Στηρίξτε μας

Έσωσαν όλα τα ζώα που κακοποιούσε η συλλέκτρια στο Ηράκλειο Κρήτης

22 Οκτωβρίου 2014 18:58 | Καταγγελίες
Έσωσαν όλα τα ζώα που κακοποιούσε η συλλέκτρια στο Ηράκλειο Κρήτης

Στις 13:00 σήμερα μεσημέρι οι εθελοντές του σωματείου «Ζωόφιλη Δράση» πήγαν ξανά στο σπίτι της Γερμανίδας συλλέκτριας, που χθες βράδυ μεταφέρθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, ώστε να μεταφέρουν εκτός του ημιυπόγειου διαμερίσματος της όλα τα ζώα τα οποία η άρρωστη γυναίκα είχε συγκεντρώσει εκεί και ζούσαν μαζί της κάτω από άθλιες συνθήκες.

GermanidaSyllektriaIrakleioK (2)Το φως που υπήρχε στο σπίτι.

Παρουσία της πταισματοδίκου – που εκτελούσε χρέη εισαγγελέα – και των αστυνομικών του Β’ Α.Τ. Ηρακλείου οι εθελοντές άρχισαν να αναζητούν τα ζώα στο διαμέρισμα που βρίσκεται στην οδό Γερωνυμάκη και στο οποίο η Γερμανίδα συλλέκτρια διέμενε τα τελευταία δέκα χρόνια.

GermanidaSyllektriaIrakleioK (6)

Φως εντός των δωματίων δεν υπήρχε καθώς η ένοικος – όπως εξηγεί η Καλλιόπη Μαραβελάκη εκ μέρους της «Ζωόφιλης Δράσης» – είχε βγάλει όλες τις λάμπες. Τα δωμάτια φωτίζονταν μόνο με αυτό το μωβ χρώμα που βγάζουν οι δύο ειδικές λάμπες απώθησης μυγών οι οποίες ήταν ανάμενες. Οι εθελοντές φορώντας γάντια πίσω από αντικείμενα, που ήταν παντού στοιβαγμένα, έβρισκαν ζώα να ζουν κακήν κακώς μέσα στις ακαθαρσίες.

GermanidaSyllektriaIrakleioK (11)

Οι εθελοντές έβγαλαν από εκεί εφτά σκυλιά, τέσσερα εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου, αφού είναι σκελετωμένα και χρήζουν περίθαλψης. Τα άλλα τρία σκυλιά τα ανέλαβε το σωματείο.

GermanidaSyllektriaIrakleioK (3)

Όπως ήδη έχουμε πει το παραδείσιο πουλί, που εντοπίστηκε σε κλουβί, παραδόθηκε στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ. και οι εννιά γάτες φροντίζονται από μέλη της «Ζωόφιλης Δράσης» ενώ διασώθηκαν και οι δύο κότες και το ένα κουνέλι.

GermanidaSyllektriaIrakleioK (16)

Σύμφωνα με την Καλλιόπη Μαραβελάκη πολλοί από τη γειτονιά βοήθησαν στην περισυλλογή όλων αυτών των φοβισμένων και κακοποιημένων πλασμάτων και φυσικά τα ζώα μόλις συνέλθουν θα δοθούν για υιοθεσίες.

GermanidaSyllektriaIrakleioK (22)Οι γάτες που διασώθηκαν.

Θυμίζουμε ότι η γυναίκα, που είναι βέβαιο ότι είναι ψυχικά διαταραγμένη μεταφέρθηκε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο με εντολή του εισαγγελέα Ευστάθιου Θεοφανίδη. Σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή της απαγορεύτηκε και η εκ νέου απόκτηση άλλων ζώων ενώ έχει σχηματιστεί και δικογραφία εις βάρος της.

Διαβάστε επίσης:

Δεκάδες σκελετωμένα ζώα σε διαμέρισμα Γερμανίδας συλλέκτριας στο Ηράκλειο της Κρήτης

Είναι απλά φιλόζωος ο συλλέκτης ζώων; Μήπως είναι διαταραγμένος;

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.