Στηρίξτε μας

Καβάλα: Στις 22-1-2015 η δίκη των 2 δημοτικών υπαλλήλων που κακοποίησαν αδέσποτο

23 Σεπτεμβρίου 2014 14:58 | Καταγγελίες
Καβάλα: Στις 22-1-2015 η δίκη των 2 δημοτικών υπαλλήλων που κακοποίησαν αδέσποτο

Στις 22 Ιανουαρίου 2015 θα δικαστούν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας οι δύο υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας που το πρωί της 6ης Μαΐου του 2014 ενώπιον δεκάδων αυτοπτών μαρτύρων με βίαιο τρόπο προσπάθησαν να πιάσουν έναν αδέσποτο στειρωμένο σκύλο που ζούσε στον περίβολο του νοσοκομείου της πόλης.

Ο τότε πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου «Αίσωπος» Κώστας Γιτίσογλου ο οποίος μίλησε στο www.zoosos.gr και ήταν ένας εκ των αυτοπτών μαρτύρων που κατήγγειλε το συμβάν στην αρμόδια Εισαγγελία – ήταν εκείνος που τελικά πήρε το σκυλί αγκαλιά και το έβαλε μέσα στο φορτηγάκι του Δήμου Καβάλας το οποίο χρησιμοποιείται για τις περισυλλογές.

Όμως όπως περιγράφει στην καταγγελία τόσο εκείνος όσο και η Δέσποινα Απλάκη, που επίσης έκανε καταγγελία, το ζώο οι δύο υπάλληλοι – ενώ ήταν τόσο ήρεμο – κατάφεραν να το κάνουν να χτυπιέται στο έδαφος στην προσπάθεια του να σωθεί αφού το έπνιγαν στην κυριολεξία με τον πνίχτη.

Τελικά το σκυλί οι δύο υπάλληλοι ισχυρίστηκαν ότι εξαφανίστηκε και στα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Καβάλας «Αίσωπος» υποδείχτηκαν στη συνέχεια από τους αρμόδιους διαφορετικά πιθανά σημεία εξαφάνισης του!

Εκείνοι δηλαδή που έχουν επωμιστεί να προστατεύουν τα αδέσποτα, αρχικά το κακοποίησαν και στη συνέχεια δεν θέλησαν να πουν την αλήθεια για το σημείο όπου το παράτησαν.

Δεν έχει καμιά σημασία αν σκόπιμα ή όχι ταλαιπώρησαν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι τόσο βίαια το σκυλί, ούτε βέβαια το αν απλώς εκτελούσαν εντολές! Σημασία έχει ότι ήταν τελείως ακατάλληλοι γι’ αυτό το έργο και κανείς αντιδήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος δεν ασχολήθηκε με το θέμα.

Σύμφωνα με τον κ. Γιτίσογλου «Ο σκύλος ήταν ξαπλωμένος και την συγκεκριμένη στιγμή κοιμόταν στο γκαζόν έξω από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου. Μόλις οι δύο υπάλληλοι πλησίασαν το ζώο, αυτό  έδειξε φιλική συμπεριφορά και καμία τάση επιθετικότητας. Μάλιστα, ξύπνησε και γύρισε ανάσκελα να το χαϊδέψουν.

Τόσο ήρεμο και φιλικό ήταν ώστε ακόμη και στην ύπαρξη δύο αγνώστων ανδρών χαλάρωσε και αφέθηκε.  Στην συνέχεια και καθώς ο ένας υπάλληλος χάιδευε τον σκύλο παρήγγειλε στον συνάδελφο του να φέρει τον «πνίχτη» από το φορτηγό, όπως και έγινε.

Όταν επέστρεψε ο υπάλληλος  με τον πνίχτη στα χέρια, τον πέρασαν σφιχτά στον λαιμό του σκύλου και άρχισαν να τον σέρνουν με βία προς τον χώρο, όπου βρισκόταν το φορτηγό. Το ζώο καθώς πνιγόταν πλέον και στην προσπάθειά του να διαφύγει έκανε σπασμωδικές κινήσεις και χτυπιόταν πότε στο γκαζόν και πότε στα πλακάκια.

Καθ’ όλη  τη διαδικασία της περισυλλογής ήταν παρών ο αρμόδιος μόνιμος υπάλληλος του Δήμου Καβάλας για την εφαρμογή του προγράμματος αδέσποτων ζώων Κυριάκος Ιωαννίδης, ο οποίος δεν επενέβη καθόλου.

Στη συνέχεια, και  ενώ  πλήθος κόσμου φώναζε προς τους δύο υπαλλήλους για τον τρόπο μεταφοράς του ζώου, ο ένας υπάλληλος χειριζόταν τον πνίχτη  και ο έτερος  έπιασε από τα πίσω πόδια τον σκύλο με πολύ βάναυσο και ακατάλληλο για το ζώο τρόπο.

Το ζώο  εξακολουθούσε να σπαράζει και προσπαθούσε να διαφύγει. Εκείνη την στιγμή και οι τρεις αυτόπτες μάρτυρες κάναμε την επέμβαση μας και  καλέσαμε του υπαλλήλους να σταματήσουν την κακοποίηση και να μας εξηγήσουν γιατί δεν μεταφέρουν ένα φορητό κλουβί μεταφοράς δίπλα στο ζώο και να το μεταφέρουν με αυτόν τον τρόπο που δεν συνιστά κακοποίηση.

Μας απάντησαν ότι δεν έχουμε κλουβί αλλά και κανένα άλλο διαφορετικό τρόπο  περισυλλογής των ζώων. Τότε ήρεμα πλησίασα το μικρόσωμο ζώο το πήρα αγκαλιά και διαπίστωσε ότι έτρεμε και πως είχε ουρήσει από τον φόβο. Στη συνέχεια το έβαλα στο σκουριασμένο κλουβί που υπήρχε στο φορτηγό.

Οι δύο υπάλληλοι αφού επιβιβάστηκαν  στο φορτηγό εμφανώς εκνευρισμένοι και ταραγμένοι, δήλωσαν ότι θα οδηγήσουν προς τον χώρο του ΑΝΕΥ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟΥ και  ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΜΙΚΡΩΝ ΖΩΩΝ που χρησιμοποιεί ο δήμος (υπό την ανοχή όλως των εμπλεκόμενων υπηρεσιών Αστυνομία, Δ/νση Κτηνιατρικής, Πολεοδομίας, ΔΕΔΔΗΕ, Δασαρχείο καθώς υπάρχουν σωρεία παραβάσεων στον εν λόγω χώρο).

Όλη αυτή η διαδικασία πραγματοποιήθηκε μπροστά σε δεκάδες πολίτες κάποιοι από τους οποίους τραβούσαν βίντεο καθώς και σε μικρά παιδιά τα οποία σοκαρίστηκαν από τις κραυγές και τον πόνο που υπέστη άνευ λόγου ο σκύλος.

Στις 7 Μαΐου 2014 ο συνδημότης μας και μέλος του “Αισώπου” Αργύρης Βαφέας επισκέφθηκε το δημοτικό κυνοκομείο κατόπιν παράκλησης μου προκειμένου να διαπιστώσει αν ο σκύλος οδηγήθηκε τελικά στον χώρο που δηλώθηκε την περασμένη, αλλά ο “υπεύθυνος” του κυνοκομείου, τον ενημέρωσε ότι το σκυλί αυτό δεν πήγε ποτέ στο Δημοτικό Κυνοκομείο.

Αργότερα πληροφορηθήκαμε ότι το ζώο “δραπέτευσε” από τους δύο υπαλλήλους σε χωριό του πρώην Δήμου Φιλίππων» εξηγεί ο κ. Γιτίσογλου.

Ο κ. Γιτίσογλου επισημαίνει: «Κάναμε την καταγγελία και ζητήσαμε να διερευνηθεί γιατί και κάτω από ποιες συνθήκες “δραπέτευσε” το ζώο από τους δύο υπαλλήλους. Όπως ενημερωθήκαμε αργότερα οι δύο υπάλληλοι οδήγησαν στις 7 Μαΐου 2014 το απόγευμα τον πρόεδρο του σωματείου “Αίσωπος” Γιώργο Ρουσόπουλο και την Μιχαέλα Σταυροπούλου στο χωριό Κρηνίδες για να αναζητήσουν τον σκύλο.

Θυμίζω ότι ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον δήμαρχο Καβάλας Κώστα Σιμιτσή κατά την συνάντηση που έλαβε χώρα στο γραφείο του στις 9 Μαΐου 2014 και ενώ ήμασταν παρόντες και εγώ και ο κ. Ρουσόπουλος ότι ο σκύλος δραπέτευσε στο χωριό Πολύστυλο».

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το σκυλί τελικά εντοπίστηκε στο χωριό Πολύστυλο και οι αρμόδιοι ακόμα το κρατάνε αιχμάλωτο στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καβάλας.

Διαβάστε επίσης:

Καβάλα: Στις 3-12-2015 η δίκη των 2 δημοτικών υπαλλήλων που κακοποίησαν αδέσποτο

Καβάλα: Άλλη μια μήνυση εις βάρος των δημ. υπαλλήλων που βασανίζουν σκυλιά καθώς τα μαζεύουν

Ζητούν να μάθουν αν στο Αεροδρόμιο Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» κατ’ εντολή Fraport εκτελέστηκαν 3 σκυλιά

Καβάλα: Βρήκε το γατάκι κλεισμένο στη σακούλα πεταμένο στον κάδο λουσμένο στην χλωρίνη

Βρήκε τις γάτες με συρμάτινες θηλιές στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας

Καβάλα: Πελάτης ταβέρνας σκότωσε γάτα πατώντας της το κεφάλι & σπάζοντας τον αυχένα της

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Καβάλας διαψεύδει τον Γ. Τσιρώνη: Απαγορεύεται στην Ελλάδα η σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση (βίντεο)

Έγινε ευθανασία στον πολύ άρρωστο σκύλο που έμεινε ένα χρόνο στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καβάλας χωρίς περίθαλψη (βίντεο)

Αφήνουν τον έγκλειστο σκύλο άρρωστο και αβοήθητο στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καβάλας (βίντεο)

Βρήκε τα κουτάβια κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα σε κάδο στην Τούζλα Καβάλας

Τυφλό Ροτβάιλερ εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες & δεμένο σε περίφραξη εντός του Στρατοπέδου Κεραμωτής Καβάλας

Κρηνίδες Καβάλας: Πέθανε ο σοβαρά τραυματισμένος σκύλος παρά την επιχείρηση διάσωσης… (βίντεο)

Απειλούν να διώξουν έκτος εστίας τους φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Καβάλας που έχουν κατοικίδια!

Σκυλιά εξαθλιωμένα από την ασιτία στο Δύσβατο Καβάλας και κανείς κάτοικος δεν νοιάζεται να τα σώσει

Καβάλα: Δεν έχουμε κανέναν πρόβλημα με τ’ αδέσποτα εξηγεί η διευθύντρια της ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών

Καβάλα: Ενοχλείται από τα φιλικά αδέσποτα και όχι από τα μπάζα και τα σκουπίδια

Καβάλα: Βρήκε την σκυλίτσα στην κυριολεξία βουτηγμένη στη χλωρίνη

Η ανακοίνωση του Δήμου Παγγαίου για την αποπομπή του δημ. συμβούλου που ξυλοκόπησε τον σκύλο του

Υπερασπίζεται τον πατέρα του τον δημ. σύμβουλο Παγγαίου που έσπασε στο ξύλο τον σκύλο του!

Ο δήμαρχος Παγγαίου έδιωξε από την παράταξη του τον δημ.σύμβουλο που κακοποίησε τον σκύλο του

Έδεσε και εγκατέλειψε σε ορεινή περιοχή της Καβάλας τον σκύλο

Καβάλα: Έμεινε παράλυτο επειδή κάποιος το πυροβόλησε με αεροβόλο

Καβάλα: Πέταξε τον γέρικο σκύλο από γέφυρα ύψους 8 μέτρων για να τον ξεφορτωθεί

Καβάλα: Έβαψαν την γάτα πράσινη!

Ανύπαρκτο το έργο του Δήμου Καβάλας για την φροντίδα των αδέσποτων

Καβάλα: «Ξέχασε» για ένα μήνα τα σκυλιά του χωρίς τροφή και νερό μέσα στο διαμέρισμα που ξενοίκιασε

Καβάλα: Πυροβόλησε για να σκοτώσει τον σκύλο και έσπασε το τζάμι

Καβάλα: Έκλεισαν τον σκύλο στον σκουπιδοτενεκέ για πλάκα;

Καβάλα: Καταδικάστηκε ο 28χρονος που σκότωσε την σκύλα του

Καβάλα: Έσωσαν τον γάτο που είχε σφηνώσει στην πλαστική ροδέλα

Καβάλα: Βρήκαν 9 νεογέννητα κουτάβια πεταμένα ζωντανά σε κάδο σκουπιδιών

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΤΟΝ ''ΕΦΑΓΑΝ '' ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΜΠΑΜΠΕΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. ΘΙΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΑΣΑΝ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΧΤΥΠΙΟΤΑΝ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΠΝΙΓΑΝ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΤΡΑΒΗΞΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!!!! ΚΑΘΙΚΙΑ !!!! ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ....ΜΥΑΛΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.