Στηρίξτε μας

Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων: Καταδίωξε, εκτέλεσε τον σκύλο αλλά συνελήφθη

10 Φεβρουαρίου 2015 07:34 | Καταγγελίες
Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων: Καταδίωξε, εκτέλεσε τον σκύλο αλλά συνελήφθη

Στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων χθες το πρωί ένας κάτοικος του χωριού καταδίωξε και σκότωσε με την καραμπίνα του έναν σκύλο. Για το έγκλημα ενημερώθηκε το Πολιτιστικό και Φιλοζωικό Εθελοντικό Σωματείο Ν. Τρικάλων «ΑΡΤΕΜΙΣ» από την αυτόπτη μάρτυρα, η οποία και κατήγγειλε τον δράστη στην Αστυνομία παρά τις δυσκολίες, που έθετε η ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα το Α.Τ. Τρικάλων, προσπαθώντας να εκφοβίσει την μάρτυρα αντί του να σπεύσει να συλλάβει τον δράστη, ο οποίος είχε κλειστεί στο σπίτι του.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του σωματείου Βασιλική Μπαρτολόττα ο δράστης τελικά συνελήφθη - μετά από πολλές πιέσεις και αρκετές ώρες μετά το έγκλημα - στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ζήτησε και πήρε αναβολή και θα δικαστεί την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων.

Σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα «ο δράστης ενοχλήθηκε από το ζώο που κυνήγησε κότα, παρ’ όλο που βρισκόταν εκτός ιδιωτικής περιοχής και το πυροβόλησε.

Το ζώο χτυπήθηκε στα πόδια και  έτρεξε για να σωθεί μέσα σε κάτι χωράφια, ο δράστης όμως δεν έμεινε εκεί, προχώρησε προς το ζώο και σημαδεύοντάς το στο κεφάλι το αποτελείωσε... Το άτυχο ζώο ήταν αδέσποτο και πιθανόν να έπαιζε ή να έψαχνε για φαγητό.

Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του πανελλαδικού ηλεκτρονικού διαβήματος περί αναθεώρησης του Άρθρου 24 του συντάγματος με θέμα τα ζώα δεν είναι αντικείμενα και ύστερα από την συνεχή πίεση από το φιλοζωικό κίνημα αλλά ακόμη και του πρώην  Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Β. Κικίλια, για αυστηροποίηση των ποινών σε σχέση με την κακοποίηση ζώων, συνεχίζουμε να γινόμαστε μάρτυρες αποτρόπαιων εγκλημάτων που για κανένα λόγω δεν τιμάνε το είδος μας!

Καταγγέλλουμε και καλούμε  και τις τοπικές Δημοτικές Αρχές, Εκπαιδευτικούς Φορείς και ΜΜΕ να καταδικάσουν με την σειρά τους κάθε βάναυση συμπεριφορά απέναντι στα υπόλοιπα μη-ανθρώπινα συναισθανόμενα όντα. Επιθυμούμε την δίωξη των ατόμων που προβαίνουν σε τέτοιες ποινικά κολάσιμες πράξεις όπως ορίζεται και από το Ν.4039/2012 και τις ρυθμιστικές διατάξεις του Ν.4235/2014» επισημαίνει στην ανακοίνωση του το σωματείου «ΑΡΤΕΜΙΣ» την οποία προσυπογράφει και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Από το σημείο εκτέλεσης του ζώου, όπως μας πληροφόρησαν, η Αστυνομία χθες πήρε μόνο τα φυσίγγια (!) και όχι το πτώμα του σκυλιού ώστε να το μεταφέρει σε δημόσιο ή ιδιώτη κτηνίατρο ώστε να γίνει νεκροψία.

Η Ελένη Μαργαρίτη αντιπρόεδρος του σωματείου «ΑΡΤΕΜΙΣ» εξήγησε στο www.zoosos.gr πως σήμερα το πρωί ενημέρωσε τον Δήμο Τρικκαίων – που δήλωσε άγνοια για το συμβάν – και υπάλληλοι του καθοδηγήθηκαν από την αυτόπτη μάρτυρα και παρέλαβαν το πτώμα του σκυλιού, ώστε να το μεταφέρουν για νεκροψία. Αυτό δηλαδή που έκανε ο Δήμος Τρικκαίων σήμερα δεν ήταν κατορθωτό να πραγματοποιηθεί χθες από την Αστυνομία.

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα: Αναβλήθηκε η δίκη του εκτελεστή του σκύλου λόγω μέθης!

Τρίκαλα: 30.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο στον άνδρα που εκτέλεσε τον σκύλο

Τρίκαλα: Αστυνομικός απείλησε να σκοτώσει αδέσποτο με το όπλο του επειδή του γαύγισε!

Εγκατέλειψε το κουτάβι στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων μέσα στην σακούλα

Τρίκαλα: Συνελήφθη ο άνδρας που τα σκυλιά του επιτέθηκαν σε γυναίκα

Τρίκαλα: Φιλόζωοι απ’ όλη την Ελλάδα πλήρωσαν τα έξοδα των 3 χειρουργείων της γάτας που χτυπήθηκε από όχημα (βίντεο)

Έσωσαν την σκυλίτσα που ήταν ακίνητη στο έδαφος για μέρες στο Δενδροχώρι Τρικάλων (βίντεο)

Βοσκός ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου δύο κουτάβια μπροστά στα παιδιά στη Φήκη Τρικάλων

Πέθανε ο σκύλος που πυροβολήθηκε και χτυπήθηκε με τσεκούρι στο Λογγάκι Τρικάλων (βίντεο)

Τρίκαλα: Άλλο ένα κυνηγόσκυλο που πέθανε από την κακομεταχείριση

Λεπτοκαρυά Τρικάλων: Βρήκε την σκυλίτσα καμένη και τα κουτάβια της νεκρά μέσα σε πλαστική σακούλα!

Συνεχίζεται η εξόντωση αδέσποτων με φόλες και στην Φήκη Τρικάλων

Στη Φήκη Τρικάλων συστηματικά εξοντώνουν τ’ αδέσποτα με φόλες

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. Manosm

    Άλλος ένας εγκληματίας, άλλος ένας φόνος για το τίποτα.
    Άνθρωπος είναι αυτός που μπορεί να θεραπεύει, να προνοεί, να συγχωρεί, να διδάσκει και να διδάσκεται, να δημιουργεί καταστάσεις για το μέλλον.
    Αυτά για να τα καταλάβεις άψυχε-εσύ που εκτέλεσες το ζώο, πρέπει να έχεις μυαλό, να έχεις κουλτούρα να έχει επίπεδο, πράγμα που στερείσαι παντελώς και προφανώς στερείς και από τα παιδιά σου που θα καταλήξουν σαν και σένα.
    Λυπάμαι για το ζώο, λυπάμαι και για τα άλλα "ζώα" που μαθαίνουν σε τέτοιες πρακτικές από τους γονείς τους.
    Λυπάμαι.

  2. τομ

    Συγχαρητηρια στην Κυρία που τον κατεδωσε, να εχει την καλη ανταποδοση σε ο,τι επιθυμει.

    Οσο για τον δραστη που ετρεξε και να κρυφτει, τωρα να πληρωσει τα 30.000 μεσω εφοριας, να παρει και φυλακη εστω εξαγορασιμη και το σχετικο προστιμο. Και αν και οταν το ξανακανει χωστε τον και μεσα να ξεβρωμιζουμε απο τετοια βρωμερα διποδα. Χαιρομαστε πολυ οταν πιανονται επ΄αυτοφορω τα καθαρματα του ειδους του.

  3. ginger

    Οι αρχες κ τα δικαστηρια της χωρας να αφυπνιστουν απο το βαθυ υπνο που εχουν πεσει κ να καταλαβουν οτι το εν λογω ανθρωποιδες που σκοτωσε το σκυλο με τετοια ευκολια δε θα διστασει να σκοτωσει κ ανθρωπο... αυτο λεμε αυτο φωναζουμε οτι δεν ειναι δυνατον να μη λαμβανεται υποψιν η εγκληματικη φυση του δραστη... αφαιρει εν ψυχρω μια ζωη η τιμωρια του πρεπει να ειναι παραδειγματικη!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.