Στηρίξτε μας

Σαλαμίνα: Τον καταδίκασαν επειδή ξυλοκοπούσε συστηματικά τον σκύλο του

22 Νοεμβρίου 2014 10:42 | Καταγγελίες
Σαλαμίνα: Τον καταδίκασαν επειδή ξυλοκοπούσε συστηματικά τον σκύλο του

Από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά καταδικάστηκε στις 5 Νοεμβρίου 2014 ο άνδρας που κακοποιούσε συστηματικά τον σκύλο του (ράτσας Ροτβάιλερ) δέρνοντας τον με καδρόνι ή αφήνοντας τον χωρίς τροφή και νερό μέσα σε κλουβί. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή. Θυμίζουμε ότι την 1η Νοέμβριου 2012 μια γειτόνισσα, που όπως είπε δεν άντεχε να βλέπει το ζώο να κακοποιείται και να ακούει το κλάμα κάλεσε την Αστυνομία και την Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας (Ζ.Ο.Ε.Σ.).

SalaminaRotvailerKlouvi11 2012 (2)Το σκυλί είχε αφαιρεθεί με εντολή εισαγγελέα αλλά 8 μήνες μετά ο βασανιστής του κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, τα κέρδισε, και το πήρε πίσω ως μεσεγγυούχος!

Η γυναίκα τότε περιέγραψε την πρόεδρο της Ζ.Ο.Ε.Σ. Νάντια Ζόμπολα ότι στη γειτονιά ακούγονται τα ουρλιαχτά Ροτβάιλερ αλλά και ο ήχος από το καδρόνι, που πέφτει στο έδαφος, όταν το αφεντικό τελειώνει το ξυλοκόπημα του ζώου! Το Ροτβάιλερ είχε αφαιρεθεί από τον ιδιοκτήτη του με εισαγγελική διάταξη και είχε παραδοθεί στη Ζ.Ο.Ε.Σ., όμως ο δυνάστης του είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του σωματείου 8 μήνες μετά την αφαίρεση του και τα κέρδισε καθώς η ειρηνοδίκης Σαλαμίνας τον δικαίωσε, παραβλέποντας ότι αυτός κακοποιούσε το ζώο!

SalaminaRotvailerKlouvi11 2012 (5)Το ζώο ζούσε στο κλουβί.

Έτσι πήρε το σκυλί υπό την κατοχή του ως μεσεγγυούχος μέχρι να γίνει το ποινικό δικαστήριο. Τώρα η Ζ.Ο.Ε.Σ. και μόλις καθαρογραφτεί η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά θα ζητήσει το ζώο πίσω. Θυμίζουμε ότι ο ιδιοκτήτης όταν έγινε η καταγγελία εις βάρος του απειλούσε τους πάντες επικαλούμενος τις «άκρες» του και προσπαθούσε να τρομοκρατούσε εκείνους που τον κατήγγειλαν λέγοντας ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να ζει το ζώο.

Έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο αστυνομικός που ήταν παρών κατά τη διαδικασία αφαίρεσης του σκύλου καθώς συνόδευε την εισαγγελέα η οποία πήγε επί τόπου για να διαπιστώσει τι συμβαίνει και το βρήκε μέσα στο κλουβί χωρίς τροφή και νερό κατέθεσε στο δικαστήριο υπέρ του δυνάστη του ζώου εξήγησε στο www.zoosos.gr η κα Ζόμπολα! Μπορεί ο συγκεκριμένος αστυνομικός και η ειρηνοδίκης του νησιού να μην είδαν το έγκλημα ευτυχώς όμως το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά τήρησε το νόμο!

Διαβάστε επίσης:

Το Εφετείο Πειραιά αθώωσε τον άνδρα που χτυπούσε συστηματικά με καδρόνι το δικό του Ροτβάιλερ

Σαλαμίνα: Χτυπάει διαρκώς τον σκύλο του με καδρόνι (βίντεο)

Καταδικάστηκε με τη μέγιστη ποινή χωρίς αναστολή ο 34χρονος που έκαψε κουτάβι στη Σαλαμίνα το 2012

Έκαψε ζωντανό κουτάβι στη Σαλαμίνα

Σαλαμίνα: Συνελήφθη για την κακοποίηση του σκύλου του

Μανιακός εκτελεστής σκοτώνει με περίστροφο αδέσποτα στη Σαλαμίνα

Δολοφόνησε τον σκύλο στη Σαλαμίνα αλλά τιμωρήθηκε με ποινή «χάδι»

Σαλαμίνα: Τον έπιασαν την ώρα που έπνιγε τον σκύλο στη θάλασσα

Σαλαμίνα: Σκότωσε το Πίντσερ με αεροβόλο

Σαλαμίνα: Έπιασαν την σκυλίτσα που πάσχει από σαρκοπτική ψώρα

Στη «μαγευτική» Σαλαμίνα κρέμασαν την έγκυο σκυλίτσα…

Ποιος εγκατέλειψε στη Σαλαμίνα αυτό το τόσο άρρωστο πλάσμα;

Σαλαμίνα: Η αλυσίδα από το καπίστρι κόλλησε στη γνάθο του μουλαριού!

Σαλαμίνα: Με τρεις σφαίρες εκτέλεσε το Επιανέλ ενώπιον του 11χρονου παιδιού του

 

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. Φωτεινή

    Έχω ροτβάιλερ και μπορώ να φανταστώ τι έχει γίνει.Ο χαρακτήρας της συγκεκριμένης ράτσας είναι ανθρωποκεντρικός,θέλει συνέχεια την επαφή με την οικογένεια και τον ιδιοκτήτη.Και φυσικά πολύ κοινωνικοποίηση απο κουτάβι,άσκηση και βόλτες για να αναδείξει τον αδαμάντινο χαρακτήρα του.Όταν το αγνοείς,δεν ενδιαφέρεσαι και δεν του αφιερώνεις χρόνο για όλα τα παραπάνω καταστρέφει το σπίτι,το αυτοκίνητο ,γενικά οτι βρεί μπροστά του,και είναι λογικό.Το κάνει απο αντίδραση.Ο συγκεκριμένος ''νταής'' προφανώς το απέκτησε για να πουλήσει μούρη και εφέ όπως πολλοί άλλοι κάνουν με όλες τις δυνατές ράτσες (ροτβάιλερ,πίτμπουλ,ντόγκο αρτζεντίνο κλπ).Έτσι,τα παραμελόυν,νομίζουν πως είναι έπιπλα,ή ισχυρίζονται πως τα πήραν για φύλακες και πρέπει να τα αγριέψουν,με αποτέλεσμα τα σκυλιά που αντιδρούν επιθετικά ή και με ζημιές καταστρέφοντας έπιπλα ή οτιδήποτε άλλο να χαρακτηρίζονται άγρια,επικίνδυνα και όλες αυτές οι μεγαλόσωμες φυλές να αποκτούν την ΄΄ρετσινιά΄΄ του ΚΑΚΟΥ σκύλου.Τα ροτβάιλερ διαθέτουν απο τους καλύτερους χαρακτήρες σκύλου που έτυχε να αποκτήσω ποτέ,είναι το δεύτερο που απέκτησα,με σωστη εκπαίδευση,κοινωνικοποίηση και την αποδοχή του ως ισάξιο μέλος της οικογένειας φέρνει στην επιφάνεια την τρυφερότητα του ,την αφοσίωση την υπερπροστατευτικότητα ,ειδικά στα παιδιά τα οποία λατρεύει,και τέλος την αυτοθυσία του όταν ενα μέλος της οικογένειας κινδυνέυσει.Τέλος καλό θα είναι πρίν αποκτήσουμε οποιαδήποτε ράτσα ή κάποιο ημίαιμο να μελετάμε τον χαρακτήρα του και να ΄΄ζυγίζουμε΄΄κατά πόσο είμαστε διαθέσιμοι(χρόνος,διάθεση,χρήμα) για δεθούμε μαζί του για πάντα όπως λέω εγω ή μέχρι το τέλος.Γιατι και αυτές οι ψυχούλες μόνο αυτό ζητάνε....να είμαστε κοντά τους,να ζήσουμε μαζί τους μέχρι το τέλος,όποιο κια είναι αυτό ή το δικό μας ή το δικό τους.
    Εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου αυτό το αξιολάτρευτο ''αρκούδι'' να βρεί την αγκαλιά και την αγάπη που του αξίζει......
    Και καλό θα είναι να μην αγοράζουμε σκυλάκια ή γατάκια,να υιοθετούμε αδεσποτάκια.

  2. penny damianou

    Ο γνωστός ΄Ελλην του "ξέρεις ποιος είμαι εγώ"; Μετά από την καταδίκη του ελπίζω ότι το άτυχο πλασματάκι θα απομακρυνθεί από τον δυνάστη του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.