Στηρίξτε μας

Λαμπρινό Ξάνθης: Συνελήφθη 55χρονος που σκότωσε 2 σκυλιά & έθαψε το 1 στην αυλή του!

29 Σεπτεμβρίου 2014 11:59 | Καταγγελίες
Λαμπρινό Ξάνθης: Συνελήφθη 55χρονος που σκότωσε 2 σκυλιά & έθαψε το 1 στην αυλή του!

Στο χωριό Λαμπρινό της Ξάνθης ένας 55χρονος Έλληνας χθες πυροβόλησε και σκότωσε τα δύο σκυλιά ενός συγχωριανού και μάλιστα το ένα το έθαψε στην αυλή του σπιτιού του προφανώς για εξαφανίσει το πτώμα! Ο δράστης – μετά από την καταγγελία που έγινε σε βάρος του από τον 57χρονο ιδιοκτήτη των ζώων – συνελήφθη χθες το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και της νομοθεσίας περί ζωοκτονίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το σπίτι κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 27χρονου, γιου του δράστη και ιδιοκτήτη της καραμπίνας, για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης. Όπως έγινε γνωστό ο δράστης δικαιολόγησε την πράξη του λέγοντας ότι τα σκυλιά μέχρι τώρα του είχαν φάει αρκετές κότες γι' αυτό και τα σκότωσε.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. για άλλη μια φορά επισημαίνεται ότι:

«Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι: Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, ή και με τις δύο ποινές.Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές».

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Τι απαντά ο Δήμος Ξάνθης για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων

Ο Δήμος Ξάνθης εγκαταλείπει τ’ αδέσποτα σε ερημικές περιοχές για να πεθάνουν από την ασιτία;

Ξάνθη: Δηλητηρίασε τα σκυλιά και πέταξε τα πτώματα για να εξαφανίσει τα ίχνη τους

Δολοφόνησε τον σκύλο πυροβολώντας τον με αεροβόλο στο Εύμοιρο Ξάνθης

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.