Στηρίξτε μας

74.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο για την κακοποίηση δεκάδων ζώων από παράνομο εκτροφέα στα Χανιά

2 Νοεμβρίου 2014 17:03 | Καταγγελίες
74.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο για την κακοποίηση δεκάδων ζώων από παράνομο εκτροφέα στα Χανιά

Το τσουχτερό διοικητικό πρόστιμο ύψους 74.000 ευρώ βεβαιώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Βάμου στον παράνομο εκτροφέα ζώων, που στο Παϊδοχώρι Χανίων είχε στήσει την «επιχείρηση» του εκμεταλλευόμενος επί χρόνια δεκάδες σκυλιά. Ο ιδιοκτήτης του παράνομου εκτροφείου συνελήφθη στις 25 Σεπτεμβρίου 2014 και υπό την κατοχή εντοπίστηκαν 27 σκυλιά, τα οποία ζούσαν αλυσοδεμένα – αρκετά άρρωστα – κάτω από απαράδεκτες συνθήκες κάποια στο χωράφι, που είχε καταπατήσει, και αλλά και πέριξ της οικίας του.

EktrofeioParanomoApokoronas(4)Ένα από τα σκυλιά του παράνομου εκτροφέα.

Η εκδίκαση της υπόθεση του – που έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές – έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2015.

Τα διοικητικά πρόστιμα, που του επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με τους νόμους 4039/2012 και 4235/2014 αφορούν τις εξής παραβάσεις:

-εκτροφή, αναπαραγωγή, πώληση ζώων συντροφιάς για εμπορικούς σκοπούς χωρίς άδεια

-διαμονή ζώων συντροφιάς, που προορίζονται για εκτροφή, αναπαραγωγή, πώληση σε ακατάλληλους χώρους μη τηρώντας τους κανόνες ευζωίας και την παροχή κατάλληλης κτηνιατρικής περίθαλψης

-παράλειψη ενημερωμένων βιβλιαρίων υγείας ζώων συντροφιάς που προορίζονται για εκτροφή, αναπαραγωγή, πώληση

-μη σήμανση  των ζώων

-κακοποίηση αυτών

EktrofeioParanomoApokoronas 11Το ζώο πέθανε σήμερα λίγο μετά τη μεταφορά του στον κτηνίατρο. Ήταν πολύ άρρωστο από τη λεϊσμανίωση.

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι με εισαγγελική διάταξη τα ζώα του παράνομου εκτροφέα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» ώστε να φροντίσει για την υιοθεσία τους ή για να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες τους καθώς κάποια είχαν κλαπεί.

Η Νατάσα Μπομπολάκη πρόεδρος του συλλόγου εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι «Τα πρόστιμα – όπως η νομοθεσία ορίζει – θα έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερα. Αλλά η κακοποίηση όλων αυτών των πλασμάτων αντιμετωπίστηκε από την Αστυνομία σαν ένα περιστατικό και δεν επιβλήθηκαν ξεχωριστά τα πρόστιμα για κάθε ένα από τα σκυλιά, τα οποία εντοπίστηκαν να κακοποιούνται».

EktrofeioParanomoApokoronasΑλυσοδεμένα, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, χωρίς κατάλληλη τροφή, χωρίς εμβόλια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά τη δεύτερη αναβολή της εκδίκασης της συγκεκριμένης υπόθεσης συγγενικό πρόσωπο του κατηγορούμενου δήλωσε με θράσος απευθυνόμενο στους φιλόζωους, που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια, ότι «η δίκη θα γίνει όποτε θέλουμε εμείς».

Ο διοικητής του Α.Τ. Βάμου Χανίων, Ματθαίος Ιγγλεζάκης, εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι ο παράνομος εκτροφέας - όπως έχει δικαίωμα - αρνήθηκε να υπογράψει το πρόστιμο, που του επιβλήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου, το οποίο στη συνέχεια μεταβιβάστηκε στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ώστε να επικυρωθεί από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Μιχάλη Μεσσαριτάκη.

Ο κ. Μεσσαριτάκης εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι επί του προστίμου δεν κατατέθηκε ένσταση και αυτό θα κοινοποιηθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για τα περαιτέρω. Ο νόμος ορίζει ότι το διοικητικό πρόστιμο καταβάλλεται στον δικαιούχο Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.):

- κατά το ήμισυ, εντός δέκα (10) ημερών από τη βεβαίωση της παράβασης.

- χωρίς έκπτωση, εντός δύο (2) μηνών από τη βεβαίωση της παράβασης.

Μετά την πάροδο άπρακτης της ανωτέρω προθεσμίας, το διοικητικό πρόστιμο βεβαιώνεται υποχρεωτικά εντός τριών (3) μηνών από τον οικείο Ο.Τ.Α. στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας του παραβάτη.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια το πρόστιμο των 74.000 € που επιβλήθηκε στον παράνομο εκτροφέα των Χανίων

Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. ο ιδιοκτήτης παράνομου εκτροφείου σκυλιών στα Χανιά

Χανιά: Αναβλήθηκε η δίκη του παράνομου εκτροφέα που έκλεβε και κακοποιούσε σκυλιά

Στις 8/10 η δίκη του παράνομου εκτροφέα που έκλεβε και βασάνιζε σκυλιά στα Χανιά

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. ΡΑΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    ΜΠΡΑΒΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΟΔ.ΑΝΔΡΟΥΣΤΟΥ 17 ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΗΣ Ν.ΜΑΚΡΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΚΟΠΟΙΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΕΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ. ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΜΕ ΚΛΟΥΒΙ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΙ (ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΑ, ΣΤΕΙΡΩΣΗ - ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΕΞΟΞΑ) ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΟΛΙΑΣΕΙ ΠΡΙΝ 5 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΠΡΟΣ ΑΠ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΑΒΓΙΖΕΙ -ΕΝΩ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΥΠ'ΟΨΗ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 5 ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ. ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΠΟΛΥ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ...ΓΕΙΤΟΝΑ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  2. Μαρία

    Στον δήμο Αθηναίων δεν θα έπρεπε να επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο που δεν μπόρεσε να διατηρήσει το καταφύγιο στα Μέγαρα και εξαιτίας κάποιων ανεύθυνων πέθαναν πολλά σκυλιά ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.