Στηρίξτε μας

Καταδικάστηκε από το Εφετείο ο 62χρονος που εκτέλεσε την σκυλίτσα στην Ανθούσα

14 Φεβρουαρίου 2015 19:19 | Καταγγελίες
Καταδικάστηκε από το Εφετείο ο 62χρονος που εκτέλεσε την σκυλίτσα στην Ανθούσα

Με 5.000 ευρώ χρηματική ποινή και 20 μήνες ποινή φυλάκισης καταδικάστηκε ο 62χρονος άνδρας, που πυροβόλησε με το αεροβόλο του και σκότωσε στην οδό Αγίου Μηνά στην Ανθούσα μια αδέσποτη σκυλίτσα η οποία εγκυμονούσε στις 14 Αυγούστου 2013. Τον δράστη είδαν δύο παιδιά, που έπαιζαν εκεί, ενώ πολύ κοντά στον τόπο του εγκλήματος ήταν και η Ντίνα Ντέντε, η οποία  κατέθεσε εις βάρος του και στις 4 Φεβρουαρίου 2015 στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο δράστης είχε φέρει ως μάρτυρα υπεράσπισης του τον ψυχίατρο οποίος του είχε χορηγήσει βεβαίωση καθώς πάσχει από κατάθλιψη. Ο γιατρός τιμώντας τον όρκο του δήλωσε ότι η βεβαίωση του σχετικά με κατάθλιψη δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για τον 62χρονο, ώστε να αγοράζει όπλα και να σκοτώνει ζώα.

AnthousaPyrovolimeniEgyos

Θυμίζουμε ότι έγκλημα είχε γίνει σε κεντρικό σημείο της Ανθούσας σε μια περιοχή όπου παίζουν παιδιά και το Α.Τ. Παλλήνης, που είχε αναλάβει την υπόθεση, είχε πάρει καταθέσεις και από τα δύο παιδιά (ηλικίας 15 ετών) που τον είχαν δει να σκοτώνει το ζώο. Μάλιστα η Αστυνομία τότε είχε κατασχέσει και το αεροβόλο όπλο και άλλα δύο όπλα (το ένα αντίκα) τα οποία είχε ο δράστης στο σπίτι του. Η κα Ντέντε εξήγησε στο www.zoosos.gr πως ο δικηγόρος του δράστη στο Εφετείο ισχυρίστηκε ότι ο 62χρονος πελάτης του αναγκάστηκε να παραδεχτεί το έγκλημα επειδή φοβήθηκε μην τον γιουχάρουν οι φιλόζωοι!

AnthousaDrastisAfisa1

Όμως ο νομικός, που τον είχε εκπροσωπήσει στην πρώτη δίκη, όχι μόνο είχε παραδεχτεί ότι πελάτης του είχε διαπράξει το έγκλημα, αλλά είχε ζητήσει και συγνώμη από την έδρα γι’ αυτή του την πράξη. Το Εφετείο που δεν πείστηκε από τα ψεύδη και τις φθηνές δικαιολογίες για τις επικίνδυνες αγέλες ζώων που ζουν στην Ανθούσα δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικά και του επέβαλε την ίδια ποινή που του είχε οριστεί και πρωτόδικα.

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάστηκε από το Εφετείο ο 62χρονος που εκτέλεσε την σκυλίτσα στην Ανθούσα

Γέμισαν την Ανθούσα με αφίσες με τον δράστη που σκότωσε την έγκυο σκυλίτσα

Την Πέμπτη η δίκη του άνδρα που σκότωσε την έγκυο σκυλίτσα στην Ανθούσα

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

  1. MARIA VLACHOU

    Η υπέρβαση πρέπει να γίνει από εμάς,
    μόνο αν ξεπεράσουμε τον εαυτό μας,
    θα μπορέσουμε να νικήσουμε όλα αυτά τα κτήνη-τέρατα.

  2. Manosm

    Αλλος ένας σκατόψυχος, σκατόγερος.
    Το έχω ξαναγράψει στο παρελθόν, πρέπει να φύγει αυτή η γενιά, για να ησυχάσουμε απο τις κακοποιήσεις και τις θανατώσεις.
    Έτσι έχουν μάθει-και αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, έτσι φέρονται στα ζώα.
    Μάλλον κάπως έτσι θα έπρεπε να τους φερθούμε και εμείς, αλλά δύσκολο έως αδύνατον.
    Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να μην εκφράσω την λύπη μου για το σκυλάκι, για το παράδειγμα που δίνει στα παιδιά- που ευτυχώς φαίνεται ότι τον καταδίκασαν ως μάρτυρες της θανάτωσης και τον θυμό μου για όλους αυτούς τους σκατόψυχους που νομίζουν ότι επειδή είναι δίποδα έχουν την απόλυτη εξουσία πάνω στα τετράποδα.
    Τις χειρότερες ευχές μου σκατόγερε.

  3. Σωκρατης Καραμητσοπουλος

    Ευτηχος που ηπαρχουν αυτοι οι καινουργοι νομοι και τιμορουνται οι κακουργοι που σκοτονουν ανιπερασπιστα ζωακια. Δεν μπορω να καταλαβω ωμος γιατι το σκοτοσε το ζωακι; Δεν θα τον ενοχλουσε καν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.