Στηρίξτε μας

Ψευδείς οι κατηγορίες περί κτηνοβασιών σε ζώα που υιοθετούνται στο εξωτερικό

29 Ιανουαρίου 2015 14:36 | Επικαιρότητα
Ψευδείς οι κατηγορίες περί κτηνοβασιών σε ζώα που υιοθετούνται στο εξωτερικό

Κοινό δελτίο Τύπου εξέδωσαν οι ομοσπονδίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (Π.Φ.Ο.), η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.), Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής – Σαρωνικού με αφορμή τις πρόσφατες συλλήψεις (και μια καταδίκη) φιλόζωων κατά τη μεταφορά σκυλιών στο εξωτερικό ώστε να υιοθετηθούν.

Οι συλλήψεις αυτές στα «ρεπορτάζ» ανίδεων (γι' αυτό και επικίνδυνων) δημοσιογράφων - που συνήθως απλά αντιγράφουν ό,τι βρουν στο διαδίκτυο είτε βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία - παρουσιάζονται ως μεγάλη επιτυχία της Ελληνική Αστυνομίας, ενώ η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Μάλιστα λένε π.χ. η εφημερίδα ESPRESSO και ο ιστότοπος www.protothema.gr ότι εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπόρων αδέσποτων ζώων και εκείνων οι οποίοι εκπορνεύουν ζώα, αφού και καλά τα παραδίδουν για κτηνοβασίες στη Γερμανία!

Στην ανακοίνωση τους οι φιλοζωικοί φορείς, που έχουν δώσει μάχη για τα δικαιώματα των άλλων έμβιων πλασμάτων στη χώρα μας, επισημαίνουν ότι οι αρχές παρουσιάζουν ως εγκληματίες τους φιλόζωους και αφήνουν τους πραγματικούς εγκληματίες να δρουν ανενόχλητοι.

Στο δελτίο Τύπου τονίζεται: «Παραμονή εκλογών, σκοτεινοί κύκλοι κινήθηκαν και πάλι εναντίον νόμιμων διαδικασιών υιοθεσίας αδέσποτων ζώων. Η ανώνυμη καταγγελία ήταν, αυτή τη φορά, για συμμετοχή σε “κύκλωμα κτηνοβασίας”! Έτσι ξεκίνησε, στα αεροδρόμια όλης της χώρας, μια σειρά αυθαίρετων συλλήψεων των εθελοντών που συνόδευαν τα ζώα στις νέες τους οικογένειες στην Ευρώπη.

Ποιοι είναι αυτοί που συκοφαντούν χωρίς στοιχεία και με παράτυπες και αυθαίρετες καταγγελίες σέρνουν στις αίθουσες δικαστηρίων εθελοντές φιλόζωους; Ποιοι κρύβονται πίσω από όλα αυτά και ποια συμφέροντα υπηρετούν;

Δεν θα ανεχθούμε πλέον τη μεθοδευμένη σπίλωση του ονόματος και της δράσης των φιλοζωικών φορέων. Ενδεικτικά παραθέτουμε μερικές από τις ψευδείς φήμες που διοχετεύονται σε κάθε αλλαγή ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και που στόχο έχουν την παραπλάνηση της κοινής γνώμης και χειραγώγηση των νέων Υπουργών.

Σύμφωνα με αυτές τα ελληνικά αδέσποτα που φεύγουν από τη χώρα δεν υιοθετούνται, αλλά χρησιμοποιούνται για “παραγωγή λουκάνικων και κολλαγόνου”, “πειραματόζωα”, “γούνες και στολές για δύτες” και αποφέρουν “κέρδη εκατομμυρίων” απ’ τα οποία προκύπτει και “φοροδιαφυγή”. Εσχάτως προστέθηκε η φήμη περί “κυκλώματος κτηνοβασιών”.

Οι φήμες αυτές είναι ανυπόστατες, οι δε καταγγελίες ανώνυμες και δεν τεκμηριώνονται ποτέ. Έχουν σκοπό να διαμορφώσουν στην κοινωνία κλίμα καχυποψίας γύρω από το έργο των φιλοζωικών οργανώσεων που σώζουν αδέσποτα ζώα και τα οδηγούν σε υιοθεσία.

Κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι είναι προτιμότερο τα αδέσποτα ζώα να πεθαίνουν στους ελληνικούς δρόμους από το να ζουν προστατευμένα εκτός Ελλάδας. Αυτό είναι εγκληματικό.

Εφιστούμε την προσοχή σας στις υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στις μεθόδους που χρησιμοποιούν προκειμένου να συγκαλύπτουν το πραγματικό παράνομο εμπόριο που ανθεί. Δεν είναι η υιοθεσία αδέσποτων από Ευρωπαίους, λοιπόν, που πρέπει να απασχολεί την αστυνομία και τις αρχές αλλά η μαζική διακίνηση καθαρόαιμων κουταβιών, που προέρχονται από λαθραίες εισαγωγές και παράνομη εγχώρια εκτροφή και πωλούνται με πλαστά παραστατικά, εντός ή εκτός καταστημάτων.

Καταγγέλλουμε, για άλλη μια φορά, την προσπάθεια διασυρμού και εξόντωσης του φιλοζωικού έργου, η οποία γίνεται σκόπιμα, ως αντιπερισπασμός, προκειμένου να μπορεί να συνεχίζει απρόσκοπτα και σιωπηλά το παράνομο εμπόριο καθαρόαιμων ζώων στην Ελλάδα.

Πρέπει να σταματήσει αμέσως η συκοφαντία της φιλοζωικής δράσης και να πάψουν να την ταυτίζουν με παράνομο εμπόριο» καταλήγει η ανακοίνωση των τριών ομοσπονδιών.

Πρώτοι στο ψέμα αρκεί να γίνει ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Το www.zoosos.gr παρακολουθεί στενά το θέμα και τις επόμενες μέρες θα δημοσιεύσει σχετικό ρεπορτάζ για όλα όσα έγιναν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριο Βενιζέλος» στις 24 Ιανουαρίου που οδήγησαν στη σύλληψη δύο γυναικών και ενός άνδρα καθώς και στη σύλληψη ενός ακόμα άνδρα στις 26 Ιανουαρίου στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης.

Τα περισσότερα από τα δημοσιεύματα παρουσιάζουν ανακριβή στοιχεία χάρη στους  «έγκυρους» δημοσιογράφους οι οποίοι αποδεδειγμένα παρουσιάζουν το άσπρο – μαύρο μόνο και μόνο για να προβάλλουν το «έργο» της Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης:

Π.Φ.Π.Ο.: Σενάρια τα περί «παράνομου κυκλώματος εμπορίας αδέσποτων ζώων»

Καταρρίπτεται – Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αδέσποτων σκύλων, που τα μετέφεραν στη Γερμανία για κτηνοβασίες.

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

8 Σχόλια

  1. ΡΑΠΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΣΟΒΑΡΗ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΛΥΠΗΣ ΜΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ... ΟΦΕΙΛΕΙΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ....Ή ΜΗΠΩΣ ΑΝΗΚΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣΣΤΟΥΣ ΕΓΚΥΡΟΥΣ??? ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ???? ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΧΩΡΕΣ ΟΠΟΥ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΙ ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΧΩΡΕΣ....ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΕΚΕΙ-ΜΑΚΑΡΙ ΔΗΛ. ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ-ΤΟΤΕ ΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΠΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΤΑ ΘΑΝΑΤΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΝΟΜΟ!!!

  2. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο ρισκάρουν αυτοί οι άνθρωποι αν δεν βγάζουν αρκετό χρήμα .
    Λογικά δεν υπάρχει βάση στις εξαγωγές σκύλων .

  3. μαρία

    Φανή, ποιος σου είπε οτι δεν υπάρχουν αδέσποτα και στο εξωτερικό ή κακοποιήσεις που ακούμε συχνά στις ειδήσεις;; Απλά εκεί οι "πολιτισμένοι" Ευρωπαίοι του Βορρά τα κρύβουν. Κλείνουν τα αδέσποτα στα κυνοκομεία και αν δεν τους βρουνε σπίτι τους κάνουν ευθανασία ή τα εκμεταλεύονται με τους τρόπους που ακούστηκε.Επειδή είναι "καθαροί" οι δρόμοι τους δεν σημαίνει πως είναι αυτοί οι άνθρωποι είναι καθαροί και στην ψυχή τους.
    Ξεκολλήστε επιτέλους απο αυτην τη ξενομανία !!!!!
    Όλα τα σωματεία μαζεύετε αδέσποτα πιο πολύ για να ανταγωνιστείτε μεταξύ σας και τα στέλνετε έξω ανεξέλεκτα και την πληρώνουν τα ζώα.Σας έχουμε καταλάβει πια!

  4. Φανή

    Λυπάμαι πολύ που διαβάζω τέτοια σχόλια!
    Οτι δεν θα πρέπει να δίνονται τα "ελληνικά "αδέσποτα για υιοθεσία στο εξωτερικό!!Δηλ.θελετε να μου πείτε οτι εμείς είμαστε πολιτισμένοι???Γι αυτο υπάρχουν παντού αδέσποτα???Γι αυτο υπάρχει τόσο κακοποίηση???Ειμαι υπέρ στις υιοθεσίες στο εξωτερικό αρκεί να εξετάζονται οι ανάδοχοι ιδιοκτήτες!
    Να διευκρινίσω οτι δεν ειμαι υπέρ στην κτηνοβασία προς θεού!Απλα δεν σημαίνει οτι ολοι ειναι το ίδιο!
    Ανοίξτε λιγο το μυαλό σας!!!

  5. Πολυδεύκης

    παντως για τον ΅Ελληνα που συνεληφθη το δικαστηριο τον καταδικασε σε ποινη 1 ετους με αναστολη και 5.000 ευρω χρηματικη ποινη για παρανομη εμπορικα και περισυλλογη

  6. άννα

    Αφού στον ένα επιβλήθηκε ήδη πρόστιμο ..
    Και όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά! καλύτερα να έχουμε τα ματια και τα αυτιά ανοιχτα παρα να αρνούμαστε επιδειχτικά. Εξάλου για να κινητοποιηθεί η αστυνομία πρέπει να υπάρχουν βάσιμες υποψίες αλλιώς δεν κουνιέται με τίποτα .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.