Στηρίξτε μας

Γιάννενα: Φορώντας κουκούλα πυροβόλησε και εκτέλεσε το κουτάβι

23 Ιανουαρίου 2015 06:42 | Καταγγελίες
Γιάννενα: Φορώντας κουκούλα πυροβόλησε και εκτέλεσε το κουτάβι

Έστησε καρτέρι για να σκοτώσει τα ζώα!

Στον οικισμό της Νέας Ζωής στα Γιάννενα τα ξημερώματα της Πέμπτης 22 Ιανουαρίου ένας άνδρας φορώντας κουκούλα και κρατώντας καραμπίνα στα χέρια του πυροβόλησε και σκότωσε ένα αδέσποτο κουτάβι, που ζούσε στην γειτονιά.Από το πυροβολισμό, που ακούστηκε περίπου στις 05:00 το πρωί, ξύπνησαν οι κάτοικοι της περιοχής στη διασταύρωση των οδών Αλεξάνδρου Υψηλάντη και Φιλίππου Β’ και δύο εξ αυτών είδαν τον δράστη, ο οποίος είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του να στέκεται απέναντι από το σπίτι τους και να στοχεύει τα ζώα.

NeaZoiGiannena (4)Η Αστυνομία κατέγραψε το συμβάν.

Ο σύλλογος για την ηθική μεταχείριση των ζώων ΑΝΙΜΑ, που δραστηριοποιείται στον Δήμο Ιωαννιτών και έχει αναλάβει και την διαχείριση του Κ.Α.Ζ.Ι., στην ανακοίνωση του τονίζει: «το πρωί μας τηλεφώνησε η Αρετή φιλόζωος από τη Νέα Ζωή σοκαρισμένη. Στις 5 τα ξημερώματα άκουσε πυροβολισμούς έξω από το σπίτι της. Ξύπνησε τρομοκρατημένη με τον σύζυγο της και βγήκαν στη βεράντα να δούνε τι συμβαίνει.

Είδαν έναν άντρα με μάσκα να πυροβολεί προς το μέρος του σπιτιού τους. Τρομοκρατήθηκαν στην ιδέα της ένοπλης ληστείας, μέχρι που κατάλαβαν πως δεν ήταν εκείνοι ο στόχος αλλά τα 4 κουταβάκια με τη μαμά τους που κοιμόνταν κάτω από την βεράντα τους. Η Αρετή κάλεσε βοήθεια και αυτό τρομοκράτησε τον άντρα και έφυγε. Πρόλαβε όμως να σκοτώσει το ένα κουταβάκι.

Ειδοποιήσαμε την Αστυνομία, την κα Ντίνα Ζήκου, και πήγαμε στο σημείο για καταγραφή και περισυλλογή της μαμάς και των κουταβιών γιατί οι ώρες τους εκεί ήταν μετρημένες.

NeaZoiGiannena (3)Το ένα από τα κουτάβια, που φρόντιζε ο Πέτρος, εκτελέστηκε τα υπόλοιπα φιλοξενούνται προσωρινά στο Κ.Α.Ζ.Ι.

Μιλήσαμε με πολλούς και καταλάβαμε πως όλοι ξέρουν, αλλά κανένας δεν θέλει "τέτοια" μπλεξίματα για να μιλήσει.

Δυστυχώς στον πανικό τους δεν σκέφτηκαν να κρατήσουν το κουταβάκι για να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες, και το είχαν μαζέψει ήδη οι υπάλληλοι καθαριότητας.

Από την αφέλεια όμως μερικές φορές των παιδιών, και όχι μόνο, μαθαίνεις κάποιες πληροφορίες, αλλά δυστυχώς δεν αποτελούν αποδείξεις για να τιμωρηθεί ο ένοχος.

Όλοι, μας "φωτογράφισαν" τον ίδιο που είχε κρεμάσει και τα σκυλάκια λίγους μήνες πριν στη Νέα Ζωή, περιστατικό που δύσκολα ξεχνάς.

Τα κουταβάκια μεταφέρθηκαν με το αυτοκίνητο του κ. Μπάμπη Μπρέχα στο καταφύγιο για την ασφάλεια τους, και η μαμά σε κτηνίατρο να στειρωθεί, και την πλήρης κτηνιατρική της περίθαλψη με έξοδα καλυμμένα από την Anima σε συνεργασία με το Καταφύγιο Κ.Α.Ζ.Ι.

NeaZoiGiannena (1)Αρκετοί λέγεται ότι γνωρίζουν τον δράστη αλλά κανείς δεν τον καταγγέλει.

Είναι ανατριχιαστικό να σκέφτεσαι πως κάποιος τριγυρνάει σε κατοικημένη περιοχή και πυροβολεί λόγω του μίσους του για τα ζώα.

Λίγες μέρες πριν ο ίδιος άντρας πήρε το όπλο του στις 7 το απόγευμα με παιδάκια να παίζουν τριγύρω και πυροβολούσε στο σκουπιδοτενεκέ σκοτώνοντας τις γάτες.

Η κάλυψη αυτού του ανθρώπου γιατί συνεχίζει να γίνεται κάτοικοι της Νέας Ζωής; Τι άλλο θέλετε να διαπιστώσετε πως έχετε έναν ψυχοπαθή στη γειτονιά σας;» καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΝΙΜΑ.

Η Ντίνα Δήκου δημοτική υπάλληλος στον Δήμο Ιωαννιτών και η αντιπρόεδρος του συλλόγου ΑΝΙΜΑ Δώρα Μπέτση που μίλησαν στο www.zoosos.gr κάνουν έκκληση για την υιοθεσία των κουταβιών που φιλοξενούνται στο Κ.Α.Ζ.Ι.

Αν θα θέλατε να υιοθετήσετε κάποια από αυτά καλέστε στα τηλέφωνα:  2651361380, 6946333001, 6946512410.

Διαβάστε επίσης:

Λαψίστα Ιωαννίνων: Έκλεισε στο τσουβάλι και πέταξε ζωντανά στο χωράφι 5 κουτάβια

Καρδαμίτσια Ιωαννίνων: Σφράγισε το οίκημα και δηλητηρίασε τα κουτάβια

Παλιουρή Ιωαννίνων: Πλάκωσε στο ξύλο τον σκύλο και οι αυτόπτες μάρτυρες τον καλύπτουν

Λεμονιά Ιωαννίνων: Βρήκαν απαγχονισμένα τα κουτάβια τους

Τυφλό από την απόπειρα απαγχονισμού του σκυλί στη Λεμονιά Ιωαννίνων

Πεδινή Ιωαννίνων: Σκότωσε τον σκύλο με κασμά και τον άφησε έξω από την πόρτα του ιδιοκτήτη του

Γιάννενα: Κυνηγοί - σαδιστές βασανίζουν με τα σκυλιά τους γουρούνια (βίντεο)

Γιάννενα: Χτύπησε με το Ι.Χ. το σκύλο και 2 ανθρώπους που τοv υπερασπίστηκαν

Γιάννενα: Έσωσαν τον σκύλο από τη Λίμνη Παμβώτιδα

Γιάννενα: Απειλεί να εξοντώσει τα ζώα με δικαιολογία τους Ισραηλίτες προσκεκλημένους

Γιάννενα: Νεκροί εκατοντάδες αλπικοί τρίτωνες στη Δρακόλιμνη Σμόλικα

Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων: Πυροβόλησε το ζώο που πολλοί έχουν κακοποιήσει

Δηλητηρίασαν άλογο μέσα στον Ιππικό Όμιλο Ιωαννίνων

Εκτέλεσε τον σκύλο με καραμπίνα στο Φλαμπουράρι Ιωαννίνων

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

12 Σχόλια

  1. Θεσσαλονικιά

    ....καμαρώστε έναν Έλληνα...αν είναι από την χώρα μας....δειλιάρη ISIS...πόσο θα ήθελα να ανακαλύψουν ποιός είσαι!

  2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    Αμα υπηρχε κρατος θα εβρισκαν αμεσως τους δραστες που πυροβωλουν σκυλια με μια απλη βαλιστικη εξεταση!! καταγεγραμμενα ειναι τα ολα τα οπλα καθως και οι σφαιρες και τα αποτυπωματα του δραστη σε αυτες! αλλα βλεπετε τα ζωα δεν ειναι ανθρωποι και οι δραστες δεν θεωρουνται τρομοκρατες σαν τον Ξηρο για να τους ψαξουν...Ειναι τοσο απλο να συληφθουν ολοι αυτοι,ας μην κοροϊδευομαστε..Απλα δεν θελουν να "σπαταλησουν" ωρες για τα αμοιρα τα ζωα.Αυτο ειναι το περιφημο κρατος μας!!

    1. Επισκέπτης

      Μη βλέπεις πολλή τηλεόραση. Βλάπτει. Δεν υφίσταται βαλλιστική εξέταση για καραμπίνες. Βαλλιστική γίνεται μόνο για τα όπλα. Η καραμπίνα είναι λειόκανο. Δεν έχουν σχέση αυτά που λες με την πραγματικότητα. Το μόνο απλό θα ήταν να "κελαηδούσαν" οι γείτονες που καλύπτουν τον φονιά. Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια χωρίς δράκο που ξεφουρνίζεις από ημιμάθεια.

  3. Amfie

    Θα κάνει κάτι επιτέλους ο κος Κικίλιας... ήταν ήδη γνώστης του πρώτου περιστατικού!

    "Iωάννινα: Ο Εγκληματίας Στη Νέα Ζωή Που Δολοφονεί Ζώα Ξαναχτύπησε!!!
    Κυκλοφορεί ανενόχλητος με όπλο στους δρόμους της περιοχής με κίνδυνο για τους πολίτες και πυροβολεί κάνοντας σκοποβολή και σκοτώνοντας αθώα ζώα!
    Προς κο Vassilis Kikilias

    Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία,
    Άννα Ασημακοπούλου, Σταύρος Ελ. Καλογιάννης / Stavros Kalogiannis
    Θέμης Δημητρακόπουλος, Vasso Taki,
    Θωμάς Μπέγκας- Δήμαρχος Ιωαννιτών, Νίκος Γκόντας, Aris Bartzokas
    Eleni Zoomi, Vilian Stasinou, Sofia Tsepa, Apostolhs Tzeletas, Vimanewsgr Ioannina, Anima Ioannina

    Κύριε Κικίλια, είχατε ενημερωθεί προ λίγου καιρό για περιστατικό στη Νέα Ζωή Ιωαννίνων εντός κατοικημένης περιοχής, όπου κάποιος απαγχόνισε με τραγικό τρόπο κουτάβια και τύφλωσε σκυλίτσα. Με είχατε διαβεβαιώσει σε προσωπικό μήνυμα τότε, ότι θα δείτε το θέμα!
    Ο Εγκληματίας όμως λίγο καιρό μετά όχι μόνο δεν συνελήφθη, αλλά ξαναχτύπησε πυροβολώντας και σκοτώνοντας ένα κουτάβι εντός κατοικημένου οικισμού και έξω από οικία, τρομοκρατώντας τους κατοίκους!
    Είναι δυνατόν η αστυνομία να μην τον έχει συλλάβει μήνες μετά το πρώτο περιστατικό;
    Κυκλοφορεί με όπλο ανενόχλητος χωρίς καμία κάλυψη και πυροβολεί -κάνοντας σκοποβολή- στους κάδους σκουπιδιών γάτες και άκακα αδέσποτα σκυλάκια!
    Προφανώς ο συγκεκριμένος εγκληματίας έχει κάποια σοβαρή ψυχιατρική διαταραχή για να κυκλοφορεί οπλοφορώντας ανενόχλητος στους δρόμους της περιοχής και να πυροβολεί αθώα ζώα! Είναι πολύ επικίνδυνος και για τους ανθρώπους και για τα ζώα!
    Παρακαλώ πολύ δείτε επιτέλους σοβαρά το θέμα! Με είχατε ενημερώσει ότι θα το δείτε την πρώτη φορά!
    Τον έχουν "φωτογραφήσει" κάτοικοι, κυκλοφορεί ανενόχλητος με το όπλο, γιατί η αστυνομία δεν κάνει έρευνα, να τον καλέσει σε ανάκριση, να ψάξει την οικία του για το όπλο και να τον συλλάβει;
    Πόσα αθώα ζωάκια πρέπει να σκοτώσει για να συλληφθεί;
    Πρέπει να θρηνήσουμε και ανθρώπους;"

  4. Βασίλης

    Δολοφονεί ζώα, πυροβολεί δίπλα σε παιδάκια, πόσα θύματα πρέπει να θρηνήσουμε για να ξυπνήσει αυτό το ρημάδι το κράτος????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.