Στηρίξτε μας

Παιανία: Έσωσαν τον σκύλο που ήταν αλυσοδεμένος χωρίς τροφή και νερό (βίντεο)

21 Σεπτεμβρίου 2014 14:46 | Καταγγελίες
Παιανία: Έσωσαν τον σκύλο που ήταν αλυσοδεμένος χωρίς τροφή και νερό (βίντεο)

Σ’ ένα χωράφι δεμένο κάτω από ένα δέντρο χωρίς κάποιο σκέπαστρο για να το προστατεύει χωρίς τροφή και νερό η Μαριάννα Ρίζου εντόπισε τυχαία σ’ ένα χωράφι στην Παιανία Αττικής στις 10 Σεπτεμβρίου τον σκύλο που βλέπετε. Το ζώο το είχε αλυσοδέσει εκεί κάτοικος της περιοχής για να του φυλάει τις κότες, που είχε βάλει σ’ ένα κοτέτσι το οποίο είχε στήσει στο χωράφι που όμως δεν του ανήκει.

Η κα Ρίζου ανέβασε στο facebook το βίντεο, που μπορείτε να δείτε εδώ, το οποίο αποδείκνυε πως «φρόντιζε» το ζώο ο ιδιοκτήτης του. Με τη βοήθεια της Μάρθας Πουλτίδου στις 20 Σεπτεμβρίου πήρε το ζώο από εκεί. Στο μεταξύ είχε αναζητήσει τον ιδιοκτήτη του, που όπως έμαθε είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος δεν εμφανίστηκε, καθώς απουσιάζει στην Κρήτη. Ο γαμπρός του χθες υπέγραψε ένα χαρτί παραχώρησης του σκυλιού στις φιλόζωες και δεσμεύτηκε εξ ονόματος του πεθερού του να μην πάρουν άλλο σκυλί.

PaianiaSkylosApeleftherosiΤο σκυλί μαζί με τους σωτήρες του.

Αν και είχε κληθεί περιπολικό από το Αστυνομικό Τμήμα Παιανίας για να καταγράψει την καταγγελία και την παράδοση του ζώου από τις 11:00 το πρωί έως στις 15:00 που πήραν το σκυλί και έφυγαν οι δύο γυναίκες η Αστυνομία δεν είχε εμφανιστεί καθώς προφανώς είχε σοβαρότερα πράγματα να κάνει.

Όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η κα Ρίζου το σκυλί έπινε για να επιβιώσει νερό της βροχής και για φαγητό είχε κάτι ψωμιά που προορίζονταν για τις κότες αλλά τα έριχναν και σε αυτό το πλάσμα για να τραφεί εκείνοι που το είχαν εκεί για σκιάχτρο. Αν θέλετε, να συμβάλετε φιλοξενώντας ή υιοθετώντας το ζώο καλέστε την κα Ρίζου στο τηλέφωνο: 6936862466.

Διαβάστε επίσης:

Παιανία: Βρήκαν το αδέσποτο σκυλί να σέρνεται πυροβολημένο με καραμπίνα και αεροβόλο!

Παιανία: 2 μήνες μετά τον πυροβολισμό του ο σκύλος ψάχνει εκείνους που θα τον κάνουν μέλος της οικογένειας τους

Βρήκαν περισσότερα από 200 άγρια πουλιά αιχμάλωτα σε σπίτι στην Παιανία

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. penny damianou

    Μπράβο στις γνωστές φιλόζωες Κυρίες και εύχομαι να συνεχίσουν το έργο τους προς όφελος των άτυχων πλασμάτων που πέφτουν σε τόσο άθλια χέρια...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.