Στηρίξτε μας

«Μ’ ένα Σμπάρο δύο Τρυγόνια»: Ένα ντοκιμαντέρ για τη λαθροθηρία των πουλιών (βίντεο)

25 Νοεμβρίου 2014 13:33 | Προτάσεις
«Μ’ ένα Σμπάρο δύο Τρυγόνια»: Ένα ντοκιμαντέρ για τη λαθροθηρία των πουλιών (βίντεο)

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (E.O.E.) σας προσκαλεί στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Μ’ ένα Σμπάρο δύο Τρυγόνια» την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στις 19:00 στον κινηματογράφο «Τριανόν» (Κορδιγκτώνος 21 και Πατησίων 101, Σταθμός Η.Σ.Α.Π. Βικτώρια) στην Αθήνα.

Πρόκειται για ένα χιουμοριστικό ντοκιμαντέρ που αφορά στη σύγκρουση ανθρώπου και φύσης, εξετάζοντας μια παρωχημένη «παράδοση» την ανοιξιάτικη λαθροθηρία. Πανευρωπαϊκά το κυνήγι την άνοιξη απαγορεύεται ειδικά στην Ελλάδα έχει απαγορευτεί από το 1979 για να εμποδιστεί η εξόντωση των πτηνών που πάνε να φωλιάσουν.

Το «Μ’ ένα Σμπάρο δύο Τρυγόνια», το τρέιλερ του οποίου μπορείτε να το δείτε εδώ, αμφισβητεί το κοινωνικό κατεστημένο της λαθροθηρίας που εμμένει για δεκαετίες στα Ιόνια Νησιά. Δίνει φωνή σε όσους σιωπούν στην τοπική κοινωνία χρόνια τώρα. Συνεισφέρει με ένα μικρό «λιθαράκι» στην παύση της δραματικής μείωσης ενός, έως πριν δυο δεκαετίες, κοινού είδους πουλιού.

Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ έχει γίνει στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+ «Ασφαλή Καταφύγια για τα Άγρια πουλιά: Αλλάζοντας κοινωνικές αντιλήψεις για τη λαθροθηρία στη Β. Μεσόγειο για την προστασία της ευρωπαϊκής Βιοποικιλότητας». Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης:

Μάστιγα η λαθροθηρία ωδικών πτηνών στις Κυκλάδες (βίντεο)

Νάξος: Εντόπισαν τον άνδρα που παγίδευε-κακοποιούσε πουλιά με ξόβεργες & δίχτυα σε καταφύγιο άγρια ζωής (βίντεο)

Η παγίδευση και το λαθρεμπόριο άγριων ωδικών πουλιών είναι ένα διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.