Στηρίξτε μας

Διαμαρτύρονται για τις παρανομίες του Μπέου εις βάρος των αδέσποτων σκυλιών του Βόλου (βίντεο)

22 Οκτωβρίου 2014 10:06 | Καταγγελίες
Διαμαρτύρονται για τις παρανομίες του Μπέου εις βάρος των αδέσποτων σκυλιών του Βόλου (βίντεο)

Ανοιχτή επιστολή απευθύνει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) με αφορμή την βίαιη εκκαθάριση των αδέσποτων ζώων από τους δρόμους του Βόλου που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή η δημοτική αρχή ενώπιον μάλιστα του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου.

Την επεισοδιακή και επαναλαμβάνουμε βίαιη περισυλλογή των αδέσποτων σκυλιών – κατά παράβαση της νομοθεσίας – τα οποία ο κ. Μπέος θέλει να ασυλοποιήσει κλείνοντας τα σ’ ένα περιφραγμένο χώρο σε ορεινή περιοχή, έχουν καταδικάσει πλήθος φιλοζωικών σωματείων και πέραν της Π.Φ.Π.Ο. και άλλοι φορείς έχουν απευθυνθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου επισημαίνοντας τις παρανομίες γι’ αυτό το πογκρόμ εις βάρος των ζώων.

Δείτε εδώ το βίντεο που τράβηξε η Γεωργία Μπουκουβάλα με τα επεισόδια στην παραλία του Βόλου στις 19-10-2014 κατά την περισυλλογή των ζώων μεταξύ του μπόγια και των φιλόζωων οι οποίοι αντέδρασαν.

Τι λέει η επιστολή της Π.Φ.Π.Ο.

Στην επιστολή η Π.Φ.Π.Ο. επισημαίνει ότι «Στο Βόλο συνεχίζονται οι έντονοι προπηλακισμοί και η βία εναντίον φιλόζωων πολιτών από την ομάδα του κ. Μπέου, οι οποίοι προσπαθούν να σταματήσουν την έκνομη δράση του Δημάρχου.

Πριν τρεις μέρες άτομα του περιβάλλοντος του, παρουσία του, χωρίς καμία αρμοδιότητα επί του θέματος έκαναν ‘’περισυλλογές‘’ ‘’άγριων‘’ αδέσποτων που διαβιούσαν στο πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου για χρόνια ,ανάμεσα στους πολίτες.

Λόγω αντίδρασης πολιτών ο εν λόγω ‘’εξωτερικός συνεργάτης’’ του Δημάρχου επετέθη σε νεαρούς που προσπάθησαν να αναστείλουν την παράνομη δράση του ενάντια στα αδέσποτα που είναι χρόνια προσαρμοσμένα και επανενταγμένα στο περιβάλλον του πάρκου.

Η περισυλλογή πραγματοποιείται βάσει του άρθρου 9 του 4039/12 με συγκεκριμένες προδιαγραφές από συγκεκριμένους υπαλλήλους και για συγκεκριμένο σκοπό μετά από απόφαση της 5μελους επιτροπής του Δήμου.

Ο εγκλεισμός τους σε χώρους δασικούς χωρίς υποδομές ενδιαιτήματος, χωρίς προστασία από τις καιρικές συνθήκες και χωρίς – τελικά – προσωπικό για την περίθαλψη και επιβίωση τους ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΡΑΣΗ του Δημάρχου! Ασκήθηκε ήδη μήνυση κατά του ‘’μπόγια’’ και κατά  παντός υπευθύνου. Ο εγκλεισμός των αδέσποτων σε κλουβιά η περιφραγμένους χώρους ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ.

Άμεσα οι αρμόδιοι φορείς Εισαγγελίας, Αστυνόμευσης, Κτηνιατρικής, Υπουργείων ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ την παράνομη δράση του Δημάρχου Βόλου, καταδεικνύοντας σε όλους τους  Έλληνες πολίτες ότι επιτέλους είμαστε ένα ευνομούμενο κράτος και όχι ένα κράτος στο έλεος του κάθε έκνομου ‘’Ηγέτη’’» καταλήγει η επιστολή της Π.Φ.Π.Ο.

Αχ. Μπέος: «Εγώ είμαι ο νόμος»

Θυμίζουμε ότι με δηλώσεις του ο Αχιλλέας Μπέος σημείωσε ότι δεν αναγνωρίζει κανένα φιλοζωικό σωματείο, ενώ στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου δήλωσε πως η απομάκρυνση και ο εγκλεισμός των αδέσποτων ήταν μια απόφαση της ομάδας του δημοτικού συμβουλίου. Ήταν μια δέσμευση προεκλογική. «Εμείς θα καθαρίσουμε την πόλη όχι μια, εκατόν μία φιλοζωικές να έρθουνε» σημείωσε. Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο.

TsirogianniFlorikaMpeosANT1Δηλώσεις της Φλ. Τσιρογιάννη στον ΑΝΤ1 στις 20 Οκτωβρίου.

Η Φλωρίκα Τσιρογιάννη πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου «ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ» όταν ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα εξήγησε ότι κ. Μπέος της έχει πει ευθέως αδιαφορώντας για τις ενστάσεις και τις διαμαρτυρίες: «Ο νόμος είμαι εγώ. Εγώ θα κάνω ό,τι θέλω».

Θυμίζουμε ότι μερικούς μήνες πριν στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου τα έγκλειστα ζώα πέθαιναν σωρηδόν εξαιτίας των κακών συνθηκών διαβίωσης αφού υπήρχε απουσία τροφής, και προσωπικού εκ μέρους του δήμου για την φροντίδα των σκυλιών και την καθαριότητα του χώρου αλλά και συνωστισμός ζώων.

Δηλώσεις του Αχ. Μπέου στον ΑΝΤ1 στις 20 Οκτωβρίου.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2014 κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου όπου και αποφασίστηκε η αιχμαλωσία και ασυλοποίηση των ζώων – ενώ αυτό είναι παράνομο – ο Κώστας Φιλιππαίος ο πρόεδρος του συλλόγου «Φίλοι των Ζώων», υποστήριξε ότι θα πρέπει τα ζώα να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον. «Δεν μπορούμε να τα μαντρώσουμε. Αν πηγαίνατε στο Καταφύγιο που ήταν μαντρωμένα με αντίστοιχο προηγούμενο πρόγραμμα του Δήμου Βόλου, θα κλαίγατε», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Τα αδέσποτα σκυλιά του Βόλου μαζεύει ο Μπέος αδιαφορώντας για το τι ορίζει ο νόμος

Τον παράνομο εγκλεισμό των αδέσποτων σκυλιών θέλει ο δήμαρχος Βόλου

Π.Φ.Π.Ο.: Ασυλοποίηση των αδέσποτων ζώων συζητά ο Δήμος Βόλου;

 

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

16 Σχόλια

  1. eva

    https://www.facebook.com/axileas.mpeos1?fref=ts αυτο το ατομο κακοποιει τα ζωα .ειναι ανθρωπακι του σατανα το ιδιο και οποιος.δεχεται την αδικια του αδιαφωροντας για την αληθεια γιατι ειναι λατρης του ψεματος.συνεπως και της αδικιας. Για να ειναι καποιος πραγματικος ανθρωπος υπαρχει η κυρια προυποθεση να διακατεχεται απ το αισθημα του δικαιου αυτο διαχωριζει τους ανθρωπους απ τα ανθρωπακια ..οι πραξεις φανερωνουν τον εαυτο οποιουδηποτε υποκρινεται . καθε λεξη εχει το δικο της νοημα το οποιο μονο η αληθεια μπορει να επαληθευψει . τα ζωα που εχει βιαια περισυλεξει γινονται οι αποδεκτες μιας αυταρχικης συμπεριφωρας . ... να σας θυμισω οτι σε ενα δημοκρατικο καθεστως ενα αυταρχικο ατομο δεν μπορει να αντιπροσωπευσει δημοκρατικους ανθρωπους γιατι στην αντιθετη περιπτωση παυει να ειναι δημοκρατικο. τοτε το καθεστως γινεται αυταρχικο στην αντιπρωσοπο ενος φιλοζωικου σωματιου ειπαι (ο νομος ειμαι εγω εγω θα κανω οτι θελω ) αυτο το ατομο αδιαφωρει για την γνωμη του λαου πως λοιποιν ειναι σε θεσει να τον αντιπροσωπευσει.; δημοκρατια ειναι το πολιτευμα στο οποιο η εξουσια υπηρετει τα συμφεροντα του λαου η εξουσια πηγαζει απ τον λαο και ασκειται απ τον λαο . .. αντιθετως αυτος .δεν κανει οτι θελει ο λαος κανει οτι θελει εκεινος ..αυτο φανερωνει ενα αυταρχικο καθεστως που διεπεται απο ανυπαρξια δικαιωσυνης και δημοκρατιας κατι που προσβαλει αμεσα τους δημοκρατικους ανθρωπους. Θυμίζουμε ότι μερικούς μήνες πριν στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου τα έγκλειστα ζώα πέθαιναν σωρηδόν εξαιτίας των κακών συνθηκών διαβίωσης αφού υπήρχε απουσία τροφής, και προσωπικού εκ μέρους του δήμου για την φροντίδα των σκυλιών και την καθαριότητα του χώρου αλλά και συνωστισμός ζώων.
    Ο εγκλεισμός τους σε χώρους δασικούς χωρίς υποδομές ενδιαιτήματος, χωρίς προστασία από τις καιρικές συνθήκες και χωρίς – τελικά – προσωπικό για την περίθαλψη και επιβίωση τους ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΡΑΣΗ του Δημάρχου! Ασκήθηκε ήδη μήνυση κατά του ‘’μπόγια’’ και κατά παντός υπευθύνου. Ο εγκλεισμός των αδέσποτων σε κλουβιά η περιφραγμένους χώρους ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ.
    αυτο ειναι αυτο το ατομο ..στην πραγματικοτητα εχει και φιλοζωικο σωματιο για καλυψη..

  2. Γιάννης

    Συμφωνώ με τον Θάνο. Αλλα πως γίνετε και ψηφίζουμε τέτοια τέρατα ρε παιδιά σε αυτήν την χώρα? τοοοοσα χρονια τώρα..... Αμάν πια!
    Οσο για τον νευρικό μπογιά-μπραβο ευτυχώς που τον συνκρατησανε διάφοροι γιατί λαμόγιο τον κόβω και θα έτρωγε πολύ ξύλο....

  3. ιαν

    AYTA NA TA ΣΚΕΦΤΟΣΑΣΤΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ....ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΒΟΛΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΩΗΝ ΚΑΤΟΙΚΟ ΒΟΛΟΥ.

  4. Ιω. Μπαζός

    Παρατηρώ οτι ο δήμαρχος Βόλου συμπεριφέρεται ως άκρως διεστραμένο θηλαστικόν ! Οι δε Δηλώσεις του δείχνουν "έκδηλα" συμπτώματα κακοήθους μεσογειακής ΑΝΑΙΔΕΙΑΣ !

  5. Maria

    Λες και δεν ξέρουμε τι επάγγελμα έκανε ο "καφές" πριν γίνει και επίσημα μπράβος της κυβέρνησης! Ψηφίστε ξανά τέτοια τέρατα και θα περάσετε οοοολοι καλά στο Βόλο , όχι μόνο τα ζωάκια

  6. Maria

    Λες και δεν ξέρουμε τι επάγγελμα έκανε ο "καφές" πριν γίνει και επίσημα μπράβος της κυβέρνησης! Ψηφίστε ξανά τέτοια τέρατα και θα περάσετε οοοολοι καλά στο Βόλο , όχι μόνο τα ζωάκια

  7. Θάνος

    Ελάτε δήμαρχε…Πείτε ότι κάνατε ένα λάθος, και συνεργαστείτε με το σωματείο για το καλό των ζώων… Δεν θα σας πέσει η υπόληψη…
    Θέλουμε δήμους που νοιάζονται για την ευζωία των ζώων και όχι δήμιους…

  8. Θάνος

    Αν ο Μπέος γίνεται νόμος γιατί να μην γίνουμε κι εμείς;
    Γιατί η αστυνομία δεν τον συνέλαβε τη στιγμή που επιδίδονταν σε ναζιστικές δραστηριότητες σε βάρος όντων;

    Οι αστυνομικοί να υπηρετούν μακριά από τον τόπο τους και να μετατίθενται πριν αναπτύξουν κοινωνικές σχέσεις.

  9. venus

    Το πιο αιχμηρο εργαλειο ενος πολιτικου μπογια ειναι ο νομος.
    Ο κυριος Μπεος δεν ειναι ενας οποιοσδηποτε μπογιας!
    Ειναι ενας ιδεολογος μπογιας, που κατα καιρους και οποτε τον βολευει θυμαται καποιες βρωμικες υποσχεσεις που ειχε δωσει για να λαδωσει και το θεωρει καθηκον του να τις κρατησει μιας και δεν στοιχιζουν τιποτα περισσοτερο απο τη ζωη μερικων αθωων πλασματων.

    Φολες, κρεμαλες,πνιγμοι δεν τον ικανοποιουν στο ξεκαθαρισμα των λογαριασμων του με τα αδεσποτα, στο κατω-κατω ετσι καθαριζει σημερα ο καθενας που ενοχλειται απο δαυτα.

    Οι μεγαλοι αριθμοι ειναι αυτο που τον γοητευει, γι αυτο σκοτωνεται και ο κυριος Μπεος να βαλει εκ νεου σε λειτουργια τα στρατοπεδα του αισχους και του μισους, για να περασει ετσι κι αυτος στα μαυρα καταστοιχα της ιστοριας οπως και τοτε ο γνωστος παρανοϊκος εφευρετης του Νταχαου, που ισχυριζοταν οτι «το θεμα με τους Εβραιους δεν μπορει να λυθει ειρηνικα, πρεπει να λυθει οριστικα».
    Σε περιπτωση που δεν καταλαβε ακομα ο κυριος Μπεος τι εννοουσε τοτε ο Χιτλερ:
    φτιαχνουμε στρατοπεδα συγκεντρωσεως, τα περιφραζουμε καταληλλα, βαζουμε μεσα αυτους που διαλεξαμε να τους δωσουμε την οριστικη λυση, και απο κει και περα ειναι θεμα προσωπικου σαδισμου και αποκτηνωσης ποια μετρα θα εφαρμοσουμε για να βγαλουμε απο τη μεση καποια πλασματα που ναι μεν δεν μας ενοχλησαν, αλλα με την εξοντωση τους μας βοηθανε να παρουμε προαγωγη σαν καθαρματα της ανθρωπινης ρατσας.
    Venus

  10. MARIA VLACHOU

    Άμα δεν θέλει ο Μπέος να ακολουθήσει τους νόμους να μαντρωθεί αυτός στο βουνό, εκεί σίγουρα θα είναι αυτος ο νόμος.
    Μέχρι πότε θα είναι λάθος άτομα, στη λάθος θέση ?

  11. Θάνος

    Δήμαρχε του Βόλου θα καθαρίσεις την πόλη; Μα εκεί που χρειάζεται καθάρισμα είναι το σύμπαν από παρουσίες σαν την δική σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.