Στηρίξτε μας

Κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα για να μη φύγει ο κροκόδειλος από το Ρέθυμνο

31 Οκτωβρίου 2014 17:14 | Επικαιρότητα
Κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα για να μη φύγει ο κροκόδειλος από το Ρέθυμνο

Στο Ρέθυμνο εκδικάστηκαν σήμερα σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.kathimerini.gr τα ασφαλιστικά μέτρα, που κατατέθηκαν από εννέα Ρεθυμνιώτες με στόχο να διεκδικήσουν την παραμονή του κροκόδειλου, ο οποίος εντοπίστηκε τον περασμένο Ιούλιο να ζει στο φράγμα Ποταμών στην περιοχή Αμάρι.

Επιχείρημα των Ρεθυμνιωτών είναι αρχικώς πως ο κροκόδειλος έχει πλέον εγκλιματιστεί στο νέο του περιβάλλον, ενώ παράλληλα δεν μπορεί να μην υπολογιστεί πως ο αμφίβιο ερπετό αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης τουριστών χωρίς να αποκλείεται και η τόνωση των τοπικών επιχειρήσεων, όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν.

Άσχετοι που σκέφτονται μόνο  το κέρδος

Ένας εκ των εννιά κατοίκων του Ρεθύμνου, που κατέθεσαν τα ασφαλιστικά μέτρα, εμφανίστηκε στο δικαστήριο, και όπως έγινε γνωστό στάθηκε εμπόδιο στην επιχείρηση εγκλωβισμού του κροκόδειλου, καθώς απέτρεψε τη σύλληψη του ερπετού κάνοντας θόρυβο με κόρνες, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού του ζώου.

Ο ίδιος ζήτησε να σταματήσει κάθε διαδικασία αιχμαλωσίας του ερπετού, ενώ τόνισε πως αν πρέπει οπωσδήποτε να πιαστεί, τότε «καλύτερα να γυρίσει στο Νείλο, αλλά όχι να μεταφερθεί κάπου αλλού».

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε μπροστά στον εκπρόσωπο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.) ότι το Φράγμα Ποταμών είναι πια το φυσικό περιβάλλον του ερπετού, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι οι Ρεθυμνιώτες μπορούν να του δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον για να παραμείνει εκεί.

Παρά τα ασφαλιστικά μέτρα η απόφαση για τα οποία θα γίνει γνωστά τις επόμενες ημέρες αναζητούνται από τις αρχές εναλλακτικά σχέδια για την αιχμαλωσία του κροκόδειλου,  ο οποίος μέχρι στιγμής έχει αποφύγει επιτυχώς όλες τις παγίδες.

Φωτογραφία: Μανώλης Πολίτης

Διαβάστε επίσης:

Ρέθυμνο: Εντόπισαν νεκρό τον κροκόδειλο στο Φράγμα Ποταμών

Ρέθυμνο: Πυροσβέστες είδαν δίμετρο κροκόδειλο στο Φράγμα Ποταμών (βίντεο)

Η Περιφέρεια Κρήτης επιβεβαιώνει την ύπαρξη κροκόδειλου στο φράγμα του Ρεθύμνου

Ρέθυμνο: Ο κροκόδειλος απολαμβάνει τον ήλιο ενώ όλοι τον καταδιώκουν

Κροκόδειλος - ατραξιόν σε ταβέρνα στο Ηράκλειο Κρήτης

Που θα καταλήξει ο κροκόδειλος του Νείλου που βρέθηκε στην Αχαρνών;

Εντόπισαν τραυματισμένο κροκοδειλάκι στην Αχαρνών στο κέντρο της Αθήνας!

Σούπερ μάρκετ εξωτικών ειδών και ζώων ράτσας το φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει»

Πριν αγοράσετε ένα εξωτικό ή άγριο ζώο ως κατοικίδιο σκεφτείτε!

Απειλή για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία το εμπόριο άγριας ζωής

Πιράνχας στον ποταμό Έβρο!

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. MARIA VLACHOU

    Να έδειχναν τον ίδιο ζήλο για την προστασία & την ασφάλεια όλων των έμβιων όντων θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα για όλους.
    Όσο αναφορά τον πόλο έλξης για τουρίστες,οι άνθρωποι κάνουν την διαφορά σε κάθε τόπο.-όταν πας στο σπίτι κάποιου δεν πας για να δεις αν είναι ωραίο ( αν το κάνεις γι΄αυτό θα πας μία φορά όλη κ όλη),θα πας για τον άνθρωπο που το έχει-

  2. Θάνος

    Ε άμα είναι να τον πάνε σε πισίνα κάποιας φυλακής σαν το αττικό, ας μείνει εκεί που είναι να έχει μεγαλύτερη ελευθερία. Αρκεί να μην τον περιορίσουν περισσότερο κι αυτοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.