Στηρίξτε μας

Θεσσαλονίκη: Τον αθώωσαν αν και εξαιτίας του 27 σκυλιά αλληλοσπαράχθηκαν στο παράνομο κυνοκομείο (βίντεο)

26 Φεβρουαρίου 2015 16:05 | Καταγγελίες
Θεσσαλονίκη: Τον αθώωσαν αν και εξαιτίας του 27 σκυλιά αλληλοσπαράχθηκαν στο παράνομο κυνοκομείο (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Στις 26 Φεβρουαρίου εκδικάστηκε από το Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η υπόθεση του αλληλοσπαραγμού 27 σκυλιών (που συνέβη από τον Αύγουστο του 2011 έως τον Ιούλιο του 2013) εντός του χώρου του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, που βρίσκεται στον Δήμο Καλαμαριάς, και χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια παρανόμως ως κυνοκομείο.

Ο κατηγορούμενος Χ.Π. ο 77χρονος διαχειριστής του παράνομου κυνοκομείου – που ουσιαστικά είναι χώρος αιχμαλωσίας δεκάδων σκυλιών – αθωώθηκε από το δικαστήριο «γιατί δεν υπήρξε πρόθεση ούτε ενδεχόμενος δόλος από τον κατηγορούμενο!» είπε η πρόεδρος.

Ο 75χρονος μαζεύοντας ένα από τα πτώματα στις 29 Δεκεμβρίου 2012.

Ουσιαστικά με την  ανοχή του Συνδέσμου Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ.) – μέλη του οποίου είναι οι Δήμοι Θερμαϊκού, Θέρμης, Καλαμαριάς – τα σκυλιά αλληλοσπαράσσονται εκεί μέσα και διαρκώς συσσωρεύονται νέα τ’ ανεπιθύμητα αδέσποτα κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Το βίντεο τράβηξε στις 13 Ιουλίου 2013 ο αναγνώστης του www.zoosos.gr Αντώνης Χατζηιωαννίδης και δείχνει πως η αγέλη επιτίθεται σε ένα από τα σκυλιά.

Οι αρμόδιοι δήμοι ουσιαστικά αδιαφορούν για τις συνθήκες ευζωίας των σκυλιών πολλά εκ των οποίων έχουν ασυλοποιηθεί πια εξαιτίας του πολύχρονου εγκλεισμού τους εκεί και γι’ αυτό και δεν γίνεται να επανενταχθούν. Έτσι επιτρέπουν ο άτυπος και ακατάλληλος διαχειριστής του χώρου – και λόγω ηλικίας, αντοχών και ψυχοσύνθεσης – να αφήνει τα σκυλιά να τρώγονται μεταξύ τους επειδή κανείς δεν θέλει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

KodraKalamarias1H συμπεριφορά του 77χρονου απωθεί όλους εκείνους που προσφέρονται να βοηθήσουν τα ζώα εκεί.

Ο Χ.Π., που παλιότερα τάιζε τα σκυλιά της περιοχής και καθώς περνούσαν τα χρόνια αυτοχρίστηκε αρμόδιος αρνείται – όπως συχνά καταγγέλλουν σωματεία, εθελοντές και φιλοζωικοί φορείς – να κάνει και τα στοιχειώδη. Αρνείται ακόμα και να λάβει βοήθεια από εκείνους τους ιδιώτες, που έχουν προθυμοποιηθεί κατά καιρούς να βάλλουν ένα τέλος σε αυτό το αίσχος.

Η υπόθεση της κακοποίησης των ζώων, που ζουν αιχμάλωτα για χρόνια στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα, έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αρχικά τον Δεκέμβριο του 2012 χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στον χώρο του στρατοπέδου δεν υπάρχουν διαχωριστικά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετά τετράποδα – που είναι στειρωμένα – και δεν εντάσσονται στην αγέλη ή και κατά τη διεκδίκηση της λιγοστής τροφής να πεθαίνουν αφού δέχονται επίθεση από τα κυρίαρχα.

Οι εικόνες κανιβαλισμού, που έχουν αποτυπωθεί σε σωρεία φωτογραφιών, σε βίντεο και σε έγγραφες καταγγελίες, που έγιναν προς τις αρμόδιες Αρχές όλα αυτά τα χρόνια δεν οδήγησαν ούτε στην ουσιαστική λήψη μέτρων, αλλά ούτε τελικά και στην καταδίκη εκείνου, ο οποίος ανέλαβε οικειοθελώς κάποτε να τα φροντίζει και τώρα έχει χάσει τον έλεγχο.

KodraKalamarias4Αδιαφορούν οι συναρμόδιοι δήμοι για τις συνθήκες επιβίωσης των σκυλιών εκεί.

Μάλιστα ο ηλικιωμένος άνδρας χαρακτηρίζεται από πολλούς ως άτομο με διαταραγμένη προσωπικότητα, γι’ αυτό και δεν μπορεί να συμβάλλει ούτε στην αποσυμφόρηση του χώρου, καθώς εκεί βρίσκονται περίπου 50 σκυλιά, αλλά ούτε στην ορθή διαχείριση των δεκάδων ζώων. Φυσικά θολό παραμένει και το αν η σχέση του με τον Δήμο Καλαμαριάς είναι έμμισθη ή όχι.

KodraThessalonikiΈνα από τα δεκάδες σκυλιά που πέθαναν.

Αρκετές φορές εθελόντριες τον κατήγγειλαν για απρεπή συμπεριφορά αφού μεθυσμένος τους επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα και όσες φορές κλήθηκε επί τόπου η Αστυνομία του έγιναν μόνο συστάσεις και ποτέ δεν συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Με την υπόθεση έχουν ασχοληθεί για πάρα πολλά χρόνια τόσο το Φιλοζωικό σωματείο Πυλαίας – Χορτιάτη «Η Αγάπη», η Αγγελική Λαζαράκη και 135 φιλόζωοι εθελοντές και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, και όλοι μαζί κατέθεσαν μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης στις 22-5-2013.

Δυστυχώς η αθωωτική απόφαση δεν ανοίγει κανέναν δρόμο καθώς ούτε τους αρμόδιους δήμους εξαναγκάζει να αναλάβουν ευθύνες, ούτε και στον συγκεκριμένο άνθρωπο επιβάλλει να αποχωρήσει από τη διαχείριση.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο 78χρονος για τις συνθήκες που επικρατούν στο παράνομο κυνοκομείo (βίντεο)

Ζητούν από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης να καταθέσει έφεση για την αθώωση του 78χρονου

Δήμαρχος Καλαμαριάς: Να εφαρμοστεί ο νόμος για τ’ αδέσποτα στου Κόρδα (βίντεο)

Έρευνα από την Εισαγγελία για τ’ αδέσποτα στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά

Κακή η διαχείριση των αδέσποτων από τον ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ.

Σώθηκαν τα τρία σκυλιά του ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. που οι «αρμόδιοι» είχαν «καταδικάσει» σε θάνατο!

Δημοτικά Κυνοκομεία: Φριχτές συνθήκες διαβίωση για τα ζώα και οικονομικές ατασθαλίες

«Φιλοζωικό έργο» η εξόντωση αδέσποτων εδώ και 25 χρόνια στην Περαία Θεσσαλονίκης;

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

11 Σχόλια

  1. ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    ΤΙ ΝΑ ΠΩ....

    Οhttp://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/astynomiko-reportaz/asyneiditos-spernei-thanato-stin-kalloni-foles-seΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ

    ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

  2. Manosm

    Πες τα nina, συμφωνώ μαζί σου, για τον 'πληκτρολόγιο' αγανακτισμένο-ούτε να γράψει σωστά δεν μπορεί.Φιλαράκο, μάλλον δεν θα έπρεπε να είσαι σε αυτό το site, κανέναν δεν βοηθάς, ούτε καν τον εαυτό σου με αυτά που γράφεις.
    Μπορείς να πάψεις απλά να γράφεις τις απόψεις σου σε φιλόζωο site, αφού δεν μπορείς και ούτε θέλεις να προσφέρεις απολύτως τίποτα ούτε σε δίποδα αλλά και ούτε σε τετράποδα.
    Άσε αυτούς που κάνουν πράγματα για τα ζώα και ασχολήσου με κάτι άλλο.
    GET THE FUCK OUT OF THE SITE.(αφού σου αρέσει και το Αγγλικό)

  3. o 8eos

    Παιδια η λυση δυστυχως πρεπει να δινεται απο μας.Ξυλο σε οποιον βλεπουμε να κακοποιει.
    Αρπαγη του ζωου ακομη και με τη βια.
    Οι νομοι υπαρχουν μονο για το φοβο.Οι αρρωστοι πορχωρανε παντα ενα βημα παραπερα.
    Δε χρειαζεται νομος δηλαδη π.χ. για τους παιδοφιλους.Αν τον πιασεις, τσακισε τον.Αφου τον παραβαινει το νομο ας τον παραβουμε κι εμεις.

    1. venus

      Σωστα @8eos, πολυ σωστα!
      Εγω δεν θα το αποκαλουσα καν «λυση», θα το ελεγα επιχειρηση διασωσης και περιφρουρησης του κοινωνικου συνολου απο εναν ψυχοπαθη, τον οποιο δεν ειναι σε θεση να απομακρυνει αλλα ουτε και να θεραπευσει το κρατος.
      Υπο την παρουσια αυτου του διεστραμμενου απειλουνται πρωτιστως ανθρωποι και δευτερευοντως ζωα. Αποδεδειγμενα. Με μαρτυρες!
      Επομενως εκεινα τα μελη της κοινωνιας που απειληθηκαν και δεν δικαιωθηκαν απο το δικαστηριο στο αιτημα τους να περιφρουρηθει τοσο η σωματικη τους οσο και η ηθικη τους ακεραιοτητα, εχουν το δικαιωμα να προβουν σε αυτοπροστασια.

      Μερικες φορες φτανει να γνωστοποιηθει σε μια ευρεια κλιμακα οτι καποιοι εχουν αναλαβει να προστατευσουν τον εαυτο τους αλλα και το συνολο αυτεπαγγελτα, και ως δια μαγειας ταχτοποιουνται πολλα.
      Αυτο το εχω βιωσει προσωπικα δυο φορες μεχρι σημερα.

      Η εμπειρια μου εχει διδαξει οτι «οι νομοι (δεν) υπαρχουν μονο για τον φοβο». Εξαρταται απο το ποιους αφορουν.
      Ξερω ομως επισης οτι η παροιμια «και ο αγιος φοβερα θελει» ειναι πολυ σωστη!
      Venus

  4. μας τα ζαλισατε

    Αυτα και χειροτερα γινονται και στις φυλακες ανθρωπων, μην μας σπατε τα αρχιδια λοιπον με τα σκυλια... Ειναι αδεσποτα, καπου επρεπε να πανε... ε δυστηχως καταληξαν εκει. δεν ειναι το πιο ομορφο μερος αλλα συμβαινει, get the fucking over it. Πραγματικα δεν το καταλαβαινω ολο αυτο το κλημα φιλοζωηας τελευταια... ανθρωποι παιθενουν, πεινανε, η κυβερνησεις σε ξεβρακωνουν, χανεις δικαιωματα, χανεις περιουσιες, χανεις την αξιοπρεπια σου... και εχει ανοσια σε ολα, εκτος απο τον σκυλο στον απεναντι δρομο! φτανει, φυλοζωοι του κωλου! ξυπνηστε!

    1. nina

      Ναι,ισχυουν ολα αυτα που λες,μονο που οι ανθρωποι ουτως ή αλλως δεν χωνευουν τα αντερα τους.αν ειναι να υπερασπιστω καποιον,αυτο θα ειναι ενα ζωο.Τουλαχιστον ,δεν θα μου την φερει πισωπλατα μετα ως δειγμα ''ευγνωμοσυνης''.Ανθρωπινα προβληματα θα υπαρχουν παντα,ΠΑΝΤΑ.Αυτο δεν σημαινει πως σε καθε αλλη μορφη ζωης θα γυρναμε την πλατη.Αν ξεσκιζεις τον πισινο σου καπου,καπως για να βοηθας εσυ ανθρωπους μπορω να κατανοησω τουλαχιστον την δυσαρεσκεια σου.Αλλα εχω μια εντυπωση πως ουτε ανθρωπους ουτε και ζωα βοηθας.Επομενως καλο θα ηταν να αφησεις παραμερα τον αγανακτισμο του πληκτρολογιου.

    2. MARIA VLACHOU

      Πρώτον στις φυλακές μπαίνουν εγκληματίες,
      ενώ τα αδεσποτάκια καταλήγουν σε τέτοια "καταφύγια"
      γιατί κάποιοι ανεύθυνοι τα παράτησαν στο δρόμο.
      Τα έχουμε χάσει ήδη όλα, αλλά να μας μείνει τουλάχιστον η ανθρωπιά?
      & τέλος εσύ που είσαι ξύπνιος γιατί γράφεις ζαλισμένος?

  5. MARIA VLACHOU

    'Ολοι εμείς πληρώνουμε στους δήμους για να κακοποιούνται αυτά τα πλάσματα?
    Οι υπεύθυνοι θα έπρεπε να ντρέπονται για αυτό το κολαστήριο ψυχών που έχουν φτιάξει.
    Εδώ μιλάμε για ένα άτυπο πόλεμο με θύματα ανυπεράσπιστα πλάσματα.
    Σ΄άλλες περιπτώσεις ο δήμος απειλεί με πρόστιμα ανθρώπους,
    που πραγματικά σώζουν ζωές από βέβαιο θάνατο & εδώ ένας μεθύστακας τους κάνει ότι θέλει(?)με αποτέλεσμα να χάνουν τη ζωή τους τόσα ζώα.
    Στη θέση τους όχι θα ντρεπόμουνα μόνο, άλλα θα έψαχνα μέρος να κρυφτώ.
    Με όλα αυτά που κάνουν το μόνο που θα καταφέρουν είναι να φουντώσουν την οργή του κόσμου & ποιός τους σώζει μετά.

  6. Mavridou kiki

    ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.ΗΜΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΖΑΜΠΕΤΟΓΛΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΠΠΑΖΑΘ.ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΑΓΝΟΗΣΕ ΜΑΣ ΤΡΑΒΗΞΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ .ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΦΙΛΟΖΩΗ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΡΕΙ.ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΒΡΙΣΕ.ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΒΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΣΥΠΠΑΖΑΘ.

  7. penny damianou

    Μα δεν είναι πασιφανές ότι για όλο αυτό το αίσχος ευθύνονται οι Δήμοι; Ο collector τους διευκολύνει. Αλληλοσπαράχτηκαν και τα σκυλάκια και έδωσαν και μία πολύ καλή λύση στον κάθε αρμόδιο αναρμόδιο....Όπως στην Αμφιάλη κάποιος έχει κάνει κατοχή του πεζοδρομίου και έχει αιχμαλωτίσει γατάκια δήθεν για να τα προστατεύσει. Και η "φιλόζωη" που ανήρτησε τη φωτογραφία στο fb δεν έγραψε καν σε ποια γειτονιά είναι το Νταχάου, ούτε κατήγγειλε το αίσχος στον Δήμο ή στο 100, το ανέθεσε όπως είπε σε φιλοζωικές, αλλά δεν είδα καμία νέα ενημέρωση. Όταν όλα αυτά γίνονται με την ανοχή τη δική μας και των ιθυνόντων, αλλοίμονο στα πλασματάκια.....

  8. BRAXNOS ANTVNIOS

    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΑ ΖΩΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ.ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ .ΟΥΤΕ ΤΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΑ ΖΩΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΕΧΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΡΜΟΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΩΔΕΙΣ ΘΑΛΕΓΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ.,ΠΡΙΝ ΝΑΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.Η ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΕΜΠΕΤΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.