Στηρίξτε μας

Στη Φήκη Τρικάλων συστηματικά εξοντώνουν τ' αδέσποτα με φόλες

27 Νοεμβρίου 2014 17:22 | Καταγγελίες
Στη Φήκη Τρικάλων συστηματικά εξοντώνουν τ' αδέσποτα με φόλες

Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, από στις 18 Νοεμβρίου έως στις 21 Νοεμβρίου, αρκετά ζώα δηλητηριάστηκαν στην πλατεία του χωριού Φήκη Τρικάλων. Τέσσερα σκυλιά εντοπίστηκαν νεκρά, δύο σώθηκαν και τέσσερα αγνοούνται.

Μέλος του Πολιτιστικού και Φιλοζωικού Εθελοντικού Σωματείου Ν. Τρικάλων «ΑΡΤΕΜΙΣ» μαζί με κατοίκους της περιοχής ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές για την καταγραφή του συμβάντος, τη συλλογή στοιχείων από τα σημεία καθώς και τη μεταφορά των πτωμάτων στο δημοτικό κτηνιατρείο ώστε να γίνει νεκροψία και να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου.

Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύλης σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε.) πραγματοποίησαν αυτοψία στην περιοχή με τη συμμετοχή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου της Ε.Ο.Ε. και του συνοδού του, Δημήτρη Βαβύλη. Στην περιοχή δεν βρέθηκαν άλλα υπολείμματα δηλητηριασμένων δολωμάτων.

Τέτοιου είδους νοσηρές πράξεις, πέρα από τη βαρβαρότητα, που δείχνουν για τον δράστη, σύμφωνα με την Ε.Ο.Ε., την «Άρτεμις» και την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία είναι πολύ επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία καθώς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων, ιδιαίτερα των μικρών παιδιών, που παίζουν στην πλατεία, όπου και τοποθετήθηκαν, καθώς φαίνεται, οι φόλες.

FikiTrikalon (3)

Για την εξόντωση των ζώων εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και ο δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας, καθώς και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φήκης Αθανάσιος Λιούτας. Σύμφωνα με τους τρεις φιλοζωικούς φορείς, που καταγγέλλουν το έγκλημα, είναι ιδιαίτερα σημαντικός και ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος τέτοιων πράξεων.

«Λόγω των δηλητηρίων που χρησιμοποιούνται στα δολώματα, υφίστανται σοβαρές επιπτώσεις στη διατήρηση της άγριας ζωής της ευρύτερης περιοχής. Η παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων αποτελεί μια από τις κυριότερες απειλές για την επιβίωση των αρπακτικών πουλιών στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού, αποτελεί η κατάρρευση του πληθυσμού του Ασπροπάρη στα Μετέωρα, ενός μέχρι πρόσφατα κοινού είδους γύπα στην περιοχή.

FikiTrikalon (2)

Η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων αποτελεί αδίκημα που επισύρει ποινή πολυετούς φυλάκισης για κάθε θανατωμένο ζώο και βαριά πρόστιμα (έως 5 έτη φυλάκισης και έως 30.000 € πρόστιμα)» καταλήγει η ανακοίνωση των τριών φορέων που καταδικάζουν σθεναρά τέτοιες πράξεις και ευελπιστούν οι ένοχοι να βρεθούν από τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλονται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Τρικάλων και να τιμωρηθούν αναλόγως.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται η εξόντωση αδέσποτων με φόλες και στην Φήκη Τρικάλων

Πυροβολημένος και χτυπημένος με τσεκούρι στο Λογγάκι Τρικάλων

Πέθανε ο σκύλος που πυροβολήθηκε και χτυπήθηκε με τσεκούρι στο Λογγάκι Τρικάλων

Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων: Καταδίωξε, εκτέλεσε τον σκύλο αλλά συνελήφθη

Τρίκαλα: 30.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο στον άνδρα που εκτέλεσε τον σκύλο

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.