Στηρίξτε μας

Στις 25/2 η δίκη των 3 ανήλικων Ρομά που έκαψαν ζωντανό σκύλο στην Άρτα

29 Ιανουαρίου 2015 13:10 | Καταγγελίες
Στις 25/2 η δίκη των 3 ανήλικων Ρομά που έκαψαν ζωντανό σκύλο στην Άρτα

Στις 09:00 το πρωί της 25ης Φεβρουαρίου 2015 στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Άρτας θα δικαστούν τα τρία αγόρια, που έκαψαν έξω από τα δικαστήρια της περιοχής έναν σκύλο – τον Φοίνικα – και ανέβασαν το βίντεο του βασανισμού του ζώου στο facebook στις 26 Σεπτεμβρίου 2014.

Η δίκη θα είναι δημόσια – κάτι που μας παραξενεύει ιδιαιτέρως – και δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι ανήλικοι είναι τσιγγάνοι. Το τονίζουμε γιατί πρόσφατα στη Σύρο η δίκη ενός παιδιού που σκότωσε ένα γατάκι έγινε κεκλεισμένων των θηρών γι’ αυτό και μας ξενίζει ο διαφορετικός τρόπος που αντιμετωπίζονται οι ανήλικοι δράστες.

Μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση θα είναι η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας Μαρία Τζουβάρα η οποία εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι στη δίκη θα καταθέσει και το μέλος του συλλόγου τους Αφροδίτη Γκανιάτσα, που βρήκε το καμένο ζώο και ο κτηνίατρος Γιώργος Τρομπούκης ο οποίος το περιέθαλψε.

FoinikasSteirothike (6)Ανεξίτηλα τα σημάδια από τα εγκαύματα τέσσερις μήνες μετά την κακοποίηση του.

Ο Φοίνικας είναι πια καλά στην υγεία του μετά από πολύμηνη θεραπεία και νοσηλεία την Κτηνιατρική Κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Ζει πια με την οικογένεια της Κατερίνας Τσέρτου στη συμπρωτεύουσα και όλα δείχνουν πως χάρη στην αγάπη που δέχτηκε μετά τον βασανισμό του έχει ξεχάσει τον πόνο που τράβηξε καθώς το 50% του σώματος του είχε καεί.

FoinikasTsertouΟ Φοίνικας με την Κατερίνα Τσέρτου.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι για την υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο καθώς με αυτή ασχολήθηκαν όλα τα Μ.Μ.Ε. της χώρας έπαιξε καθοριστική σημασία το ρεπορτάζ του www.zoosos.gr, που πρώτο έφερε το έγκλημα στη δημοσιότητα, και ενημέρωσε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία εντόπισε τους δράστες και τους συνέλαβε στις 30 Σεπτεμβρίου 2014.

Διαβάστε επίσης:

Επίπληξη στους 3 δράστες που έκαψαν τον σκύλο από Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Άρτας

Στειρώθηκε ο Φοίνικας τον οποίο έκαψαν τρεις ανήλικοι στην Άρτα

Γιατρεύτηκαν τα εγκαύματα του Φοίνικα!

Δυναμώνει και αναρρώνει ο σκυλάκος που τον έκαψαν ανήλικοι στην Άρτα

Πολύμηνη θα είναι η νοσηλεία και η θεραπεία του σκύλου που έκαψαν τρεις ανήλικοι στην Άρτα

Σταθερή η κατάσταση της υγείας του σκύλου που τον έκαψαν ανήλικοι στην Άρτα

Βρέθηκε ζωντανό το σκυλάκι που έκαψαν ανήλικοι στην Άρτα

Τι ορίζει ο Ποινικός Κώδικας για τους ανήλικους δράστες που κακοποιούν ζώα

Επιλεκτική η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. και προς τους δράστες που κακοποιούν ζώα

Άρτα: Συνέλαβαν τους 3 ανήλικους τσιγγάνους που έκαψαν ζωντανό τον σκύλο

Έξω από τα Δικαστήρια της Άρτας οι τσιγγάνοι έκαψαν το σκυλί

Άρτα: Αγόρια έκαψαν ζωντανό έναν σκύλο (βίντεο)

Τι ορίζει ο Ποινικός Κώδικας για τους ανήλικους δράστες που κακοποιούν ζώα

Καταγγείλτε την κακοποίηση ζώων μέσω ίντερνετ στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Δικογραφία εις βάρος των 2 ανήλικων παιδιών που σκότωσαν το γατάκι στη Χίο

Αγοράκι στη Χίο εγκλώβισε δύο γατιά και το ένα το σκότωσε

Σύρος: 13χρονος σκότωσε νεογέννητο γατάκι και ο πατέρας του δεν αντέδρασε!

Ηράκλειο Κρήτης: 14χρονος κάνει ηλεκτροσόκ στα αδέσποτα!

Έκαψαν ζωντανό κουτάβι στη Σαλαμίνα

Από χωριό της Λιβαδειάς τα δύο αδέρφια που ανέβασαν το βίντεο της φρίκης

3 μικροί τύραννοι βασανίζουν γάτα σε πισίνα ξενοδοχείου στην Αμοργό

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

27 Σχόλια

  1. Giorgos

    Το πασχα που γινετε η σφαγη των αμνων ομως...? αυτα ειναι αλλα ζωακια εχουν το συγχωροχαρτι της εκκλησιας τα κοτο μπεικον και τα σπληναντερα...? λεω τωρα εγω ετσι για να δω τις ερινυες μας υπαρχουν η εχουμε την σιωπη των αμνων...?

  2. Μιχαλης

    Καλα,περιμενετε να αποδωθει δικαιοσυνη...οι γυφτοι αποτελουν"ευπαθη"ομαδα του πληθυσμου με ειδικη αντιμετωπιση,ασε που θα μαζευτει ολο το γυφταριο εξω απο τα δικαστηρα(με οτι αυτο συνεπαγεται)

  3. Τινα

    Συγγνωμη δηλαδη... Δν εχω λογια. Δηλαδη οι γονεις τους που ηταν? Τι παιδεια τους εχουν δωσει? ΚΑΨΑΝΕ ενα ζωο ε καπως πρεπει να εχουν συμβαλει και οι γονεις. Και δεν λεω οτι τους λενε να σκοτωνουν ζωα ή κατι τετοιο αλλα αν ξερω γω .. βγαινεις εξω και βλεπεις μια μαμα με το παιδι της και να ακους την μαμα : "μην το αγγιζεις εχει αρρωστιες που ξερεις τι κουβαλαει δαγκωνει" και να το τραβαει σαν μανιακη για να μην πιασει τον σκυλο ολα αυτα κατι περνανε!!! Επεισης δν εχει σημασια η καταγωγη. Αν εχεις κακια μεσα σου εχεις εχεις κακια. Η καταγωγη δεν αλλαζει τιποτα. Ας τιμωρηθουν μπας και καταλαβουν τι εκαναν!!!

  4. Τινα

    Δηλαδη συγγνωνη οι γονεις τους που ητανε? Τι παιδεια τους δωσανε. Εναι δυνατον να τριγυρνανε στο δρονο και να βασανιζουν ζωα? Δηλαδη που εχουμε φτασει πια. Να μαθαινουνε τα παιδια μας να μην εχουν κανενα σεβασμος προς τα ζωα. Γιατι συγγνωμη τωρα αλλα για να ΚΑΨΑΝΕ ενα ζωο ε καπως πρεπει να εχουν συμβαλει και οι γονεις. Και δεν λεω οτι τους λενε να σκοτωνουν ζωα ή κατι τετοιο αλλα αν ξερω γω .. βγαινεις εξω και βλεπεις μια μαμα με το παιδι της και να ακους την μαμα : "μην το αγγιζεις εχει αρρωστιες που ξερεις τι κουβαλαει δαγκωνει" και αν το τραβαει σαν μανιακη για να μην πιασει τον σκυλο ολα αυτα κατι περνανε!!! Επεισης δν εχει σημασια η καταγωγη. Αν εχεις κακια μεσα σου εχεις εχεις κακια. Η καταγωγη δεν αλλαζει τιποτα. Ας τιμωρηθουν μπας και καταλαβουν τι εκαναν!!!

  5. savas

    ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΩΣΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ....ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΘΑΝΕΙ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ!

  6. MARILENA SKOULOUDI

    Ρομα η μη, κωλοπαιδα ειναι. Να να τιμωρηθουν παραδειγματικα, για να φοβηθουν κι οι αλλοι. Κατι ξερουν οι Αραβες με το μαχαιρα εδωσες μαχαιρα θα λαβεις. Να τα καψουν τα κωλοποαιδα!!!

  7. Katerina

    Ειναι δυνατόν ;;; Ας τους δικασουν με τον χειρότερο τροπο πραγματικά με τον χειρότερο ... Μπράβο σε αυτήν την γυναίκα που εχει το σκυλάκι τώρα εύχομαι να εχει τόση αγάπη ώστε να ξεχάσει τι εχει περάσει ...

  8. νικολ αθα

    Κανενα ελεος κ κανενα ελαφρυντικο στα γυφτακια...δεν πα να ειναι μικρα...ηξεραν πολυ καλα τι εκαναν τα κωλοπαιδα...κ προσωπικα πιστευω πως οι τσιγγανοι-γυφτοι ειναι η χειροτερη φαρα ολων...οποτε δεν με αποσχολει καθολου πως θα γινει η δικη,αρκει να τιμωρηθουν οπως τους αξιζει...

  9. jellyfish

    χαλαρώστε λίγο. οι ανήλικοι θα πρέπει να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους ενήλικές. ούτε την ίδια νοημοσύνη έχουν, ούτε και την αποκλειστική ευθύνη του εαυτού τους. Ναι, να δικαστούν, να επωμιστούν συνέπειες για την απαίσια πράξη τους, αλλά τα σχόλια ορισμένων με αφήνουν πραγματικά άφωνη... πολλή κακία, πολλή μισανθρωπιά, και λυπάμαι πραγματικά για λογαριασμό κάποιων που έχουν χάσει το νόημα.. γιατί το νόημα δε βρίσκεται στην τιμωρία αλλά στην παιδεία. Να δώσεις στα παιδιά, και όχι μόνο στα παιδιά, αλλά και στους ενήλικες να καταλάβουν για ποιον ακριβώς λόγο είναι κακό και λάθος αυτό που έκαναν. έτσι θα καταπολεμήσεις το άσχημο και το λάθος.
    Η ρητορική μίσους, η κακία προς το συνάνθρωπό σας, και πολλά άλλα όχι μόνο δεν προάγουν τη φιλοζωία, αγαπητοι συν φιλόζωοι, αλλά αποτρέπουν πολλούς από το να συμμετέχουν ενεργά στην κοινότητα, βλέποντας πως έχουν να κάνουν με φανατισμένους που είναι πολύ δύσκολο να συνενοηθεί κανείς μαζί τους.
    Χαμηλώστε τους τόνους, γιατί οι προσβολές σας δεν ικανοποιούν κανέναν. ούτε καν τον ίδιο σας τον εαυτό.

        1. καρολος

          Βρές τότε καμία γκόμενα,να βρείς καμία χαρά ανάμεσα στα σκέλια σου,υπερασπίστρια των μικρών τεράτων,που έχεις το θράσος να μας λες να χαλαρώσουμε.

          1. savas

            εΓΩ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΙΚΡΟΣ ΝΑ ΕΚΑΨΑ ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑΣ 12ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝΑΣ 12ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΕΝΑ ΣΚΥΛΙ ΠΑΕΙ ΝΑΠΕΙ ΟΤΙ ΣΤΑ 18 ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

    1. MARIA VLACHOU

      Όσοι εγκληματούν κατά των ζώων,
      έχουν πλήρη επίγνωση του τι κάνουν, απλά δεν φοβούνται
      ίσως επειδή δεν ξέρουν τις ποινές,
      ίσως νομίζουν ότι δεν θα τους μαρτυρήσει κάποιος,
      ίσως η αστυνομία δεν θα ενδιαφερθεί,
      αλλά επίγνωση των πράξεων τους έχουν & παραέχουν
      & έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται,
      όχι τους "κολλάμε" το τρελόχαρτο & όλα καλά.

      Με την δικιά τους λογική
      & έμεις για να διασκεδάσουμε πρέπει αυτοί να καούν,
      ας καούν λοιπόν. αυτοί το διάλεξαν.

    2. Iro

      Συμφωνώ μαζί σου αυτό που κάνανε τα παιδιά είναι απάνθρωπο φρικτό άλλα δεν πάει να είναι παιδιά ...παιδιά τα οποία μεγαλώνουν άσχημα χωρίς φροντίδα και χωρίς ευαισθησιες είμαι σύμφωνη να τιμωρηθούν με ενα τρόπο ώστε να καταλάβουν τι έκαναν και να μετανιώσουν .....Αυτά που διάβασα απο τους προηγουμενους μμε κάνουν να νιώθω θλιψη διότι ειν λογία βαρια για παιδιά τα οποια δεν έχουν αναπτύξει την σκεψη τους πριν κρίνουμε κάποιον ειναι προτιμότερο να αναλογιστούμε τους παράγοντες που μεσολαβουν

  10. HARRIS

    ΗΣΥΧΑΣΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΛΑ,,, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥ ΜΑΜΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ. ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.... ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΦΡΙΧΤΑ ΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΝΟΝΤΑΙ!!!!

  11. EUGENIA

    ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ,ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ !!!!!!ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ !!!!! ΟΤΑΝ ΑΥΡΙΟ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ???? ΤΩΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ 'ΑΝΤΡΑΚΙΑ'ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΑΤΟΠΑΙΔΑ!!!!!!!!! ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΗΤΑΝ ΤΥΧΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΤΟΥ!!!!ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ Κας ΤΣΕΡΤΟΥ !!!!ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑ!!!!!

    1. angel

      ΣΥΜΦΩΝΩ!!!Ουτε εμένα με νοιάζει που είναι ανήλικοι!!!Οχι καλα καλα πάνε να διασκεδάσουν με το σκυλί προκαλώντας του πονο να προσπαθούν να το σκοτώσουν και μετά να θυμούνται ότι ειναι ανήλικοι!!!Αισχος πρέπει να τιμωρηθούν!!!
      Για να δούμε ο-η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ πως θα δικαιώσει την ψυχική οδύνη και τον πολύμηνο πόνο που τράβηξε αυτό το σκυλί!!!!!Να αλλάξει άμεσα η νοοτροπία απέναντι στα ζώα παρτε το χαμπάρι ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ εφαρμόστε τους ΝΟΜΟΥΣ!!!Βαλτε τους αυστηρά πρόστιμα βάλτε τους σε κοινωνικα έργα ως τιμωρία και παρουσία αλλιώς κυρώσεις για την ανευθύνη συμπεριφορά δεν μπορεί ο καθένας να τα κακοποιεί!!!!ΑΜΑΝ ΠΙΑ!!!!
      Αν και ειλικρινά πιστεύω ότι και αυτή η υπόθεση θα πάρει αναβολή σας έχουμε μάθει πια δεν προλάβαινετε να βοηθάτε αναβολή στην αναβολή και δεν τρέχει τπτα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.