Στηρίξτε μας

Δωρεάν στειρώσεις και προσφορά τροφής στα αδέσποτα από τον Δήμο Καρδίτσας

2 Φεβρουαρίου 2015 13:18 | Επικαιρότητα
Δωρεάν στειρώσεις και προσφορά τροφής στα αδέσποτα από τον Δήμο Καρδίτσας

Σε σύμβαση με τους πέντε από τους επτά κτηνιάτρους της πόλης προχώρησε ο Δήμος Καρδίτσας εφαρμόζοντας στην πράξη αυτό που ορίζει η νομοθεσία για την φροντίδα των αδέσποτων γατιών και σκυλιών εξήγησε στο www.zoosos.gr η Ερμιόνη Γιαννακού εκ μέρους του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας.

Οι κάτοικοι της περιοχής σε συνεργασία με τον Φ.Ο.Κ. – που υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη δημοτική αρχή για την μεταφορά και την επανατοποθέτηση των αδέσποτων – μπορούν να στειρώνουν δωρεάν τα γατιά και τα σκυλιά που ζουν στους δρόμους. Στα ζώα πέραν της στείρωσης θα γίνεται αποπαρασίτωση, αιματολογικές εξετάσεις καθώς και αντιλυσσικός εμβολιασμός, ενώ θα σκυλιά φέρουν και ειδικό περιλαίμιο και μεταλλική κονκάρδα, ώστε να είναι ορατό σε όλους ότι είναι προστατευμένα και από τη λύσσα.

Η ανακοίνωση του Φ.Ο.Κ.

Υπεγράφη και επίσημα πριν λίγες μέρες η Σύμβαση μεταξύ Δήμου Καρδίτσας και Φιλοζωικού Ομίλου όσο αφορά τις στειρώσεις των αδέσποτων την σίτιση τους καθώς και διάφορες δράσεις στα πλαίσια της Φιλοζωίας.

Ο Δήμαρχος κ. Αλεξάκος Φώτης καθώς έχει μόνο λίγους μήνες που ανέλαβε τα καθήκοντα του Δήμου Καρδίτσας ως νέος Δήμαρχος, αμέσως συνειδητοποίησε την ανάγκη στήριξης και στενής συνεργασίας για την προστασίας των αδέσποτων του Δήμου μας με τον Φιλοζωικό Όμιλο ο οποίος μετράει σχεδόν 10 χρονιά προσφοράς και αγώνα για την καλύτερη αντιμετώπιση, φροντίδα και τον σεβασμό απέναντι σε κάθε μορφή ζωής αλλά και παράλληλα με τον ίδιο σεβασμό απέναντι στους πολίτες, έτσι ώστε όλοι μαζί να μπορούμε να ζούμε αρμονικά σε μια πόλη που προβάλει τον πολιτισμό και το σεβασμό απέναντι σε κάθε τι που οφείλουμε να προστατέψουμε!

Έτσι από τις πρώτες προτεραιότητες (όπως είχε υποσχεθεί και προεκλογικά) ήταν η σύμβαση για στειρώσεις, αμέσως το έκανε πράξη και την πραγματοποίησε υπογράφοντας την με σχεδόν όλους τους κτηνιάτρους της πόλης μας για στειρώσεις και με επαγγελματίες για τροφές.

Σκοπός της σύμβασης επίσης έχει την ενημέρωση των πολιτών με κάθε τρόπο ιδιαίτερα στους ιδιοκτήτες ζώων απέναντι στις υποχρεώσεις τους, τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που προκύπτουν από το Ν.4039/2014, αφού όλοι συνειδητοποιούμε ότι η ύπαρξη των αδέσποτων προέρχεται από τους ιδιοκτήτες σκύλων κατ’ επέκταση από τα δεσποζόμενα, την επίδειξη σεβασμού στην ζωή με όποια μορφή και σχήμα!

Τα αδέσποτα του προγράμματος θα φέρουν περιλαίμιο με ειδική κονκάρδα όπου θα αναγράφεται ότι είναι στειρωμένο με τον Αριθμό Μητρώου του Δήμου και την μεταλλική κονκάρδα του Αντιλυσσικού εμβολιασμού, έτσι κάθε πολίτης θα γνωρίζει ότι το ζώο είναι υγιής και προστατευόμενο από τον Δήμο και τον Φιλοζωικό Όμιλο Καρδίτσας.

Επίσης θα τοποθετηθούν ταΐστρες και ποτίστρες σε διάφορα σημεία της πόλης αφού η σίτιση των επανατοποθετημένων αδέσποτων είναι υποχρεωτική βάση του (Ν.4039/12 άρθρο 9, παράγρ. 10) διαφυλάττοντας την δημόσια υγεία και την καθαριότητα της πόλης μας με καλαίσθητο τρόπο.

Θα υπάρξει δίκτυο υιοθεσιών στο διαδίκτυο για όσους ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο αφού πρώτα ενημερωθούν για το πόσο υπεύθυνοι ιδιοκτήτες σκύλων μπορούνε να υπάρξουν ώστε να σταματήσουμε να βλέπουμε να τα εγκαταλείπουν!

O Φιλοζωικός Όμιλος Καρδίτσας ευχαριστεί και δημόσια τον Δήμαρχο κ. Αλεξάκο Φώτη για την ευαισθησία του σε θέματα φιλοζωίας και αρμονικής συνύπαρξης με τους πολίτες του υπογράφοντας την σύμβαση και βάζοντας την βάση για ριζικές αλλαγές στην πόλη μας αφού το σύνθημα του δεν είναι "μαζέψτε τα όλα" αλλά πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά αφού είναι υγιή και στειρωμένα όπως προβλέπεται και από την Ελληνική Νομοθεσία!

Εκ του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας
Εύη Θάνου
Πρόεδρος

Διαβάστε επίσης:

Έσωσαν το γατάκι που περιφερόταν με το αγκίστρι καρφωμένο στην κοιλιά του στην Καρδιτσομαγούλα

Καρδίτσα: Κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το μικρόσωμο σκυλί που βρέθηκε σε αρδευτικό κανάλι (βίντεο)

Καρδίτσα: Δύο γυναίκες έσωσαν τον σκύλο που είχε παγιδευτεί στο αρδευτικό κανάλι

Καρδίτσα: Βρήκαν τον παράλυτο σκύλο ζωντανό μέσα στο αρδευτικό κανάλι

Καρδίτσα: Πέταξαν 2 κυνηγόσκυλα στο αρδευτικό κανάλι για να τα εξοντώσουν

Πτελοπούλα Καρδίτσας: Έδεσε τον σκύλο με σύρμα και τον πέταξε στο ποτάμι για να πνιγεί

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.