Στηρίξτε μας

Έσωσαν τα σκυλιά από την μονοκατοικία στον Νέο Κόσμο

4 Φεβρουαρίου 2015 07:27 | Τα καλά νέα
Έσωσαν τα σκυλιά από την μονοκατοικία στον Νέο Κόσμο

Με τη συνδρομή της εθελοντικής ομάδας «Ειδική Μονάδα Απεγκλωβισμού Ζώων», της Μάρθας Πουλτίδου και του Τμήματος Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων αφαιρέθηκαν από τον ιδιοκτήτη τους χθες το μεσημέρι τα δύο σκυλιά που ζούσαν μόνα τους μέσα σε μια μονοκατοικία επί της οδού Αίνου στην περιοχή του Νέου Κόσμου Αττικής για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μετά το δημοσίευμα του www.zoosos.gr οι φιλόζωοι κινητοποιήθηκαν πήγαν επί τόπου χθες το μεσημέρι και αναζήτησαν σε ποιον ανήκει το οίκημα. Τελικά ο 47χρονος εμφανίστηκε με εξαιρετικά επιθετική διάθεση – και αντιστοίχου ύφους ήταν ο τρόπος που αντιμετώπισε τους φιλόζωους η σύζυγος του – αλλά σύντομα αντιλήφθηκε μόλις έφθασαν στο σημείο και οι υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων ότι το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να δώσει τα σκυλιά την Τζούντι (Λυκόσκυλο) και τον Πίκο (Τσιουάουα).

AinouNeosKosmos 2Τα ζώα κατασχέθηκαν.

Όπως είπε αναγκάστηκε να μεταφέρει τα σκυλιά στην μονοκατοικία - παρ’ όλο που τα αγαπάει πολύ και εκείνος και τα παιδιά του - επειδή στο διαμέρισμα του η σοβαρά άρρωστη μητέρα του πρέπει να ζει σε αποστειρωμένο περιβάλλον καθώς μετά από χειρουργική επέμβαση έχει ακρωτηριαστεί το ένα της πόδι.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι που μπήκαν μέσα στην μονοκατοικία διαπίστωσαν την ανυπόφορη δυσοσμία αφού παντού υπήρχαν κόπρανα και μάλιστα απόρησαν πως δεν έχει γίνει ήδη καταγγελία στο Υγειονομικό.

Τα σκυλιά όπως έγινε γνωστό μπορούσαν να βγαίνουν στην αυλή και ευτυχώς είχαν τροφή και νερό. Σύμφωνα με την κα Πουλτίδου τα ζώα ήταν γεμάτα ψύλλους και μύριζαν εξαιρετικά άσχημα και δεν είχαν κάνει άλλα εμβόλια πέραν των αρχικών και κτηνίατρος δεν τα είχε δει για αρκετά χρόνια.

Τα σκυλιά, αφού ο 47χρονος υπέγραψε χαρτί που τα παραχωρεί, δόθηκαν για φιλοξενία σε μια γυναίκα που θέλησε να βοηθήσει στη σωτηρία τους. Στα σκυλιά μπήκαν αρχικά αμπούλες αποπαρασίτωσης για να απομακρυνθούν τα εξωπαράσιτα και σήμερα θα μεταφερθούν σε κτηνίατρο για να τους γίνουν εξετάσεις.

Το Τσιουάουα ήταν και υποσιτισμένο προφανώς γιατί το θηλυκό Λυκόσκυλο έτρωγε και το δικό του φαγητό και αυτό προφανώς και δεν απασχόλησε τον τόσο... φιλόζωο ιδιοκτήτη τους που τα αποχωρίστηκε με δάκρυα στα μάτια!

Θυμίζουμε πως ό,τι δεν έκανε η ΕΛ.ΑΣ. η οποία είχε ενημερωθεί από κάτοικο της περιοχής για τις συνθήκες απομόνωσης κάτω από τις οποίες ζούσαν τα ζώα, το έκαναν και πάλι φιλόζωοι ιδιώτες.

Το www.zoosos.gr ευχαριστεί θερμά την κα Πουλτίδου, τον Χρήστο Μιχαλόπουλο και τον Νίκο Αδαμόπουλο τους εθελοντές της «Ειδική Μονάδα Απεγκλωβισμού Ζώων» και το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων.

Η σωτηρία κάθε ζώου μας χαροποιεί γιατί αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης αυτού του ιστότοπου, να υπερασπίζεται εκείνους που δεν έχουν μιλιά για να περιγράψουν ό,τι υφίστανται από τους συνανθρώπους μας.

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση για τη σωτηρία δύο σκυλιών που ζουν μόνα τους σε μονοκατοικία στον Ν. Κόσμο

 

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

  1. Χρυσούλα Αναστοπούλου

    Μπράβο για το έργο που κάνετε. Μια ερώτηση θέλω να σας υποβάλλω. Στη γειτονιά που μένω, σε γειτονικό μπαλκονάκι ακάλυπτου πολυκατοικίας, είναι φυλακισμένο γατάκι νεαρής ηλικίας, από "φιλόζωο" που βγαίνει μόνο για να το ταίσει όποτε το θυμηθεί και μετά το αφήνει για όλες ανεξαιρέτως τις ώρες της ημέρας μόνο του στο κρύο και στη μοναξιά. Το ζώο κλαίει και νιαουρίζει συνεχώς, καθώς κρυώνει, νιώθει μόνο του ή και πεινάει κάποιες φορές. Επειδή συγκατοικούμε με γάτα πολλά χρόνια, καταλαβαίνουμε από τα νιαουρίσματα του ζώου πως υποφέρει και δυστυχεί. Τι μπορούμε να κάνουμε; Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

  2. vivi

    Να ενημερώσω επίσης ότι στο εν λόγω κτιριο υπάρχει και σοβαρό θέμα με αδέσποτες γατούλες που βρίσκονται στην πίσω αυλή του κτιρίου. Μετά από επέμβαση του Τμήματος Αστικής Πανίδας του Δήμου ο κύριος δέχτηκε να συνεργαστεί ώστε να πιαστούν και να στειρωθούν τα ζώα.

    Θα ξεκινήσουμε αυτήν την διαδικασία τις επόμενες ημέρες. Τα ζωα θα στειρωθούν από το σωματείο Αδεσποτολόγιο και ο Δήμος θα αναλάβει τον εμβολιασμό και το Microchip.

  3. Niki

    ΕΥΤΥΧΩΣ !!!!!!!!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥς ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗς ΟΜΑΔΑΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ! εΛΠΊΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΣΕ ΣΩΣΤΟΥς ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!

  4. Βασίλης

    Το ίδιο σκηνικό πάλι. Στην αρχή επιθετικός τσαμπουκάς και νταηλικί και όταν βλέπουν ότι δεν τους παίρνει αρχίζουν τις κλάψες και τα έχω άρρωστη την μανούλα μου. Και βρε μπαστουνόβλαχε από τί κινδυνεύει η γριά από τα σκυλιά; Αν τα φρόντιζες και τα καθάριζες γιατί να κολλήσει κάτι η μάνα σου?
    Τώρα ελπίζω να του γίνει μια ξεγυρισμένη μηνυσάρα για το μαρτύριο που υπέβαλλε κι αυτός και η γυναίκα του τα άμοιρα πλάσματα, και για τις τόσες παραβιάσεις φιλοζωικού και υγειονομικού χαρακτήρα. Αν μη τι άλλο να μην ξαναβρεθούν στην κατοχή των σαδιστών ποτέ ξανά ζώα. Κι έχει και το θράσος να λέει πως τα αγάπαγε. Μήνυση και στους δύο και σ'αυτόν και στην γυναίκα του που ήξερε το έγκλημα και είχε το θράσος να απειλεί τα παιδιά που πήγαν να τα σώσουν!

    Και ένα μεγάλο μπάβο σ'αυτούς που για άλλη μια φορά δεν αδιαφόρησαν, έτρεξαν και έσωσαν δύο ψυχές. Σας ευχαριστούμε πολύ παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.