Στηρίξτε μας

Γιατί η Αστυνομία δεν επέβαλε διοικητικό πρόστιμο στον δημ. σύμβουλο που έσερνε τον σκύλο στη Σαντορίνη;

8 Οκτωβρίου 2014 13:52 | Καταγγελίες
Γιατί η Αστυνομία δεν επέβαλε διοικητικό πρόστιμο στον δημ. σύμβουλο που έσερνε τον σκύλο στη Σαντορίνη;

Ούτε το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ δεν έχει επιβάλει το Α.Τ. Θήρας στον Α.Σ. δημοτικό σύμβουλο Σαντορίνης που εντοπίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 20 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Φηρών να σέρνει έναν σκύλο που είχε χτυπήσει με το Ι.Χ. το οποίο οδηγούσε.Θυμίζουμε ότι στην Αστυνομία έδωσαν κατάθεση στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου τρεις αυτόπτες μάρτυρες ο Μιχάλης Γεωργόπουλος, η Αναστασία Τσατάλα και η Χριστίνα Δημοπούλου, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι τον είδαν, τον σταμάτησαν και προσπάθησαν να ξεκολλήσουν το ζώο που ήταν ακόμα ζωντανό και είχε σφηνώσει στη μάσκα του αυτοκίνητου εξαιτίας προφανώς της μεγάλης ταχύτητας με την οποία έγινε η πρόσκρουση.

Η Αστυνομία είχε στη διάθεση της εξ αρχής και τον αριθμό κυκλοφορίας του νοικιασμένου Ι.Χ. – που χρησιμοποίησε ο δράστης – αφού μια γυναίκα κάλεσε εκείνη την ώρα και το 100 και στο Α.Τ. Θήρας και ενημερώθηκε και ο λιμενικός ο οποίος είχε βάρδια τα ξημερώματα καθώς το συμβάν έγινε έξω από το Λιμεναρχείο Σαντορίνης.

Παρ’ όλα αυτά αμφιβάλλουμε για το αν η Αστυνομία αναζήτησε το όχημα για να συλλάβει τον δράστη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Γι’ αυτό και τονίζουμε ότι τόσες μέρες αργότερα και ενώ έχει στα χέρια της και τις τρεις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων δεν έχει κάνει καμιά ενέργεια – πέραν της συγκέντρωσης των στοιχείων για τη δικογραφία – ώστε ο δημοτικός σύμβουλος να τιμωρηθεί με το διοικητικό πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος και είναι ύψους 30.000 ευρώ (άρθρο 21 του νόμου 4039/2012).

Prostimo30.000euroKatheZooΤο άρθρο 21 του νόμου 4039/2012 προβλέπει την επιβολή διοικητικού προστίμου από την Αστυνομία 30.000 ευρώ για την θανάτωση ζώου.

Ο Α.Σ. - που αποποιείται των ευθυνών του - θα δικαστεί όταν οριστεί δικάσιμος δηλαδή μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, όμως αν η Αστυνομία ήθελε θα μπορούσε αποτελεσματικά – και για λόγους παραδειγματισμού – να εφαρμόσει το νόμο και να βεβαιώσει το πρόστιμο κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει κάνει.

Θυμίζουμε ότι μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.zoosos.gr ο δημοσιογράφος Δημήτρης Πράσσος της ιστοσελίδας www.santonews.com στις 23/9 απευθύνθηκε στον Α.Σ. ζητώντας την άποψη του επί του θέματος. Εκείνος απάντησε ότι:

«1. Κατευθυνόταν προς το σπίτι του και αντελήφθη ότι κάτι είχε συμβεί μπροστά από το κτίριο της Εφορίας, περιοχή που όπως τόνισε, όλοι ξέρουν πως σε καμία ώρα της ημέρας ή της νύχτας δεν είναι δυνατόν οποιοδήποτε όχημα να αναπτύξει ταχύτητα, λόγω της στενότητας του δρόμου και της συνεχούς κίνησης πεζών.

2. Εκεί υπήρχε μια αγέλη 5-6 αδέσποτων που όπως συχνά συμβαίνει κινήθηκαν προς το όχημά του. Όπως είπε δεν αντελήφθη κανένα χτύπημα και καμία εμπλοκή στους τροχούς.

3. Στην περιοχή υπήρχε μια παρέα, που χειρονομούσε, θέλοντας ίσως να ειδοποιήσει τον οδηγό για κάτι που είχε συμβεί. Ο ίδιος κατέβηκε από το όχημα, αλλά το αδέσποτο ζώο, είχε ήδη εξαφανιστεί. Για να μη δοθεί συνέχεια και επειδή ήταν προχωρημένη (04:30 τα ξημερώματα), ο ίδιος προτίμησε να αναχωρήσει από την περιοχή, θεωρώντας πως μια αντιδικία με τους παριστάμενους θα ήταν περιττή.

4. Συνθήκες για αυτόφωρο δεν υπήρξαν, παρά μόνο μια κλήση από το Αστυνομικό Τμήμα (μετά από αναφορά και όχι επίσημη καταγγελία) για διακρίβωση των περιστατικών. Ο ίδιος παρουσιάστηκε μόλις κλήθηκε, αλλά δεν ασκήθηκε κάποια δίωξη.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος, συναισθηματικά φορτισμένος, μετά την εξιστόρηση του περιστατικού, είπε και το επανέλαβε αρκετές φορές: “Είναι δυνατόν; Είμαι εκείνος που σαν Αντιδήμαρχος, ξεκίνησα ειδικό πρόγραμμα, πάλεψα και έδωσα πολλές μάχες για την προστασία, την περίθαλψη και τη φιλοξενία των αδέσποτων, είναι δυνατόν να αδιαφορήσω;”».

Ο δημοτικός σύμβουλος που όχι μόνο έσερνε το ζώο και προφανώς το εξόντωσε – αφού δεν έχουμε καμιά ενημέρωση για το τι αυτό απέγινε – ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΙ ότι ο Μιχάλης Γεωργόπουλος, η Αναστασία Τσατάλα και η Χριστίνα Δημοπούλου κατέθεσαν εναντίον του.

Ο Α.Κ. μπορεί να λέει ό,τι θέλει, το θέμα είναι γιατί η Αστυνομία δεν εφαρμόζει το νόμο. Αλήθεια ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας αντιλαμβάνεται ότι οι αστυνομικές αρχές δεν εφαρμόζουν τη νομοθεσία και ότι οι εγκύκλιοι που εκδίδει η ΕΛ.ΑΣ. εφαρμόζονται σε ελάχιστες περιπτώσεις;

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάστηκε με αναστολή ο δημοτικός σύμβουλος Σαντορίνης Α. Σιγάλας γιατί χτύπησε, έσερνε σκύλο με Ι.Χ. & εξαφανίστηκε

Αναβλήθηκε η δίκη του δημοτικού συμβούλου Θήρας που χτύπησε σκύλο με Ι.Χ. και αδιαφόρησε για το έγκλημα

18-10-2017 η δίκη του δημοτικού συμβούλου Θήρας που χτύπησε σκύλο με Ι.Χ. & αδιαφόρησε για το ζώο

21-10-2015 η δίκη του δημοτικού συμβούλου Θήρας που χτύπησε και έσερνε σκύλο με το Ι.Χ.

Σαντορίνη: Ο υποψήφιος δήμαρχος μεθυσμένος έσερνε τον σκύλο που χτύπησε με το Ι.Χ. του

Γιατί η Αστυνομία δεν επέβαλε διοικητικό πρόστιμο στον δημ. σύμβουλο που έσερνε τον σκύλο στη Σαντορίνη;

80χρονος Έλληνας πυροβόλησε και σκότωσε ποιμενικό σκύλο στη Σαντορίνη

Σαντορίνη: Βρήκε το πτώμα του δελφινιού δεμένο με σχοινί από την ουρά

Ηγούμενος Θήρας Δαμασκηνός: Σκοτώστε τα ζώα και ασχοληθείτε με τις γυναίκες που κάνουν εκτρώσεις!

Σαντορίνη: Πετούν στον δρόμο τα σκυλιά του καταφυγίου και διώκουν εκείνους που φροντίζουν τα γαϊδούρια

Έφτιαξαν τον δρόμο που μπάζωσε ο πρόεδρος του Δ.Δ. Καρτεράδου για να βλάψει τα ζώα

Σαντορίνη: Ο πρόεδρος του Δ.Δ. Καρτεράδου μπαζώνει τον δρόμο και αποκλείει την πρόσβαση στο καταφύγιο

Σαντορίνη: Δεν θέλουν το καταφύγιο αλλά εκεί εγκαταλείπουν τα ανεπιθύμητα ζώα τους

Αποκλεισμένο το καταφύγιο στη Σαντορίνη επειδή κάτοικοι δεν θέλουν τα ζώα εκεί

Σαντορίνη: Ο πρόεδρος του Δ.Δ. Καρτεράδου μπαζώνει τον δρόμο και αποκλείει την πρόσβαση στο καταφύγιο

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. MARIA VLACHOU

    Μόνο όσοι δείνουν το παράδειγμα με πράξεις, αξίζει να τους πιστέυει κανείς.'Όλοι οι άλλοι είναι μόνο για να τους φτύνεις

  2. Panos

    Η αστυνομία δεν επιβάλει, βεβαιώνει το πρόστιμο!
    Συντάσσεται έκθεση, αυθημερόν αν δεν απατώμαι, η οποία διαβιβάζεται στην αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία του ΟΤΑ Α ή Β βαθμού η οποία επιβάλει το πρόστιμο. Αν δεν καταβληθεί και απορριφθεί η ένσταση (ενδικοφανής προσφυγή), τότε βεβαιώνεται από την αρμόδια ΔΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.