Στηρίξτε μας

Αφού λειτουργεί εξαιρετικά το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. γιατί δεν νοσηλεύει όσα ζώα έχουν ανάγκη;

27 Νοεμβρίου 2014 12:23 | Επικαιρότητα
Αφού λειτουργεί εξαιρετικά το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. γιατί δεν νοσηλεύει όσα ζώα έχουν ανάγκη;

Πόσο αιφνιδιαστική ήταν η επίσκεψη των αρμοδίων στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.;

Την «αιφνιδιαστική επίσκεψη», που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ανακοίνωσε το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.) επισημαίνοντας ότι συνέβη την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου και σε αυτή πήρε μέρος ο γενικός διευθυντής Κτηνιατρικής του ΥΠ.Α.Α.Τ. Θωμάς Αλεξανδρόπουλος και μέλη της επιτροπής ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής, ενώ παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Προστασίας Ζώων του Δήμου Αθηναίων Γιώργος Αποστολόπουλος.

Μάλιστα παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.), που διαχειρίζεται το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ., Δημήτρης Τσατσαμπάς, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Δημοσθένης Σταματάτος και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Κατσαντώνης.

Με το πέρας της επίσκεψης – όπως πληροφορούμαστε – ο κ. Αλεξανδρόπουλος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του τόσο για τις εγκαταστάσεις, όσο και για τη λειτουργία του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. Χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος προς τους ελεγκτές του ΥΠ.Α.Α.Τ., σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου ανέφερε ότι «…Και αν ακόμα δεν υπήρχε αυτό το Κέντρο, θα έπρεπε να το είχατε ανακαλύψει…», ενώ κάλεσε τη διοίκηση του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. σε άμεση συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρη Κουκουλόπουλο προκειμένου να συζητηθεί η πιθανότητα συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου και του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π., ως στρατηγικού εταίρου για το Λεκανοπέδιο Αττικής σε θέματα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας, ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης τόνισε: «...Τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων, είναι ο καθρέπτης λειτουργίας του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.».

Επικοινωνιακές τακτικές

Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις από εκπροσώπους ελεγκτικών μηχανισμών και υπουργείων ακούμε συχνά άλλωστε δεν τους στοιχίζει τίποτα και να τις λένε για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Πουθενά στην ανακοίνωση γι’ αυτή την «αιφνιδιαστική επίσκεψη» δεν είδαμε να αναφέρεται το παραμικρό για όσα το ΥΠ.Α.Α.Τ. οφείλει π.χ. στους δήμους με αποτέλεσμα το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. να κινδυνεύει με λουκέτο, όπως ο ίδιος ο κ. Γουρδομιχάλης είχε δηλώσει στις 4 Οκτωβρίου του 2014.

Δεν είδαμε πουθενά να γίνεται λόγος για τα περιστατικά, που το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. δεν αναλαμβάνει από τους 18 συμβεβλημένους δήμους, λέγοντας ότι δεν έχει χώρο για να τα περιθάλψει.

Μπορεί η λειτουργία του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. να αγγίζει την τελειότητα σύμφωνα με τους αρμοδίους όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Οι επικοινωνιακές τακτικές αυτού του είδους είναι χρήσιμες γι’ αυτούς που τις εφαρμόζουν όταν όμως απευθύνονται σε αδαείς!

Για τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. και την πρόσφατη συνεργασία του με τον Δήμο Αθηναίων με τον ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. που θα κοστίζει 385.475 ευρώ το χρόνο μπορεί να μάθετε εδώ:

385.475 € το χρόνο θα δίνει ο Δήμος Αθηναίων στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. για να μην φροντίζει όλα τα αδέσποτα!

Αδυνατεί να λειτουργήσει το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. αφού δεν πληρώνει το ΥΠ.Α.Α.Τ.

Τον έλεγχο της απόφασης για τη συνεργασία Δήμου Αθηναίων με το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. ζητάει η Π.Φ.Π.Ο.

Αντίθετη στη συνεργασία Δήμου Αθηναίων με το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. και η Π.Φ.Ο.

Σε συνεργασία με το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. προχωράει ο Δήμος Αθηναίων λόγω ανικανότητας!

Επιστρέφει στη δωρήτρια του το Καταφύγιο Ζώων στα Μέγαρα ο Δήμος Αθηναίων!

Χωρίς ουσιαστική κτηνιατρική περίθαλψη τα αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.