Στηρίξτε μας

Στις 8/10 η δίκη του παράνομου εκτροφέα που έκλεβε και βασάνιζε σκυλιά στα Χανιά

29 Σεπτεμβρίου 2014 15:00 | Καταγγελίες
Στις 8/10 η δίκη του παράνομου εκτροφέα που έκλεβε και βασάνιζε σκυλιά στα Χανιά

Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 θα δικαστεί ο παράνομος εκτροφέας που συνελήφθη στις 25 Σεπτεμβρίου στα Χανιά μετά από καταγγελία που είχε γίνει εις βάρος του. Σήμερα το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης μετά από αίτημα του συνηγόρου του δράστη, για να κληθούν ως μάρτυρες υπεράσπισης του πελάτη του τρία άτομα.

Για τον παράνομο εκτροφέα στο Παϊδοχώρι ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» επισημαίνει τα εξής: «Από νωρίς στα δικαστήρια, κατέφθαναν συμπολίτες μας, οι οποίοι είχαν εξαπατηθεί με ποικίλους τρόπους από τον κατηγορούμενου. Αξιοσημείωτο είναι ότι είχαν μαζευτεί πάρα πολλοί συγχωριανοί του – ακόμη και άτομα προχωρημένης ηλικίας – οι οποίοι ήθελαν να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας.

EktrofeioParanomoApokoronas (6)27 σκυλιά (μεταξύ των οποίων 2 ετοιμόγεννα θηλυκά και 7 κουτάβια) κατάσχεσαν οι φιλόζωοι με εντολή εισαγγελέα.

Στην ατμόσφαιρα κυριαρχούσε αρκετή ένταση και ο κόσμος εκδήλωνε μόνο οργή, αγανάκτηση αλλά και ικανοποίηση για τη σύλληψή του. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι το δικαστήριο έκανε δεκτή την παράσταση της πολιτικής αγωγής που είχε αιτηθεί από το σύλλογό μας.

Το τελευταίο τριήμερο έχουμε δεχτεί σωρεία μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων από εξαπατημένους πολίτες όλου του νομού Χανίων – πολλοί από τους οποίους είχαν ήδη προβεί σε καταγγελίες και μηνύσεις εις βάρος του κατηγορούμενου. Πολίτες που καταγγέλλουν τις κλοπές των ζώων τους και ακόμη τα αναζητούν, άτομα που τους έκλεψε τα ζώα και τα εντόπισαν μελλοντικά στο χώρο του, άτομα που αγόρασαν ημίαιμα σκυλιά ως καθαρόαιμα...

EktrofeioParanomoApokoronas 11Το ζώο πέθανε λίγο μετά τη μεταφορά του στον κτηνίατρο. Ήταν πολύ άρρωστο από τη λεϊσμανίωση.

Την Τετάρτη 8 Οκτώβρη να είμαστε πάλι εκεί στα Δικαστήρια. Όλοι εμείς και ακόμη περισσότεροι!» καταλήγει η ανακοίνωση. Θυμίζουμε ότι ο δράστης στην αυλή του σπιτιού του και σ’ ένα χωράφι που είχε καταπατήσει στον Αποκόρωνα Χανίων διατηρούσε για χρόνια παράνομο εκτροφείο σκυλιών. Τα ζώα ζούσε κάτω από απαράδεκτες συνθήκες εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και τις ασθένειες.

EktrofeioParanomoApokoronas

Ο κατηγορούμενος – γνωστός νταής της περιοχής – έκλεβε συστηματικά ζώα ράτσας για να τα ζευγαρώσει και οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι πάρα πολλές.

Διαβάστε επίσης:

74.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο για την κακοποίηση δεκάδων ζώων από παράνομο εκτροφέα στα Χανιά

Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. ο ιδιοκτήτης παράνομου εκτροφείου σκυλιών στα Χανιά

Καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή η παράνομη εκτροφέας σκύλων στο Περιστέρι

Νομικό Συμβούλιο του Κράτους: Δεν επιτρέπεται η εκτροφή ζώων συντροφιάς μέχρι την έκδοση Κ.Υ.Α. που θα ρυθμίζει τα της αδειοδότησης του επαγγέλματος

Με εντολή εισαγγελέα κατάσχεσαν 37 σκύλους σε παράνομο εκτροφείο στα Σπάτα

Π.Φ.Π.Ο.: Το ΥΠ.Α.Α.Τ. «στηρίζει» τους παράνομους εκτροφείς μη εκδίδοντας την υπουργική απόφαση για την απαιτούμενη άδεια;

Βρήκαν 37 σκυλιά να ζουν μέσα στα κόπρανα & στα ούρα τους σε παράνομο εκτροφείο στο Λαγονήσι

Κατήγγειλαν στην Αστυνομία την παράνομη εκτροφέα σκύλων που εντόπισαν στο Περιστέρι

Εντόπισαν τους κυνηγούς που κακοποιούσαν ζώα σε παράνομο εκτροφείο στον Καρτερό Ηρακλείου

Ηράκλειο Κρήτης: Κατήγγειλαν στην Αστυνομία τον παράνομο εκτροφέα Πίτμπουλ

Εντόπισαν παράνομο εκτροφείο σκύλων στον Άγιο Στέφανο Αττικής (βίντεο)

Παράνομο εκτροφείο - κολαστήριο ζώων στον Αγ. Στέφανο Αττικής

Μαραθώνας: Δεκάδες σκυλιά σε άθλιες συνθήκες στο παράνομο εκτροφείο

Σέρρες: 3.000 ευρώ πρόστιμο και 10 μήνες φυλακή για το εκτροφείο της φρίκης στο Νεοχώρι

Έσωσαν τα ζώα από τον παράνομο εκτροφέα - εκμεταλλευτή τους στον Μαραθώνα (βίντεο)

Καταδικάστηκε ο παράνομος εκτροφέας που πουλούσε σκυλιά στον Γέρακα

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. penny damianou

    Μπράβο στο φιλοζωικό σύλλογο και στους συγχωριανούς που θα καταθέσουν ως μάρτυρες για τη μαρτυρική ζωή των άτυχων πλασμάτων. ΄Όταν θα γίνει η δίκη, θα πρέπει να υπολογιστεί και το ποσόν που χρωστά στην Εφορία λόγω παράνομης επαγγελματικής δραστηριότητας και όχι να γεμίζουν τις τρύπες μονίμως από τους μισθούς και τις συντάξεις. Εδώ υπάρχουν διαφυγόντα κέρδη και θα πρέπει να κατασχεθούν καταθέσεις κ.α.....΄Εχει ο κύριος πλούσια δράση, αλλά πόσα ακόμη ζωάκια είναι σε παράνομα εκτροφεία; Ας μην εθελοτυφλούμε και ας γίνει παράδειγμά μας η περίπτωση αυτή.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.