Στηρίξτε μας

Σκόπελος: Τους συνέλαβαν επειδή σκότωσαν στο ξύλο ένα κουνάβι

16 Σεπτεμβρίου 2014 17:59 | Καταγγελίες
Σκόπελος: Τους συνέλαβαν επειδή σκότωσαν στο ξύλο ένα κουνάβι

Το απόγευμα της 31ης Αυγούστου 2014 ο Νίκος Μπελτζινίτης κάτοικος της Σκόπελου την ώρα που πήγαινε μαζί με την μητέρα του στην θάλασσα στην παραλία Γλυφονέρι είδε ένα ζευγάρι να βρίσκεται κοντά σ’ ένα βαρέλι και ο άνδρας να χτυπάει επανειλημμένα μ’ ένα ξύλο κάποιο πλάσμα μέσα σ’ αυτό.

Τα ουρλιαχτά του ζώου ακούγονταν από μακριά γι’ αυτό και ο κ. Μπελτζινίτης με την προτροπή της μητέρας του κάλεσε την πρόεδρο της Μ.Κ.Ο. «Stray Care - Σκόπελος Ζωοφιλία Περιβάλλον Πολιτισμός» Αναστασία Λαμπρόγιαννη και της εξήγησε τι συμβαίνει.

Εκείνη του είπε να περιμένει εκεί και ενημέρωσε την Αστυνομία. Επί τόπου έφτασε περιπολικό, το οποίο και συνέλαβε το ζευγάρι έναν άνδρα και μια γυναίκα ιδιοκτήτες ταβέρνας που βρίσκεται στην περιοχή.

Μάλιστα η γυναίκα είπε στους αστυνομικούς μόνη της, ότι σκότωσαν το ζώο γιατί κάνει κακό στις κότες, αλλά δεν το χτύπησαν αρχικά εκείνοι αλλά το βρήκαν χτυπημένο στο δρόμο.

Το ζευγάρι οδηγήθηκε στο Α.Τ. Σκοπέλου και εκεί ο δράστης προφασιζόμενος αδιαθεσία κατάρρευσε και οδηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.

Στο Α.Τ. Σκοπέλου πήγε και ο κ. Μπελτζινίτης για να καταθέσει ως μάρτυρας τα όσα είδε. Όμως επειδή του έκαναν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση (!) ενώ η γυναίκα ενώπιον του αστυνομικού παραδέχτηκε ότι σκότωσαν το ζώο, ο μάρτυρας κρατήθηκε στο τμήμα για δύο ώρες.

Στη συνέχεια όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού προφανώς και αυτή τη φορά ο αρμόδιος εισαγγελέας δεν θεώρησε σκόπιμο η υπόθεση της ζωοκτονίας να εκδικαστεί αμέσως από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Ο κ. Μπελτζινίτης εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι δύο μέρες μετά το έγκλημα πέρασε από το ίδιο σημείο για να πάει στην παραλία και δέχτηκε τα επιθετικά και χλευαστικά σχόλια των δραστών. Μάλιστα η κόρη τους τον πλησίασε με το αυτοκίνητο της και του είπε «θα σε πάνε τέσσερις» και «να προσέχεις μην περάσω από πάνω σου».

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Σκόπελος: Μεγάλη ανάγκη ζωοτροφών για τ’ αδέσποτα του νησιού

Τα ζώα βασανίζονται και στην Σκόπελο ενώ ο δήμος αδιαφορεί

Ψυχικά ασθενής ο 44χρονος που έκοψε τα αφτιά του γαϊδουριού στη Σκόπελο

Σκόπελος: Έκοψε με πριόνι τα αφτιά του γαϊδουριού του!

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

15 Σχόλια

  1. NIKOS

    ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΖΗΤΑΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΦΑΝΕΡΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ...!
    ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΟΙΣΕΟΣ ΚΑΙ ΜΕ MAIL...!
    KAI ΠΑΛΙ ΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ...!

  2. alexvamva

    an o dikasths symfwnei sto na skotwnoume opoion k oti mas enoxlei ok paidia arxiste oloi na trwte kosmo,tha mas athwwsoun!!!!!!!ellas to megaleio s!!!!!a re noumera oloi sas,kataxrastes tis eksousias,mono na gemizete tis mpakes sas eiste ikanoi!!!

  3. Αγγελα

    Αντε πάλι... Μια χαρά. Μποϊκοτάζ στην ταβέρνα, το λιγότερο. Και όσο για το θράσος των ανθρώπων-τεράτων αυτών, είναι τουλάχιστον προκλητικό. Δυστυχώς μερικοί δε θεωρούν τη ζωοκτονία έγκλημα, ως είναι. Και μπορώ να καταλάβω πως το κουνάβι, ως άγριο ζώο είναι και επικίνδυνο δυνητικά (λόγω ασθενειών) άρα δεν το θέλουν κοντά στην ταβέρνα και σαρκοβόρο άρα απειλή για κότες κλπ. Άρα, όφειλαν να ειδοποιήσουν τις αρμόδιες αρχές να το απομακρύνουν και να περιφράξουν το χώρο τους!!! Όχι να το κακοποιήσουν και να το σκοτώσουν! Ακόμα κι αν το βρήκαν χτυπημένο, γιατί συνέχισαν να το κακοποιούν; Για δικαιολογία το λένε; Ίσα ίσα! Και πάλι το σωστό ήταν να κληθούν οι αρχές, ή έστω αφού ήταν τόσο άσπλαχνοι να το αφήσουν στην ησυχία του το ζωντανό... Αλλά ΟΧΙ, έπρεπε να βγει το κτήνος από μέσα τους, χωρίς λόγο, και χωρίς καν να το κρύψουν να βγάλουν τη λύσσα τους στο ζώο. Και μάλιστα ενώ το παραδέχτηκαν και τους κατήγγειλε αυτόπτης μάρτυρας, τον μήνυσαν κιόλας!!! Αίσχος... και οπωσδήποτε να μαθευτεί το όνομα της ταβέρνας να γίνει μποϊκοτάζ!

  4. KIKI

    ΨΥΧΑΣΘΕΝΗ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!!!!!!!!!!ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ Κ.....ΛΟΜΑΓΑΖΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΑΠ'ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ!!!!!ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΚΔΙΚΑΣΤΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥΣ?????

  5. Μαρία

    τα θερμά μου συγχαρητήρια κε Μπελτζινίτη για το θάρρος και την ανθρωπιά σας,μακάρι να αποδωθεί δικαιοσύνη για εσάς και το άτυχο πλάσμα....

  6. jane

    4 θα την πανε την μαλακισμενη εκεινη, να μην ανησυχει πες της. κωλοζωα .... Μην εκφοβιζεστε απο τετοια σιχαματα, ειναι θρασυδειλοι. Πολεμηστε τους με τα ιδια τους τα οπλα (στα πλαισια του νομου οσο γινεται).

  7. τομ

    Να μαθουμε και ποια ταβερνα ειναι εμεις που παμε καθε χρονο στη Σκοπελο, του χρονου με πλακατ απ εξω θα τη βγαλουμε. Να γνωρισουμε και την κορη!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.