Στηρίξτε μας

Ξυλαγανή Ροδόπης: Πέταξαν στο δρόμο τον σκύλο επειδή αρρώστησε;

24 Ιανουαρίου 2015 14:10 | Καταγγελίες
Ξυλαγανή Ροδόπης: Πέταξαν στο δρόμο τον σκύλο επειδή αρρώστησε;

Στην Ξυλαγανή της Ροδόπης πριν από μερικές μέρες η Μαρία Καδρούδη εντόπισε το ζώο που βλέπετε στις φωτογραφίες. Ένα θηλυκό Μαλτέζ μόλις ενάμιση έτους με το τρίχωμα του να έχει γίνει τζίβες και να σέρνεται στο έδαφος ενώ στην κοιλιά του είχε έναν μεγάλο όγκο.

XilaganiRodopisLousiKouremaΈκοψαν πρώτα τις τζίβες με ψαλίδι για να καταφέρουν στη συνέχεια να την κουρέψουν.

XilaganiRodopisLousiΤην απάλλαξαν από το τρίχωμα - πανοπλία...

Κανείς από τους περίοικους δεν ξέρει, δεν γνωρίζει εκείνον ποιος εγκατέλειψε αυτό το πλάσμα πιθανότατα επειδή αρρώστησε.

XilaganiRodopisLousi2Η μικρή στο νέο της σπίτι!

Όμως η κα Καδρούδη δεν το προσπέρασε. Η μικρή – που την ονόμασαν Λούση – πλύθηκε, κουρεύτηκε και αμέσως βρέθηκε και εκείνος που της άνοιξε το σπιτικό του. Την υιοθέτησε ο Φινλανδός Henri Myllyniemi, που μένει στην Ξυλαγανή, και η Λούσυ είναι πια μέλος της οικογένειας του.

Η μικρή θα κάνει χειρουργείο την Τέταρτη και θα αφαιρεθεί ο όγκος και όλες οι θηλές με τους αδένες για να μην κάνει μετάσταση αλλού ο όγκος καθώς είναι κακοήθης. Της έγιναν αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις και είναι άψογες. Έκανε όλα τα τεστ είναι αρνητική στη λεϊσμανίωση και στην ερλιχίωση αλλά θετική στο σκουλήκι της καρδιάς.

Διαβάστε επίσης:

Πόρπη Ροδόπης: Το σκυλί περιφερόταν σκελετωμένο και καμένο με καυστικό υγρό!

Ξυλαγανή Ροδόπης: Περιφερόταν πυροβολημένη με την πληγή να σαπίζει

Πυροβόλησε πελαργό στη Ροδόπη

Άμφια Ροδόπης: Βρήκαν τον σκύλο χτυπημένο στην πλάτη με τσάπα ή φτυάρι

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. nakos

    Δεν είναι περίεργο να βρίσκεται παρατημένο ένα τέτοιο σκυλάκι καθώς το μαλτέζ είναι μια από τις ράτσες που παίρνει για μπιμπελό - τσαντοσκυλο κάθε νεόπλουτη κομπλεξική κλώσσα. Δυο φορές έχω βρει νεκρά τέτοιου είδους σκυλιά και τα δύο είχαν όγκους αλλά είχαν πεθάνει το ένα μάλλον από ασιτία και το άλλο από δάγκωμα(καθώς ο/η ιδιοκτήτης του θεώρησε σωστό να το παρατήσει κοντά σε βοσκοτόπια στην μέση του πουθενά και για να του επιτέθηκαν τα τσοπανόσκυλα μάλλον δεν θα το είχε κοινωνικοποιήσει καθόλου(άλλη μια συνηθισμένη πρακτική των παραπάνω κυριών) ώστε να ξέρει πχ πως να προσεγγίσει έναν σκύλο ,να μυριστούν , να ξεπεράσουν την αρχική ένταση κτλ.δεν ξέρω αν οι εικασίες μου είναι παράλογες αλλά όταν βλέπω τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές φορτίζομαι πολύ - οπότε ζητάω συγνώμη. Συγχαρητήρια για την σωτηρία της ελπίζω να ξεπεράσει τον κίνδυνο η καημενούλα και να αγκαλιάσουμε επιτέλους το γεγονός ότι τα σκυλιά είναι σύντροφοι (και φανταστικοί μάλιστα) και όχι άψυχη ιδιοκτησία μας που το πετάμε όταν δεν μας κάνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.