τα μέλη της οικογένειας χρησιμοποιώντας αμβλύ αντικείμενο. Το σκυλί – μόλις 7 μηνών – υπέκυψε τελικά στα τραύματα του στις 23 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Φωτεινός εξήγησε στο www.zoosos.gr πως ο γιος του μετέφερε το σκυλί σε κτηνίατρο στην Λαμία και η ακτινογραφία έδειξε τα σοβαρά τραύματα, που είχαν προκληθεί στο κρανίο του ζώου.

Ο κ. Φωτεινός καταγγέλοντας στην ιστοσελίδα www.evrytanika.gr το έγκλημα εξηγεί: «Δεχτήκαμε απίστευτη βαρβαρότητα και μεγάλη απογοήτευση από το χωριό που μεγάλωσαν τα παιδιά μας σαν να ήταν το δικό μας χωριό, από έναν ή περισσότερους δράστες που χτύπησαν αλύπητα το μόλις 7 μηνών σκυλί μας. Και δεν είμαστε οι μόνοι. Συνεχώς χάνονται ή βασανίζονται τα κατοικίδια των οικογενειών που μένουν ή κάνουν διακοπές εκεί. Σας παρακαλούμε να κάνετε κάτι για να σταματήσει το κακό.

Δεδομένου ότι το Καρπενήσι αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό, γεγονότα όπως αυτό λειτουργούν αρνητικά για τη φήμη της περιοχής και ταυτόχρονα απαξιωτικά  για την ποιότητα των κατοίκων της.

Ελπίζουμε σε οριστική επίλυση του προβλήματος των κρουσμάτων που κατά καιρούς παρουσιάζονται και έχουν ως στόχο την εξόντωση των κατοικίδιων ζώων των οικογενειών της περιοχής» επισημαίνει ο κ. Φωτεινός.

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για το περιστατικό να επικοινωνήσει με την Αστυνομία Καρπενησίου στην οποία έχει υποβληθεί μήνυση ή με τον Νικόλαο Φωτεινό στο τηλέφωνο: 6977232442.

Διαβάστε επίσης:

Ευρυτανία: Σκότωσε ακίνδυνο νερόφιδο στα Φουσιανά & δημοσιογράφοι παρουσιάζουν το έγκλημα σαν άθλο!

Ατιμώρητοι οι δράστες που σκότωσαν και κρέμασαν τον λύκο στους Στάβλους Ευρυτανίας

Καρπενήσι: Μαζική εξόντωση αδέσποτων με φόλες 9 σκυλιά μέχρι τώρα νεκρά

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

15 Σχόλια

  1. Ηλίας Φωτεινός

    Μάρθα καλησπέρα , με ενημέρωσε ενας φίλος για το σχόλιο σου καθώς και του ''Stefanos'' απο πανω , μιας και δεν γνωριζα για την κοινοποίηση την είδησης στο zoosos . Και αν και λιγο αργοπορημένα απαντώ και στους δυο σας :

    Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που έχουν έτοιμη την κακία ή τη εξυπνάδα για κάθε είδηση που διαβάζουν , και ομως σχολιάζουν και κρίνουν αυστηρά χωρίς να έχουν ΕΣΤΩ την ευγένεια και την απλουστευμένη λογική να ενημερωθούν με λεπτομέρειες πριν ανοιξουν το στομα τους και μαλιστα δημοσίως κατηγορώντας ενα πρόσωπο .

    1 .
    Κατ'αρχάς όταν γράφει το άρθρο οτι ο σκύλος ηταν δεμένος μεσα σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟ ΧΩΡΟ , ( στην συγκεκριμενη περιπτωση σε αυλή σπιτιού ), αν δεν μεγάλωσες στον Αμαζόνιο ή στο κεντρο του θεσσαλικού κάμπου και έχεις μια ιδεα τι σημαινει περιφραξη και ιδιοκτησια εν έτει 2015 , και μονο απο αυτο θα εμπαινες ελπιζω στον κόπο να εκμεταλευτείς εστω στιγμιαία αυτο το θειο δωρο που ονομάζεται 'ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ' , θα καταλάβαινες οτι ο σκύλος είτε λυτός είτε δεμένος , είτε με κορδέλες στα αυτιά είτε με βαμμένα νύχια και σελάκ , ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΩΣ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΜΟΥ , κανένα αρχίδι δεν έχει δικαίωμα να μπει για οποιονδήποτε λόγο χωρίς την άδεια μου, πόσο μάλλον να την παραβιάσει και να βιαιοπραγήσει . ΤΕΛΟΣ !
    Αν είχες την ευγένεια και το νοητικό υπόβαθρο να καθόσουν λίγο να τα σκεφτείς ολα αυτά δεν θα έγραφες αβάσιμα λόγια που προσβάλλουν τον ιδιοκτήτη του . Δεν χρειάζεται να σου πω κάτι αλλο πανω σε αυτο .

    2.
    Αναφέρεις :

    ''Δεν επέτρεψε στο σκύλο του,ούτε να υπερασπιστεί τον εαυτό του,μια και όπως ο ίδιος ομολογεί,τον είχε δεμένο!Ντροπή!''

    Και σου απαντώ :

    Χωρίς να έχεις την παραμικρή ιδέα για το πως ειναι ο χώρος , και επίσης το μήκος της αλυσίδας και αν είχε ελευθερία κινήσεων και δυνατότητα άμυνας ο σκύλος , συμπεραίνεις οτι δεν μπόρεσε να αμυνθεί επειδή τον είχα δεμένο .
    Κάτσε να σε διαφωτίσω λιγάκι ακόμα . Απο έστω αυτα τα λίγα τετραγωνικα της αυλής , η αλυσίδα θέλεις να σου πω που ''Δεν επέτρεψε στο σκύλο του'' να φτάσει ;;
    1 μόλις μετρο απο την πόρτα .
    Και αυτο γιατι σκέφτηκα οτι για κανένα λόγο δεν θα ήθελα όσο λείπω ο σκύλος μου να πλησιάσει ή να βγεί έξω απο την καγκελόπορτα διότι ισως κάποιο περαστικό παιδάκι να ήθελε να ''βάλει χεράκι'' μεσα , να παίξει , να πειράξει κλπ κλπ και ήθελα να ελαχιστοποιήσω τα απρόσμενα αποτελέσματα , αν με καταλαβαίνεις . Και συμπληρώνω οτι είχε φτάσει σε διάπλαση τέτοια οπου μπορούσε να πηδήξει απ'εξω , οπότε ενας λόγος ακόμα για να τον ''δέσω'' .
    Άρα δυνατότητα άμυνας ΜΕΣΑ στον χωρο του είχε , λόγω ράτσας και χαρακτήρα αν θες , είχε μπόλικη διάθεση , τσαμπουκά και υπομονή ώστε να υπερασπιστεί το χώρο του , και αν ζούσε θα σου έκανα δώρο τα μεταφορικά έξοδα σου να ερχόσουν να το διαπιστώσεις και μόνη σου το '' ούτε να υπερασπιστεί τον εαυτό του'' που γράφεις , αμφιβάλλω βέβαια αν θα έκανες κίνηση να μπείς στην αυλή είτε απο την πόρτα είτε πηδώντας απο το πλαι , ακόμα και με το σκύλο ΔΕΜΕΝΟ ( δηλαδή περιορισμένο και ανίκανο να αμυνθεί οπως θέτεις ) . Οπότε τα μόνα λόγια που ταιριάζουν εδω είναι τα εξής :
    '' Αν δεν ξέρεις μη μιλάς ''

    Να κλείσω την παράγραφο αυτη με ενα ερώτημα που τριγυρνάει στο μυαλό μου :
    Με ποιό κριτήριο θεώρησες αυτονόητο οτι επειδη δάβασες πως ο σκύλος ήταν δεμένος , η αλυσίδα τον περιόρισε σε βαθμό να μην μπορεί να αμυνθεί ;; Μηπως επειδη ισως συμπεριφέρεσαι εσυ ετσι και περιορίζεις το σκύλο σου με λουρι μισου μέτρου ; Αν το κάνεις να ξέρεις δεν λειτουργούν όλοι σαν εσένα και επίσης δεν είναι σωστό για το κατοικίδιο σου .
    ''Βασικές γνώσεις και χειρισμοι'' , υπάρχουν πολυ ωραία και οικονομικά βιβλία να αγοράσεις σχετικά με τη συμπεριφορα στα σκυλια μας , όπως και απειρα δωρεαν άρθρα στο ιντερνετ , ψάξου λιγάκι και θα βρείς !

    Κλείνοντας θα ήθελα να μεταδώσω λίγη απο τη χολή μου , μιας και απο κάτι τέτοιες απαντήσεις απο μυαλά σαν της Μάρθας και του 'Stefanou' σε αρθρο για κακοποίηση σκύλου μεσα σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΟΜΙΜΩΣ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟ ΧΩΡΟ - το ξανατονίζω για μερικούς βιαστικούς - αυτοι βρίσκουν κάποιο λόγο να παραβλέψουν την ίδια την αποτρόπαια και παράνομη πράξη του δράστη και με περίσσια άνεση κατηγορουν τον ιδιοκτήτη που ούτε κατ'ελάχιστο αυτόν , τις συνθήκες και το χώρο του συμβάντος γνωρίζουν και δεν μπήκαν καν στον κόπο να ενημερωθούν πριν πληκτρολογήσουν την ηλεκτρονική παπαριά τους .

    Τωρα εκτός των παραπάνω , όσο για το '' γιατι ρε ΓΕΛΟΙΕ ΤΥΠΕ ΕΙΧΕΣ ΔΕΜΕΝΟ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ?? '' απο τον Stefanos καθώς και το ''Ντροπή!'' της Μάρθας , απο τη στιγμή που απάντησα αναλυτικά στις νύξεις και των δυο σας νομίζω δεν άφησα κάτι να εκκρεμεί για το αν είμαι 'γελοίος' και πόσο μάλλον αν 'ντρέπομαι' για κατι .

    Ισως και να ντρέπομαι που διαβάζω σχόλια σαν τα δικά σας σε άρθρο που αφορά κακοποίηση ζωου απο τρίτο πρόσωπο .

    1. Αριάδνη

      Γιατί είστε τόσο εύθικτος; ΄Οποτε συναντώ τέτοια ευθιξία μου φαίνεται ύποπτη. Δείχνει άτομο εγωπαθές που δεν δέχεται συμβουλή και παρατήρηση από κανέναν. Δηλ. παραπέμπει σε άτομο που δεν έχει αποβάλει την επαρχιώτικη καταγωγή του. Εγώ χαίρομαι όταν μου κάνουν μία υπόδειξη για κάποιο ζώο (λ.χ. μία φορά μία κυρία με είδε που τάιζα περιστέρια και μου είπε να κόβω πιο μικρά τα κομμάτια του ψωμιού) γιατί δείχνει ότι ο άλλος νοιάζεται. Προτιμώ αυτό από την αδιαφορία. Μπορείτε να αποκαταστήσετε την αλήθεια με στοιχεία χωρίς πολλά λόγια και προσβολές πάνω σ΄αυτό που εκλάβατε ως προσβολή (μεταξύ μας σιγά την προσβολή τώρα το "γελοίος"). Και ναι, είτε σας αρέσει είτε όχι, το δέσιμο με αλυσίδα δεν ακούγεται καλό.

    2. Αριάδνη

      Επίσης, παρέλειψα να πω ότι, αν αγαπάς κάποιον πολύ και του συμβεί κάτι, νιώθεις ενοχές και επανεξετάζεις τις κινήσεις σου. Δηλ. ακόμη κιαν η χρήση αλυσίδας ήταν ενδεδειγμένη, ένα άτομο εμφορούμενο από συναισθήματα, θα έλεγε, γιατί εκείνη την ημέρα δεν τον έλυνα, ίσως σωζόταν. Εσείς δεν νιώθετε καμία τύψη. Ούτε υπό την μορφή της αξιολόγησης του εαυτού σας ως ιδιοκτήτη ζώου, για να ξέρετε την επόμενη φορά.

  2. Melhior

    Καρπενήσι delete για μένα από τώρα και στο εξης.το ίδιο λένε και οι φίλοι μου...αισχος θηριωδία.Να συλληφθεί ο δράστης και να υποστεί τα ιδια.

  3. shadow

    στις τοπικες κοινωνιες ξερουν ποιος εινα ο δραστης αλλα ειναι ντοποιος δεν τον δινουνε αμα ειναι απο αλλο μερος της Ελλαδας ειναι ξενος τον δινουνε στην ψυχρα

  4. MARIA VLACHOU

    Η αστυνομία δεν έχει καταλήξει πουθένα?
    Φανταστείτε να είναι τόσα τα περιστατικά που ζουν στα σπίτια,
    παραέξω τι γίνεται.
    Έναν να πιάσουν να πληρώσει για όλα τα εγκλήματα,
    για τα οποία έχει γίνει καταγγελία.
    'Εχουν αυτοδιορίστει κουμανταδόροι για το άν θα έχει κάποιος να φροντίζει ζώακια στο σπίτι του ή όχι.
    Δεν έχω λόγια- 7 μηνών ήταν ακόμα μωρό.

  5. mour

    δεν εκανε πως ερχοτανε σπιτι μου να μου σκοτωσει το μελος της οικογενειας μου....θα τον εβρισκα παντου τον δολοφονο οπου κ αν κρυβοτανε το τομαρι του!!!!θα συμφωνησω ομως οτι δεν του επετρεψε να υπερασπιστει αθελα του ισως τον εαυτο του...κριμα!!!!

  6. stefanos

    γιατι ρε ΓΕΛΟΙΕ ΤΥΠΕ ΕΙΧΕΣ ΔΕΜΕΝΟ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ?? αφου γνωριζεις τι ΣΚΑΤΑΔΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ σαυτον το ΣΚΑΤΟΤΟΠΟ

  7. Μάρθα Πουλτίδου

    Γιατί κλαίει???Ο ίδιος είναι συνυπεύθυνος!Δεν επέτρεψε στο σκύλο του,ούτε να υπερασπιστεί τον εαυτό του,μια και όπως ο ίδιος ομολογεί,τον είχε δεμένο!Ντροπή!

  8. Manosm

    Μήπως έχει να κάνει με κλέφτες που σκοτώνουν τα ζώα για να μπορούν ανενόχλητοι να 'επισκέφτονται' σπίτια για να κλέψουν;
    Τα σκυλιά γαυγίζουν και θα τους ενοχλούν.
    Η αστυνομία πρέπει μάλλον να το κοιτάξει αυτό.
    Αν δεν συμβαίνει αυτό, κάποιος σκατόψυχος, σκατόβλαχος θα είναι που μισεί τα ζώα.
    Θα έρθει η ώρα σου και εσένα και θα παρακαλάς για την μίζερη ζωή σου, καθίκι του κερατά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.