Στηρίξτε μας

Ο τουρίστας ζήτησε βοήθεια για το σκυλί στα Κριτσά

26 Οκτωβρίου 2014 16:49 | Καταγγελίες
Ο τουρίστας ζήτησε βοήθεια για το σκυλί στα Κριτσά

Στο χωριό Κριτσά στο νομό Λασιθίου ο Γερμανός τουρίστας Paul Wilson, που έκανε τις διακοπές του στο νησί της Κρήτης, εντόπισε πριν από μερικές μέρες να ζει κάτω από άθλιες συνθήκες στην αυλή ενός σπιτιού το σκυλί που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Το ζώο, όπως φαίνεται ήταν μονίμως εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες και ο αυτόπτης μάρτυρας, που επικοινώνησε και με το www.zoosos.gr, τόνιζε ότι τις τελευταίες μέρες μόνο εκείνος τον τάιζε και του έβαζε νερό αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο γι’ αυτό και ζητούσε βοήθεια για τη διάσωση του.

KritsaRethymnouKritis (2)

Ο Paul Wilson μετά από επικοινωνία που είχε με φιλοζωικό σωματείο της Κρήτης πληροφορήθηκε τι ορίζει η νομοθεσία για την κακοποίηση των ζώων και έκανε καταγγελία στο Α.Τ. Αγίου Νικολάου.

Όμως στη συνέχεια την απέσυρε δίνοντας προσθεσμία στον ιδιοκτήτη του ζώου να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής του σκυλιού. Ο τουρίστας μαζί με άνδρα της ΕΛ.ΑΣ. πήγαν στο σπίτι του κηδεμόνα του ζώου και τον προειδοποίησαν, ενώ εκείνος ισχυρίστηκε ότι είναι φτωχός ώστε να τον λυπηθούν.

KritsaRethymnouKritis (3)

Γείτονας του ιδιοκτήτη του σκυλιού όπως πληροφορηθήκαμε κατέθεσε μάλιστα ότι ο άνδρας στον οποίο ανήκει το ζώο το λύνει και αυτό παίζει γυρνώντας στο χωριό. Όμως η μαρτυρία του γείτονα καθόλου δεν μας καθησυχάζει καθώς γνωρίζουμε την αλληλεγγύη που καλλιεργείται μεταξύ των ανθρώπων ειδικά στις μικρές κοινωνίες ώστε να καλύπτονται τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων.

Δυστυχώς τέτοιες εικόνες προσβάλουν την κοινωνία μας, τον πολιτισμός μας, την Κρήτη και την Ελλάδα γενικότερα. Τα περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα είναι εκατοντάδες και αυτό το διαπιστώνουμε καθημερινά. Όπως καθημερινά διαπιστώνουμε τη δύναμη του διαδικτύου και πως εικόνες όπως αυτή κάνουν το γύρω του κόσμου ταχύτατα δυσφημίζοντας μας και όχι άδικα.

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

  1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΛΑΛΙΔΗΣ

    Δυστυχώς το 80% των Ζώων στην επαρχεία έτσι ζουν.Στο ύπαιθρο, και ένα κομμάτι ξερό ψωμί που έτσι κι' αλλιώς δεν θα το έτρωγαν άνθρωποι. Θέλουμε πολύ δρόμο ακόμα για να καταλάβουμε ότι και τα ζώα έχουν ψυχή, και προπαντός αισθήματα, πολύ περισσότερο ανεπτυγμένα από τα ανθρώπινα.

  2. MARIA VLACHOU

    Κατά τη γνώμη μου η καταγγελία δεν έπρεπε να αποσυρθεί.
    Σε ευρωπαίκες χώρες όσοι έχουν κατοικίδια πληρώνουν φόρο στην εφορία γι΄αυτά.
    Απλά αναρωτιέμαι αν κάτι τέτοιο ίσχυε & εδώ τις ίδιες γελοίες δικαιολογίες θα έβρισκε να πει , τότε ο ίδιος & οι γείτονες του.
    Αν δεν μπορείς να προσφέρεις τίποτα καλύτερα να βρείς κάποιον που μπορεί, δεν αξίζουν τέτοια κακοποίηση τα ζώα.
    Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά & τέτοιες φτηνές δικαιολογίες μόνο γελοίο κάνουν κάποιον & αυτούς που τον υποστηρίζουν.

  3. Vasilis

    Δηλαδή επειδή είναι φτωχός, όπως ισχυρίζεται, του δίνει το δικαίωμα να αλυσοδέσει ένα σκυλί και να μην το ταίζει ποτέ; Τί το θέλει; Και που κολλάει η οικονομική του κατάσταση με το γεγονός ότι το χει αλυσοδεμένο κάτω από τον ήλιο και κάτω από τη βροχή;
    Βρε πάρτε το καυμένο το σκυλάκι από το καθίκι που το χει καταδικάσει σε αργό θάνατο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.