Στηρίξτε μας

Διέφυγε τον κίνδυνο το αρκουδάκι που πυροβολήθηκε στο κεφάλι στο Μέτσοβο

16 Δεκεμβρίου 2014 11:57 | Τα καλά νέα
Διέφυγε τον κίνδυνο το αρκουδάκι που πυροβολήθηκε στο κεφάλι στο Μέτσοβο

Στον Κτηνιατρικό Σταθμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στον Αετό Φλώρινας συνεχίζεται η περίθαλψη του Γιώργου, του μικρού αρκούδου που βρέθηκε πυροβολημένος στο Μέτσοβο στις 24 Νοεμβρίου. Η κατάσταση του έχει σταθεροποιηθεί και τρέφεται κανονικά χωρίς να του χορηγείται ορός.

Έπειτα από τρεις εβδομάδες εντατικής φροντίδας από την επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) η υγεία του Γιώργου είναι σαφώς βελτιωμένη και έχει πλέον διαφύγει τον κίνδυνο.

Ο σοβαρός τραυματισμός του στο κεφάλι από βλήματα πυροβόλου όπλου του είχε προκαλέσει οίδημα που υποχώρησε μετά από αρκετές ημέρες.

Το νεαρό ζώο θα παραμείνει στον Κτηνιατρικό Σταθμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για μακρά αποθεραπεία. Την εξέλιξη της υγείας του θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά η επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και οι καθηγητές της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., Νατάσα Κομνηνού και Γιώργος Καζάκος.

Ελπίδα όλων είναι ότι ο μικρός Γιώργος θα ξεπεράσει το σοβαρό τραυματισμό του ώστε να μπορέσει τους επόμενους μήνες να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στο φυσικό περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της νεαρής αρκούδας που πυροβολήθηκε στο Μέτσοβο

Πυροβολημένο στο κεφάλι το αρκουδάκι που βρέθηκε αναίσθητο Μέτσοβο

Σε κρίσιμη κατάσταση το αρκουδάκι που έπεσε θύμα τροχαίου στο Μέτσοβο

Οι άνθρωποι θανάσιμος κίνδυνος για τα αρκουδάκια του Μετσόβου

Μέτσοβο: Προσπαθούν να σώσουν το αρκουδάκι που εντοπίστηκε αναίσθητο

Δύο αρκούδες πυροβολημένες στη Φλώρινα

Κυνηγοί ζητούν τη λήψη μέτρων μόνο όταν οι αρκούδες επιτίθενται σε ανθρώπους!

Όταν καλόγεροι καταδικάζουν αρκουδάκια σε βέβαιο θάνατο…

Καστοριά: Ο αντιπεριφερειάρχης ζητά τη θανάτωση αρκούδας!

Καστοριά: Επιχείρηση απομάκρυνσης αρκούδας από τον Προφήτη Ηλία

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Amfie

    Πολύ ευχάριστα τα νέα!

    Υπάρχουν όμως πολλά αναπάντητα ερωτήματα, που έχω θέσει και στις ΜΚΟ και απάντηση δεν έχω λάβει ακόμη.
    Κινήθηκε η αυτεπάγγελτη δίωξη κατ' αγνώστων για τον πυροβολισμό του μικρού Γιώργου στο Μέτσοβο, που είναι προστατευόμενο είδος;
    Έγινε αστυνομική έρευνα, προχωράει η υπόθεση ή όχι;
    Τα άλλα δυο μωρά αρκουδάκια, αδερφάκια του Γιώργου, τι θα απογίνουν, θα παραμείνουν στο Μέτσοβο με κίνδυνο να πυροβοληθούν κι αυτά;

    Ο Δήμαρχος Μετσόβου κος Τζαφέας προκλητικά δήλωσε στις 2 Δεκεμβρίου στο Δελτίο Ειδήσεων του ΒΗΜΑ News στα Ιωάννινα, για "Ατύχημα" πιθανόν εσκεμμένο για το πυροβολημένο αρκουδάκι...!
    Μάλιστα φρόντισε να δηλώσει αναρμόδιος που δεν είναι και να προειδοποιήσει για τυχόν νέα επεισόδια... εάν δεν γίνει κάτι από τις ΜΚΟ και να μεταφερθούν τα αρκουδάκια "εάν δεν γίνει κάτι μέσα στο μήνα, πολύ φοβάμαι ότι ίσως να έχουμε επεισόδια".
    Ας φροντίσει ο κος Τζαφέας να αναλάβει δράση και τις ευθύνες του!
    Ας φροντίσει να βγάλει από την κεντρική πλατεία του Μετσόβου την Αρκούδα σύμβολο που έχουν, γιατί αποτελεί ντροπή και όνειδος να την χρησιμοποιείς ως τουριστική ατραξιόν, αλλά κάποιοι εντός του Μετσόβου να προσπαθούν να τις εξοντώσουν πυροβολώντας ακόμη και μωρά αρκουδάκια!

    Αναμένουμε ως ευαισθητοποιημένοι πολίτες να αναληφθεί δράση άμεσα και για τα άλλα δυο αδερφάκια αρκουδάκια, ώστε να μην κινδυνέψουν να πυροβοληθούν κι αυτά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.