Στηρίξτε μας

Π.Φ.Π.Ο.: Με δικαστικές αποφάσεις «πετιούνται» κατοικίδια στο δρόμο

4 Νοεμβρίου 2014 06:43 | Επικαιρότητα
Π.Φ.Π.Ο.: Με δικαστικές αποφάσεις «πετιούνται» κατοικίδια στο δρόμο

Την αντίδραση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) προκάλεσαν δικαστικές αποφάσεις (ασφαλιστικά μέτρα) στα Γιάννενα και στο Ηράκλειο Κρήτης, οι οποίες εξαναγκάζουν κηδεμόνες ζώων συντροφιάς είτε να εγκαταλείψουν τα σκυλιά τους – επειδή π.χ. οι γείτονες καταγγέλλουν χωρίς στοιχεία ότι αυτά ενοχλούν γαυγίζοντας – είτε να ξεσπιτωθούν κατά παράβαση της δέουσας νομοθεσίας.

Και δυστυχώς και το κόστος μιας δικαστικής διαμάχης αλλά και η άγνοια της νομοθεσίας από τους πολίτες επιτρέπει στους δικαστές και τους εισαγγελείς να αυθαιρετούν ενώ αντιθέτως σε περιπτώσεις κακοποίησης και θανάτωσης ζώων αναζητούνται με ευκολία ελαφρυντικά, που να δικαιολογούν το έγκλημα. Αντιθέτως αν κάποιος ενοχληθεί από το γαύγισμα ενός σκύλου καταδικάζουν με περισσή ευκολία τον ιδιοκτήτη του.

Με δικαστικές αποφάσεις «πετιούνται» κατοικίδια στο δρόμο

Η Π.Φ.Π.Ο. επισημαίνει: «Ακόμα δε στέγνωσε το μελάνι από την εγκύκλιο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ευτέρπης Κουτζαμάνη που συνιστά την μη κακοποίηση των ζώων, είναι δε πολύ πρόσφατη ανάλογη ανακοίνωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, και στα Δικαστήρια της χώρας οι Δικαστικοί Λειτουργοί εμμέσως πλην σαφώς αποφασίζουν την απομάκρυνση των ζώων συντροφιάς από τους κηδεμόνες τους, ως να πρόκειται για μία καρέκλα που μπορεί να την πετάξεις, αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες της απόφασής τους αφού οδηγούν τα ζώα στην αδεσποτεία με όποιες συνέπειες και γι’ αυτά και για τον άνθρωπο.

Διατάζουν ελαφρά τη καρδία την απομάκρυνση ενός ζώου από το σπίτι του και την οικογένειά του δίχως να μεριμνούν για το που θα πάει μετά, ξεσπιτώνουν οικογένειες, οι οποίες δεν μπορούν να εγκαταλείψουν το ζώο τους και αναγκάζονται να μετακομίσουν, προκαλούν το κλάμα σε μικρά παιδιά, που δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί ο Δικαστής έμμεσα πετάει στο δρόμο το αγαπημένο τους κατοικίδιο, ούτε και την επίδειξη σκληρότητας εναντίον του.

Πρόσφατες περιπτώσεις αυτές στο Ηράκλειο και στα Ιωάννινα, αλλά και παλιότερες στα Χανιά στην Πρέβεζα και αλλού, όπου σε αγωγές ασφαλιστικών μέτρων για απομάκρυνση σκύλων λόγω γαβγίσματος και παρά τις αντίθετες μαρτυρίες τόσων ατόμων, το δικαστήριο αποφασίζει να πεταχτούν τα ζώα στο δρόμο.

Αντίθετα σε υποθέσεις κακοποίησης ζώων ανακαλύπτουν ένα σωρό ελαφρυντικά για τον δράστη, ο οποίος σε πλείστες όσες περιπτώσεις δεν τιμωρείται ή η ποινή του είναι αντιστρόφως ανάλογη με την κακοποίηση του ζώου.

Σε μια κοινωνία με έντονη παθογένεια στις κακοποιήσεις, την αδιαφορία απέναντι στα ζώα, με εκατομμύρια αδέσποτα οι Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλλουν και από την δική τους πλευρά στην πάταξη του φαινομένου.

Οφείλουν να λάβουν υπόψη τους στις αποφάσεις τους ότι τα ζώα δεν είναι αντικείμενα να τα πετούν στον δρόμο και ότι δικαιώματα δεν έχει μόνο το ανθρώπινο είδος αλλά και τα υπόλοιπα έμβια όντα. Οφείλουν να κατανοήσουν ότι φωνή έχουν και τα άλλα ζώα και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους την στερεί ή να την φιμώνει. Οφείλουμε οι πάντες σεβασμό απέναντι στο διαφορετικό είτε αυτό είναι ζώο είτε άνθρωπος. Και ιδίως εκείνοι που με τις πράξεις τους επηρεάζουν την κοινωνία» καταλήγει η ανακοίνωση της Π.Φ.Π.Ο.

Διαβάστε επίσης:

Νομικό Συμβούλιο του Κράτους: Χωρίς περιορισμό τα κατοικίδια σε μονοκατοικίες και διαμερίσματα

Νομικό Συμβούλιο του Κράτους: Καθολική απαγόρευση των ακρωτηριασμών χωρίς καμιά εξαίρεση!

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

  1. Σταματία Κωνσταντίνου

    Αυτή, δεν είναι δικαιοσύνη.
    Και οι δικαστές είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να αποδίδουν το δίκαιο και να επιβάλουν την εφαρμογή των Νόμων.
    Ντροπή!!!!!

  2. MARIA VLACHOU

    Κατασκευασμένες αλήθειες είναι ψεύτικες & δεν μπορούν να στηριχτούν πουθενά.
    οι δικαστικές αρχές το γνωρίζουν καλύτερα απ΄τον καθένα αυτό.
    Τπ καλό κάνει καλό σε όλους ένω το κακό κάνει καλό μόνο σε έναν.

    Διαλέγουμε τι θέλουμε να γίνει!

  3. EUGENIA

    ΤΑ ΓΑΥΓΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ????ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΟ ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΑΚΟΥΜΕ ,ΚΟΡΝΑΡΙΣΜΑΤΑ,ΣΕΙΡΗΝΕΣ,ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥΣ ΚΑΙ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ !!!! ΤΑ ΓΑΥΓΙΣΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ???ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΩΛΟΕΙΔΟΣ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ !!!!!!!!!!

  4. penny damianou

    Εκεί που λέμε πώς θα μαζέψουμε τα αδέσποτα, δημιουργούμε νέα δυστυχισμένα πλάσματα και τα πετάμε στο δρόμο επειδή γαυγίζουν; Ε και λοιπόν από πότε το γαύγισμα είναι επικίνδυνο και ενοχοποιητικό; Τι ανήκουστα πράγματα είναι αυτά;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.