Στηρίξτε μας

Διαμαρτυρία έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία με στόχο τον τερματισμό παραγωγής του φουά γκρα

26 Νοεμβρίου 2014 19:49 | Επικαιρότητα
Διαμαρτυρία έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία με στόχο τον τερματισμό παραγωγής του φουά γκρα

Mέλη του κινήματος 269life Greece πραγματοποίησαν διαμαρτυρία το πρωί της Τετάρτης  έξω από την Γαλλική Πρεσβεία επί της Λ. Βασ. Σοφίας στο κέντρο της Αθήνας συμμετέχοντας στην παγκόσμια προσπάθεια, που καταβάλλεται, ώστε να σταματήσει η Γαλλία την παραγωγή του φουά γκρα.

FouaGraDiamartyria (1)

Οι ακτιβιστές μοίραζαν φυλλάδια στους περαστικούς, συγκέντρωσαν υπογραφές, κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα, που έδειχναν πόσο βάναυσα κακοποιούνται οι πάπιες και χήνες στα πτηνοτροφεία μέσα στους ειδικούς κλωβούς, ώστε να γίνει η παραγωγή του «εδέσματος».

FouaGraDiamartyria (3)

Το φουά γκρα η Γαλλία το παρουσιάζει ως «πολιτιστική κληρονομιά» παραβλέποντας ότι είναι το «αποτέλεσμα» ενός φρικτού βασανιστηρίου. Το συκώτι αυτών των έμβιων όντων διογκώνεται ως και δέκα φορές πάνω από το κανονικό εξαιτίας της καθημερινής αναγκαστικής σίτισης στην οποία υποβάλλονται με ειδικούς σωλήνες που με τη βία οι πτηνοτρόφοι βάζουν στον λάρυγγα τους.

FouaGraDiamartyria (4)

Τα μέλη του κινήματος 269life Greece για να δείξουν το είδος του βασανιστηρίου στο οποίο υποβάλλονται αυτά τα πλάσματα μέχρι να σφαγιαστούν έκαναν και αναπαράσταση του ταΐσματος των πτηνών.

Τη θέση της χήνας πήρε μια ακτιβίστρια, η οποία μπήκε σ’ ένα κλουβί ώστε να την «ταΐσουν»  με το ζόρι βάζοντας στον λάρυγγά της ένα μεγάλο χωνί. Οι 403 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν – όση ώρα διήρκησε η διαμαρτυρία – παραδόθηκαν στον υπάλληλο ασφαλείας της Γαλλικής Πρεσβείας καθώς στους διαδηλωτές δεν επετράπη η είσοδος.

FouaGraDiamartyria (5)

Δείτε εδώ ένα σύντομο βίντεο για το πως βασανίζονται τα ζώα για να τρώμε εμείς το συκώτι τους.

Το κίνημα 269life Greece με αφορμή και αυτή τη διαμαρτυρία επισημαίνει: «Ο πόνος και η ταλαιπωρία που προκαλείται από τις βιομηχανίες που εκμεταλλεύονται τα ζώα δεν έχει θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία.

FouaGraDiamartyria (6)

Όλα τα ζώα πρέπει να ζουν ελεύθερα τη ζωή τους. Σε εποχές που χαρακτηρίζονται από υπεραφθονία διατροφικών επιλογών είναι απαράδεκτο οι άνθρωποι να συνεχίζουν να καταναλώνουν πτώματα αθώων πλασμάτων. Δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία για τη συνέχιση αυτού του ολοκαυτώματος.

FouaGraDiamartyria (7)

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να κάνουμε την πιο ξεκάθαρη ηθική τοποθέτηση: να σταθούμε απέναντι από την υποδούλωση, εκμετάλλευση και δολοφονία ζώων που πρέπει να έχουν το ίδιο δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία με εμάς! Είμαστε όλοι 269!».

Τι είναι το 269life

To 269 είναι ο αριθμός ενός μοσχαριού που γεννήθηκε σε μια ισραηλινή γαλακτοπαραγωγική βιομηχανία. Τα μέλη του κινήματος 269life εξηγούν: «Με το μαρκάρισμα (branding) του αριθμού του στο σώμα μας, θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σ τα θύματα του ολοκαυτώματος των ζώων σε όλο τον κόσμο, να τα θυμόμαστε και να μην τα ξεχάσουμε ποτέ.

Στις 2 Οκτωβρίου 2012, “Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων Φάρμας”, στην Πλατεία Ράμπιν στο κέντρο του Τελ Αβίβ, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων πραγματοποίησαν, μια πράξη αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης υπέρ των ζώων που γίνονται θύματα της εκμετάλλευσης από τον άνθρωπο.

Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί η συμπάθεια για τα πιο καταπιεσμένα πλάσματα της κοινωνίας μας και να θέσει υπό αμφισβήτηση τη βαθιά αποσύνδεση μας από αυτά.

Οι ακτιβιστές έκαναν branding (μαρκαρίστηκαν) με ένα καυτό χάλυβα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τα εκτρεφόμενα ζώα μαρκάρονται για να αποκτήσουν ταυτότητα στις κτηνοβιομηχανίες όλου του κόσμου.

Ο αριθμός 269, ο οποίος μέσω του πυρωμένου χάλυβα που μαρκαρίστηκε στο δέρμα τους, ήταν ο καθορισμένος αριθμός που είχε ένα μοσχάρι σε μια γαλακτοκομική μονάδα παραγωγής του Ισραήλ.

“Αυτό το ανώνυμο μοσχάρι θα αποθανατίζεται για πάντα στο σώμα μας, και ελπίζουμε ότι αυτό το μήνυμα της αλληλεγγύης θα φέρει με κάποιο τρόπο μια νέα θεώρηση για τα ζώα.

Κανένα ζώο δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται για να ικανοποιήσει τις εγωιστικές ανάγκες και τις όποιες ιδιότροπες επιθυμίες των ανθρώπων, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε με συμβολικό τρόπο τις ίδιες τις μεθόδους των κτηνοβιομηχανιών, ώστε να μεταφέρουμε τις ιδέες μας”.

Πάνω από 150 δισεκατομμύρια ζώα δολοφονούνται σε όλο τον κόσμο εξαιτίας του ανθρώπινου εγωισμού, της άγνοιας και της απληστίας. Αυτή η τρέλα πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει την ημέρα που η ανθρωπότητα θα ξυπνήσει επιτέλους και θα αντιληφθεί ότι ακόμη και τα ζώα αισθάνονται πόνο και την επιθυμία της ελευθερίας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τα αντιλαμβανόμαστε και εμείς οι άνθρωποι.

Το κίνημα του 269life ξεκίνησε στο Ισραήλ στις 2 Οκτωβρίου 2012 και μέχρι στιγμής υπάρχει σε 25 χώρες δηλαδή σε Ισραήλ, Ελλάδα, Ολλανδία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Τουρκία, Βραζιλία, Η.Π.Α., Ρουμανία, Σουηδία, Νεπάλ, Ιταλία, Ινδία, Αυστραλία, Ουγγαρία, Νότια Αφρική, Γερμανία, Βέλγιο, Κολομβία, Μεξικό, Πορτογαλία, Αργεντινή, Κόστα Ρίκα, Πολωνία. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα του κινήματος: http://269life.com. Η σελίδα του 269life Greece στο facebook είναι: https://www.facebook.com/269lifeGreece.

Διαβάστε επίσης:

Κακοποιούνται συστηματικά οι κότες που παράγουν τα αυγά που τρως

Δεν επιτρέπεται να μη ξέρεις πόσο υποφέρουν τα ζώα που τρως!

Και το 269life Greece στη διαμαρτυρία για τη βάναυση μεταχείριση όλων των ζώων

Παραγωγικά Ζώα: Τα αφανή θύματα της ανθρώπινης ασυδοσίας

Ε.Ε.: Καμιά ευαισθησία για τα παραγωγικά ζώα και τις συνθήκες εκμετάλλευσης τους

Δεν είμαστε τα μόνα γήινα πλάσματα που έχουν δικαιώματα

Δε μας ενδιαφέρει τι υφίστανται τα ζώα που καταλήγουν στο πιάτο μας

Μπορείς να ζεις φυσιολογικά χωρίς να προκαλείς πόνο στα άλλα πλάσματα

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. Anna

    Πάντως για να λέμε την αλήθεια, οι πραγματικοί ζωόφιλοι είναι οι αυστηρά χορτοφάγοι (Vegan) δηλαδή αυτοί που δεν καταναλώνουν κρέας, ψάρι, αυγά, γαλακτοκομικά και δεν χρησιμοποιούν δερμάτινα προϊόντα.
    Οι υπόλοιποι είναι απλά σκυλόφιλοι, γατόφιλοι, φίλοι της πάπιας, κλπ.....

    Συνεπώς, πολλά συγχαρητήρια στο ιστολόγιο που έχει προσθέσει την κατηγορία "αναίμακτη διατροφή"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.