Στηρίξτε μας

Πόσο χαίρονται οι κυνηγοί όταν σκοτώνονται λύκοι;

11 Δεκεμβρίου 2014 15:03 | Επικαιρότητα
Πόσο χαίρονται οι κυνηγοί όταν σκοτώνονται λύκοι;

Μια είδηση που ανέβασε στην ιστοσελίδα της η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (Κ.Ο.Μ.Α.Θ.) στις 9 Δεκεμβρίου σχετικά με τον θάνατο ενός λύκου πιθανότατα από τροχαίο στην Πτολεμαΐδα του Δήμου Εορδαίας και αναδημοσιεύτηκε από σχετικές ιστοσελίδες στάθηκε η αφορμή ώστε αναγνώστες (προφανώς κυνηγοί) στο facebook να γράψουν σχολιάζοντας το γεγονός όχι μόνο το πόσο χαίρονται, αλλά ουσιαστικά να προτρέπουν τους ομοϊδεάτες τους να σκοτώνουν αυτά τα άγρια ζώα, τα οποία θυμίζουμε είναι και υπό προστασία και υπό εξαφάνιση.

Οι διάλογοι είναι άλλη μια απόδειξη του πόσο νοιάζονται για τα άγρια ζώα οι κυνηγοί οι οποίοι εν ολίγοις αυτοπροβάλλονται ως οικολόγοι και ικανοί διαχειριστές του φυσικού περιβάλλοντος. Τα σχόλια των αναγνωστών στη σελίδα στο facebook KynoClub (τα σχόλια δημοσιεύονται αυτούσια)

E.C. Πάντα τέτοια, μας έχουν σφάξει τα σκυλιά μας.

Δ.Φ. Μμμμ...τωρα ειδα καλα την φωτο.βλεπω γαντια και χειρουργικη μπλουζα...αρα εγινε νεκροψια νεκροτομη απο τους ειδημονες φανταζομαι.....τωρα το δυσκολο μερος....ποιος θα το πει στους συγγενεις του λυκου.....θεε μου ποση υποκρισια και ηλιθιοτητα μαζι.

Δ.Φ. Τωρα με πηρε η μανα μου.ψοφησε μια κοτα.αυριο να στειλω φωτογραφια να το κανουμε ειδηση κι αυτο? Τι εγινε ρε παιδια? Ζομπι της ορνιθολογικης γινατε ολοι? Τι μπορει να μας νοιαζει ενας ψοφιος λυκος....εχετε χασει την μπαλα εκει στην αθηνα.

G.P. wraio theama kai eimai kai kunhgos

Τα σχόλια των αναγνωστών στο προφίλ Κυνηγετικη Ομοσπονδια Μακεδονιας Θρακης (τα σχόλια δημοσιεύονται αυτούσια)

Κ.Β. ΝΑ ΑΓΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟΝ ΞΑΠΛΩΣΕ.

L.G. POLIKALA

S.D. Βρε τη τους βαζουν στο ιντερνετ οτι πεφτη στο ματι ριξτετους στο ψαχνω και μην μιλατε να αγιασουν τα χερια του οποιος το εκανε

Η είδηση

Σύμφωνα με την Κ.Ο.Μ.Α.Θ. για το νεκρό ζώο ενημερώθηκε το Δασαρχείο Κοζάνης από την Θηροφυλακή μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο ώστε να γίνει αποκοπή της κεφαλής του και να διαγνωστεί αν το ζώο πέθανε π.χ. από τη λύσσα, χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα ή από άλλη αιτία.

Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι το μίσος των κυνηγών για τις αλεπούδες, τους λύκους και τα άλλα άγρια είδη ζώων οφείλεται στο γεγονός ότι τα θεωρούν επιζήμια για τα θηράματα τους. Δηλαδή σκοτώνουν τα ζώα που κυνηγούν για να τραφούν επειδή οι ίδιοι θέλουν να σκοτώνουν για πλάκα περισσότερα άγρια ζώα!

Διαβάστε επίσης:

Πόσο χαίρονται οι κυνηγοί όταν σκοτώνονται λύκοι; (Βίντεο)

Σκότωσαν και κρέμασαν τον λύκο στον Παρνασσό

Ατιμώρητοι οι δράστες που σκότωσαν και κρέμασαν τον λύκο στους Στάβλους Ευρυτανίας

Επανεμφάνιση λύκων στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας μετά από 50 χρόνια

Πέθαναν οι δύο λύκοι που φιλοξενούσε εδώ και 15 χρόνια ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Ποιος «αμολάει» τα άγρια θηρία; Ένας ακόμα μύθος καταρρίπτεται!

Θεσσαλονίκη: Έσωσαν το υπέροχο ορφανό λυκάκι!

Μεγαλώνει το μικρό λυκάκι που βρέθηκε ορφανό στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης

Ένα ορφανό αρκουδάκι από την Π.Γ.Δ.Μ. & ένα λυκάκι στην αγκαλιά του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Περιέφερε το κομμένο κεφάλι του λύκου πάνω στη μοτοσυκλέτα του!

Καβάλα: Σκότωσε τον λύκο αλλά νοιάστηκε μόνο για τη ζημιά στο αυτοκίνητο!

Βασάνισαν και σκότωσαν λύκο στη Δράμα

Νεκρός λύκος στη Δράμα

Σχετικά με τον βασανισμό του λύκου στη Δράμα

Κοζάνη: Λύκος νεκρός σε τροχαίο

Κοζάνη: Λύκος νεκρός από πυροβόλο όπλο

Ημαθία: Σκότωσαν τρεις λύκους

Σέρρες: Γεμάτο σκάγια το σώμα του άρρωστου λύκου

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

31 Σχόλια

  1. Θάνος

    Να γιατί σκοτώνουν τους λύκους και τις αλεπούδες… για να μην τρώνε τα εκτρεφόμενα θύματά τους. Να γιατί διαδίδουν ψέματα ότι οι οικολόγοι ελευθερώνουν λύκους και άλλα άγρια ζώα: Για να δημιουργήσουν άλλοθι και να σκοτώνουν τα πάντα, να μην τρώνε τις πέρδικές τους και τους λαγούς που εκτρέφουν και ελευθερώνουν για πάρτι τους.
    https://www.youtube.com/results?search_query=Εκτροφείο+πέρδικας

  2. sakoul

    7 ΔΙΣ. Ανθρωποι κατοικούν στον πλανήτη.
    ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ με βάση την ικανότητα παροχής φυσικής τροφής από την γή.
    ΑΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!!

    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΝΤΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ...

    ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΣΗ. ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΙΒΑΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ...

  3. venus

    1. «Ο κυνηγός είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου».
    Δεν ενδιαφερει αν ο κυνηγος ειναι ο καλυτερος φιλος του ανθρωπου.
    Η δικη μου ηθικη ασχολειται με τους καλυτερους φιλους των ζωων, αυτοι με ενδιαφερουν.
    Και θαπρεπε οντως να ειναι καποιος διανοητικα αναπηρος, αν ισχυριζοταν οτι εκεινοι που δολοφονουν ζωα στο δασος για τη διασκεδαση τους το κανουν για το καλο τους και επειδη ειναι οι καλυτεροι φιλοι τους.

    2. «...γεγονός που ενισχύει το στατιστικό στοιχείο της πλήρους εξάρτησης της φυσικής ισορροπίας από το κεφάλαιο που λέγεται Έλληνας κυνηγός...»
    Εχει αποδειχτει στατιστικα οτι οπου βαζουν τα νυχια τους οι κυνηγοι και «καθαριζουν», η πανιδα, αυτη η (population) αυξανεται κατα το ημιση μεχρι και 80%!
    (Βλέπε κεφαλαιο αλεπουδες).
    Η ισορροπια στη φυση δεν καταστρεφεται απο τα ζωα: εμεις ληστευουμε καθημερινα τα ζωα, τους παιρνουμε τα σπιτια τους, την τροφη τους, τα δαση που τους ανηκουν, το νερο, σκοτωνουμε τα παιδια τους, και στο τελος αφανιζουμε και αυτα που απομενουν σαν τροφη για αλλα ζωα.
    Κι αφου συμβουν ολα αυτα, ερχονται οι κυνηγοι και μας λενε οτι πρεπει να δολοφονηθουν (για παραδειγμα) οι λυκοι, γιατι ερχονται στα χειμαδια και κανουν καταστροφες.
    Αυτα τα ζωα που δεν εχουν πια πουθενα προστασια και τροφη γιατι εχουμε φροντισει εμεις γι αυτο, πρεπει να δολοφονηθουν οταν ζητανε να επιβιωσουν, οπως καθε πλασμα σε αυτον τον πλανητη.
    Αυτο ονομαζουν οι κυνηγοι «ρεγουλα της φυσικης ισορροπιας», που δεν ειναι τιποτα αλλο παρα μια εσκεμμενη διαστρεβλωση των αιτιων με τα αποτελεσματα!!

    3. «πυροβολούμε ότι κινείται και το κρίμα στο λαιμό μας».
    Πυροβολουν οντως ο,τι κινειται, γιατι ειναι και νομιμο και απολαυστικο για ανωμαλους, αλλα το κριμα δεν παει στο λαιμο τους, παρα εκει που ξερουμε!

    Στη Γερμανια λεει ο νομος, οτι οταν ενας κυνηγος εντοπισει μια γατα η εναν σκυλο σε καποιο χωραφι και αυτο το ζωο ειναι 250-300 μετρα μακρια απο κατοικημενη περιοχη, εχει το δικαιωμα να το πυροβολησει. Και πεφτουν οι σφαιρες και τα πτωματα σωρρηδον!
    Καθε μερα ειναι γεματες οι ιστοσελιδες απο τετοια εγκληματα «ρουτινας».
    Καθε μερα γραφονται ανωνυμα μηνυματα στις ιστοσελιδες απο ανθρωπους που δεν αντεξαν τον θανατο του αγαπημενου τους ζωου και προβαινουν σε αντεκδικηση.
    Γιατι οταν το εγκλημα γινεται νομος, τοτε η δικαιοσυνη περναει σε αλλα χερια.
    Δεν ξερω τι γινεται στην Ελλαδα, ξερω τι γινεται στη Γερμανια που ζω και εχω εξειδικευτει στο κυνηγι.

    Και κατι ακομα: 48% του δασικου εδαφους στη Γερμανια βρισκεται υπο ιδιωτικη κατοχη, ανηκει σε ιδιωτες.
    Χωρις να ειναι πουθενα γραμμενο με πινακινες!!
    Αυτο σημαινει, οτι οταν πηγαινεις με τον σκυλο σου βολτα σε λημερι που ειναι «ιδιωτικο» και φυγει για λιγο απο κοντα σου, ο κυνηγος που βρισκεται εκει (και του ανηκει) εχει το δικαιωμα να το πυροβολησει, ασχετα απο την αποσταση που βρισκεται το ζωο.
    Αυτη ειναι η καστα των κυνηγων, με τετοια καθικια εχουμε να κανουμε.
    Ολα τα αλλα, περι ισορροπιας εγκληματων και επιστημονικες δεοντολογιες των καθημερινων φονων και φαιοκιτρινους βραχυουρους αυτα να πατε και να τα πειτε ολοι στη γιαγια σας, θα γελασει πολυ!
    Venus

    1. vagos

      Ορτύκια φλαμπέ

      Υλικά (Σερβίρει 4)

      4 - 6 μεγάλα ορτύκια
      2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή φυτίνη
      1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
      1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό ζωμό κρέατος
      μαϊντανό
      λεμόνι
      αλάτι · πιπέρι

      Μαδάμε και καψαλίζουμε τα ορτύκια. Αφαιρούμε τα εντόσθια, τα πλένουμε και τα τσιγαρίζουμε
      στη κατσαρόλα με το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι ( όχι σε ανοιχτή φλόγα π.χ γκαζάκι γιατί είναι εύφλεκτο όταν ζεσταθεί ) το κονιάκ και περιχύνουμε τα ορτύκια.
      Βάζουμε αμέσως φωτιά. Όταν η φλόγα σβήσει, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και κλείνουμε το καπάκι. Αφήνουμε να σιγοψηθούν για 24 λεπτά
      Σερβίρετε τα ορτύκια με συνοδευτικά επιλογής μας.

      καλη ορεξη

  4. ΓΙΑΓΙΑ

    Ο κυνηγός είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Μην τον κράζετε.Οι εφαρμοζόμενοι μέθοδοι κυνηγιού είναι σύμφωνες με την επιστημονική δεοντολογία. Οι κυνηγοί γενικότερα, μέσω των συλλογικών τους οργάνων, προσεγγίζουν τα θέματα πανίδας επιστημονικά, χωρίς το παραμικρό περιθώριο για παρεκκλίνουσες συμπεριφορές οι οποίες και θα εκφράζονταν, για παράδειγμα, με το παράνομο κυνήγι ή ακόμη και με το πιο αυθαίρετο «πυροβολούμε ότι κινείται και το κρίμα στο λαιμό μας». Άλλωστε, αυτό προκύπτει και από τον υψηλό μέσο όρο καλλιέργειας που χαρακτηρίζει τους κυνηγούς, αλλά λειτουργεί και ως προαπαιτούμενο προκειμένου κάποιος να αδειοδοτηθεί σχετικά. Ίσως είναι από τα ελάχιστα παραδείγματα τόσο μαζικής συμμετοχής σε επιστημονικά προγράμματα, με επίπεδο δυσκολίας εργαστηρίου, αυτό των κυνηγών, γεγονός που ενισχύει το στατιστικό στοιχείο της πλήρους εξάρτησης της φυσικής ισορροπίας από το κεφάλαιο που λέγεται Έλληνας κυνηγός, με ιδιαίτερα επαχθή καθήκοντα να τους έχουν ανατεθεί, με παράδειγμα η παρακολούθηση της γονιμοποίησης του φαιοκίτρινου βραχύουρου χαμαιλέοντα κ.α.
    Υ.Γ. Διατίθεται μετάφραση του κειμένου, σε άμεσα ενδιαφερόμενους- θιγόμενους με αδυναμία αντίληψης.

    1. Θάνος

      Και είναι και πολύ συνεπείς στην τήρηση των ισορροπιών. Ό,τι περισσεύει το ξεπαστρεύουν. Από αλεπού και γεράκια μέχρι συγκυνηγό τους.

  5. Απόστολος

    Ρίξε λάσπη και κάτι θα μείνει. Όλες οι αδελφές έχετε μαζευτεί και τα βάζετε με τους "κυνηγούς". Αυτά που γράφετε είναι ανακρίβειες.... Αν θέλετε πάντως και είστε όντως οικολόγοι και σας ενδιαφέρουν οι λύκοι, σας προτρέπω να υιοθετήσετε έναν και να τον μεγαλώνετε μαζί με την οικογενειά σας....

  6. vagos

    "Σύμφωνα με την Κ.Ο.Μ.Α.Θ. για το νεκρό ζώο ενημερώθηκε το Δασαρχείο Κοζάνης από την Θηροφυλακή μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο ώστε να γίνει αποκοπή της κεφαλής του και να διαγνωστεί αν το ζώο πέθανε π.χ. από τη λύσσα, χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα ή από άλλη αιτία."
    Δεν λεει οτι τον κατεβασε κυνηγος η λασπη ομως λασπη και τα κλικ κλικ
    επισης για τα αρνιά το πασχα δεν κλαιει κανεις αλλα οταν γεμίζεται τα στομαχια σας με τα μπιφτεκια και τα λουκανικα δεν το κανετε blog

    υποκριτές

    1. eleni

      Δεν διαβάσατε αυτό που αναφέρει το άρθρο; Αυτή την παράγραφο δεν θελήσατε να την δείτε: "Σύμφωνα με την Κ.Ο.Μ.Α.Θ. για το νεκρό ζώο ενημερώθηκε το Δασαρχείο Κοζάνης από την Θηροφυλακή μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο ώστε να γίνει αποκοπή της κεφαλής του και να διαγνωστεί αν το ζώο πέθανε π.χ. από τη λύσσα, χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα ή από άλλη αιτία"...

      Για το http://www.zoosos.gr

      Ελένη Ηλιοπούλου

    2. Θάνος

      Βάγγο… Το θέμα που τέθηκε εδώ είναι η χαρά που πλημμύρισε τα αστροπελέκια η θέα του νεκρού λύκου. Ο οποίος σκοτώθηκε από αυτοκίνητο; Αυτοκτόνησε; Ακόμα δεν το ξέρουμε. Δεν είπαμε ότι λέει πουθενά ότι τον κατέβασε τυφεκιοφόρος…

      Τα αρνιά; Εσύ δεν τα κλαις, όχι κανένας…

      Για τα αρνιά δεν έχεις δει τίποτα από όσα γράφονται εδώ μέσα. Για τους καυλιάρηδες νεκρόφιλους το είδες αμέσως.

  7. EUGENIA

    ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥΣ.....ΟΥΤΕ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ !!!!! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ !!!!!! ΕΧΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΝ ΞΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ,ΠΟΥ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΩ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ!!!!!!!!!!!!!! ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΜΙΣΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ...ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΧΩ ΣΑΝ ΧΟΜΠΥ ΜΟΥ,'ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΩ ΚΥΝΗΓΟΥΣ' !!!!!!!!!!!!

    1. vagos

      καλα εκανες γλυτωσε απο εσενα.

      Ορτύκια με μανταρίνια

      Υλικά
      για 4 άτομα
      • 8 ορτύκια
      • 8 μανταρίνια, καθαρισμένα και χωρισμένα σε φέτες
      • χυμός από 4 μανταρίνια
      • 150 γραμμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
      • 4 κ.σ. μέλι ανθέων
      • 400 ml ζωμό κότας (σπιτικό ή από βιολογικό κύβο ή ψυγείου)
      • 8 κ.σ. κονιάκ
      • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
      Εκτέλεση
      Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ. βούτυρο και μόλις αρχίζει να αφρίζει σοτάρουμε για 1 λεπτό τις φέτες μανταρινιού. Προσθέτουμε το μέλι και τα καραμελώνουμε σε σιγανή φωτιά. Ρίχνουμε τον χυμό των μανταρινιών και το κονιάκ και όταν η σάλτσα αποκτήσει σιροπιαστή υφή προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει το μισό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210οC. Αλείφουμε τα ορτύκια με το μισό βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Βάζουμε τα ορτύκια σε μια πιατέλα και γύρω τους τα μανταρίνια της σάλτσας. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο σκεύος που ψήσαμε τα ορτύκια, με μια ξύλινη κουτάλα ξεκολλάμε τα κομματάκια που έμειναν στα τοιχώματα και τα αναμειγνύουμε με τη σάλτσα. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε κατσαρόλα και τη βράζουμε σε σιγανή φωτιά. Κατεβάζουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο σε κύβους, ανακατεύοντας δυνατά με το σύρμα. Περιχύνουμε τα ορτύκια με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

      1. αννα

        θεωρω τους κυνηγους διανοητικα αναπηρους δολοφονους.
        Απο την βιολογικη πλευρα ειδωμενη αυτη η καστα, ανηκει στους προϊστορικους πιθηκανθρωπους, που δεν ακολουθησαν εγκαιρα την εξελιξη του ειδους τους και ξεμειναν πανω στα δεντρα!
        Σε μια πολιτισμενη κοινωνια θα εμπαιναν σε ασυλα επαναπροσαρμογη ς και βελτιωσης της διανοητικης τους καθυστερησης.
        Σε μια απολιτιστη κοινωνια μπαινουν στα καφενεια του χωριου τους, με το «μπουκετο» των θυματων στα χερια τους, με το βλαμμενο χαμογελο ενος Κουασιμοδου και βγαζουν την κλασσικη αναμνηστικη φωτογραφια, για να μην ξεχασουν οι απογονοι οτι ακομα και η φυση κανει τα λαθη της και παραγει εκτρωματα, βιολογικης και ηθικης μορφης!

        ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ, ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ...

        1. venus

          Πολυ αγαπητη μου @αννα,
          Η παραθεση αυτου του παλαιου σχολίου μου απο τη μερια σου παίρνει στα δικα μου μάτια τον χαρακτηρα ενος φιλικού και αλληλέγγυου χαιρετισμού.
          Πρεπει να πω ότι η μέχρι σήμερα αποχη μου απο την σελιδα του zoosos ηταν καθε αλλο παρα ηθελημενη.
          Ειχα απλως το αισθημα (κι όχι μονο το αίσθημα) οτι καποιες αλλες ιστοσελιδες εκριναν την συνεργασια μου μαζι τους σαν πιο αποτελεσματικη και αμεση.
          Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όσες δεν το έκαναν είχαν και άδικο.
          Ισως να φταίει και η ξεπερασμένη γλωσσικη μου φόρμα (απόρροια της πολύχρονης αποκοπής απο τη γενέτειρα χώρα μου και τούς ανθρώπους της).
          Ισως να φταίει και η αδιασειστη πεποίθηση μου, ότι ο φιλοζωϊκός αγώνας γίνεται ακόμα πιό δύσκολος όταν λείπει η αλληλεγγύη και η υποστήριξη ανάμεσα σε αυτούς πού τόν έχουν αναλάβει.
          Την παρακολουθώ τη σελίδα και εκτιμώ όπως και πρίν τη δουλεια που κάνει.
          Μόνο πού εχω τό προσωπικό αίσθημα ότι η συμμετοχή μου στή δράση της εκτιμάται απλώς στατιστικά.
          Και αυτό είναι κάτι πού δέν συμβιβάζεται με τήν αρχή πού έχω, ότι μια σελίδα πρέπει μεν να ενημερώνει αλλα ταυτοχρόνως και-κυρίως-να εκπαιδεύει τόν κόσμο.

          Το βασικο πρόβλημα της σημερινης κοινωνίας είναι ότι έχουμε πλήρη ενημερωση αλλά δράση ελάχιστη.
          Αυτη την τραγικη δυσαναλογία θα μπορούσαμε να την διορθώσουμε (η τουλαχιστον να την ελαττώσουμε), με μια ενημέρωση που θα συνοδεύεται συχνά απο μια ηθική διάμετρο, απο μία ηθικη εκτίμηση για να μπορει να επηρεάσει η και να αλλάξει έτσι μια υποανάπτυκτη κοινωνια.

          Σε χαιρετώ εγκάρδια
          Venus

  8. ιαν

    AYTOI OI ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗ ΜΕΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ,ΑΞΕΣΤΟΙ, ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ,ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ....ΜΕ ΙΧΝΗ ΚΑΝΙΒΑΛΛΙΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ...ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΝΑ ΒΛΑΨΟΥΝ ΖΩΕΣ.

  9. Δημητρης

    ο λυκος με την επιτηρηση που κανει στα διαφορα ζωα αγρια οπληφορα,λαγους κτλ. εκτος του οτι σκοτωνει τα αδυναμα ή αρρωστα ζωα ετσι ωστε να παραμενουν οι πληθυσμοι τους υγειης αφου σε αντιθετη περιπτωση τα αρρωστα ζωα θα παρεμεναν μεσα στα κοπαδια και οι μολυσματικες ασθενεις θα εξαπλωνονταν στους πληθυσμους τους εξαφανιζοντας τα αλλα και με το να επιτηρουν οι λυκοι συγκεκριμενες περιοχες και μην αφηνοντας τα φυτοφαγα να βοσκανε εκει ανεξελενκτα προαγουν την δημιουργια νεου δασους,συμβαλουν στο σχηματισμο και στην ροη των ποταμων στην ''εδαφογενεση'' αφου ευνοουν την επιδραση της διαδοχης και τελικα συμβαλουν αμεσα στο μικροκλιμα μιας περιοχης...Ειναι κατι περισσοτερο απο απαραιτητοι και υπηρχαν εδω πριν εμφανιστουν οι πρωτοι απλειστοι ανθρωποι ειτε κυνηγοι ειτε κτηνοτροφοι...Για τους πρωτους θα πω μονο οτι δεν ειναι νομιμοι ποτε δεν ηταν,ειναι νομιμοφανεις για τους δευτερους θα πω μονο οτι με καλα τσοπανοσκυλα και καλες περιφραξεις πολυ ευκολα κρατανε τα κοπαδια τους ατρωτα απο τους λυκους...Ο πλανητης ειναι μεγαλος και θα πρεπει να μας χωρεσει ολους οι λυκοι ειναι τοσοι οσοι η ιδια η φυση χρειαζεται αυτη ειναι ο ρυθμιστης οχι εμεις....

    1. Μαιρη

      Τι λέτε ρε παιδιά;..εμένα που μου τρώει τα πρόβατα και τα γίδια μου την ημέρα που βόσκουν τι να τον κάνω; Των σκοτώνω η όχι; Εγώ να ζήσω τα πρόβατα η οι λύκοι; Γιατί γίνανε πολλοί

  10. Θάνος

    «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
    Ζωόφιλος” ομολογεί ότι προσπάθησε να τυφλώσει κυνηγό! Η υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, θα πρέπει να ασχοληθεί και να βρει αμέσως τον “ζωόφιλο” που καυχιέται στο διαδίκτυο ότι, τραυμάτισε και… τύφλωσε κυνηγό με καυστική κρέμα!»
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=567284873405557&set=p.567284873405557&type=1&pnref=story

    1. ELPIZW

      ελπιζω να τα καταφερε...και θα σου πω και κατι ...εισαστε ψυχανωμαλοι που για χομπι εχετε τη θανατωση των αλλων ειδων του πλανητη....αν δεν μπορειτε να ζησετε και να συνυπαρξετε με αλλα ειδη αυτοκτονηστε και αφηστε εμας να χαιρομαστε τη φυση και τη ζωη ολων των ειδών!!!!

    2. venus

      «Παρασκηνιο @ Θανος»,
      την Κυριακη, 14. Δεκεμβρη, ωρα 21.00 σε περιμενω στην πλατεια Συνταγματος για να παρω μια ιδεα και απο κοντα με ποιον νταη εχω να κανω.
      Για να σε γνωρισω, να κρατας μια εικονιτσα του Αγιου Ανθιμου, προστατη των τυφλων.
      Εχω ακουσει οτι οι περισσοτεροι κυνηγοι ειναι τιουτοι, αμα δηλαδη θελεις να φερεις και τον αντρα σου μαζι, στο λεω προκαταβολικα οτι εμενα δεν θα με πειραζε!
      Venus

  11. venus

    Πριν απο εναμιση χρονο ειχα γραψει ενα σχολιο στο «adespoto.gr» για τους κυνηγους και το οποιο ειχε κανει τον γυρο, αναλογα μεταφρασμενο, σε διαφορες ιστοσελιδες γερμανικες, αγγλικες, αυστριακες...
    Μετα απο πολυ καιρο ειδα γραμμενα διαφορα αποσπασματα απο αυτο το σχολιο σε αλλες σελιδες, απο ανθρωπους που φαινεται τους ειχε επισης εκφρασει, το ειχαν υιοθετησει και εν συνεχεια το ειχαν κανει δικο τους.
    Το παραθετω.

    Πρεπει ομως να προσθεσω κατι.
    Σημερα δεν θα εγραφα (μονο) ενα τετοιο σχολιο για τους κυνηγους.
    Σημερα θα ελεγα: οι δολοφονοι τη δουλεια τους και εμεις τη δικη μας.
    Ειναι αφελεια να επιδιωκουμε την ανοιχτη αντιπαραθεση με αυτα τα καθαρματα.
    Αυτοι εχουν τα οπλα, την υποστηριξη του κρατους, τον νομο με το μερος τους.
    Εμεις εχουμε τον κλεφτοπολεμο.
    Μονο με αυτον μπορεις τουλαχιστον να σωσεις καποια πλασματα, απο τα νυχια εκεινων που δεν μπορεις παντα να εκδικηθεις.

    +56 #2 venus 23-08-2012 11:04
    θεωρω τους κυνηγους διανοητικα αναπηρους δολοφονους.
    Απο την βιολογικη πλευρα ειδωμενη αυτη η καστα, ανηκει στους προϊστορικους πιθηκανθρωπους, που δεν ακολουθησαν εγκαιρα την εξελιξη του ειδους τους και ξεμειναν πανω στα δεντρα!
    Σε μια πολιτισμενη κοινωνια θα εμπαιναν σε ασυλα επαναπροσαρμογη ς και βελτιωσης της διανοητικης τους καθυστερησης.
    Σε μια απολιτιστη κοινωνια μπαινουν στα καφενεια του χωριου τους, με το «μπουκετο» των θυματων στα χερια τους, με το βλαμμενο χαμογελο ενος Κουασιμοδου και βγαζουν την κλασσικη αναμνηστικη φωτογραφια, για να μην ξεχασουν οι απογονοι οτι ακομα και η φυση κανει τα λαθη της και παραγει εκτρωματα, βιολογικης και ηθικης μορφης!
    Venus

  12. Vasilis

    Εφόσον οι λύκοι τελούν υπό προστασία δεν θα έπρεπε να διωχθούν ποινικά και αυτοί που παροτρύνουν στις δολοφονίες τους, όπως τα φασιστόμουτρα στους διαλόγους?

    ΥΓ:Πότε θα ψοφήσει αυτή η γενιά μπας και τα παιδιά τους αποδειχθούν καλύτερα! Δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο τα καθίκια.

  13. ελενη

    Καθε μερα που περναει ευχομαι να βγει ενας νομος και να απαγορευσει το κυνηγι για παντα...και
    να τους παρουν τα οπλα ολων αυτων που δεν ειναι τιποτα αλλο παρα δολοφονοι...

  14. καρολος

    Είναι κρίμα που σκοτώνονται τέτοια όμορφα και υπερήφανα ζώα,για να σηκωθούν τα λιλιπούτεια πέη μερικών κομπλεξικών και ηλίθιων ανθρωπάκων.

  15. fafaseda

    KATHIKIA OLOI SAS. POSO THA XAROUME OTAN SAS KSAPLOSOUNE ESAS. EYXOMAI NA EISTE THYMATA KAPOIOU "KYNIGETIKOU ATYXIMATOS" KAI NA KSEVROMISETE TON PLANITH.
    AH! AS MEINETE KAI ATAFOI. TO AXRISTO KREAS SAS ISOS XRISIMEPSEI ETSI SE KATI, KOUFALES.

  16. penny damianou

    Ατελείωτη η ανθρώπινη βλακεία και κακία. Ανατριχιάζω και φοβάμαι. Αυτά τα πλάσματα πόσο γενναία πρέπει να είναι για να τα βγάζουν πέρα με τους "ανθρώπους"....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.