Στηρίξτε μας

Μήλος: Δηλητηρίασε τα σκυλιά ο θείος του αλλά τον κατέγραψε η κάμερα

3 Σεπτεμβρίου 2014 13:32 | Καταγγελίες
Μήλος: Δηλητηρίασε τα σκυλιά ο θείος του αλλά τον κατέγραψε η κάμερα

Ο Νίκος Ξυδούς επικοινώνησε με το www.zoosos.gr για να μας καταγγείλει τα όσα συνέβησαν εις βάρος των δύο σκυλιών – που ο αδερφός της μητέρας του κατηγορείται ότι τα δηλητηρίασε ρίχνοντας φόλες – πριν από μερικές εβδομάδες στο νησί τη Μήλου. Σύμφωνα με τον κ. Ξυδούς ο θείος του πήγε στο κτήμα όπου ζούσαν ο ιδιόκτητο σκύλος του μαζί μ’ έναν αδέσποτο σκύλο στην περιοχή του Λαγκαδά στον Αδάμαντα στις 14 Ιουνίου 2014 με σκοπό να εξοντώσει το ένα σκυλί.

Αυτόπτες μάρτυρες αν και είδαν τον δράστη να φεύγει από το χωράφι και στη συνέχεια το αδέσποτο σκυλί να σπαρταράει, επειδή δεν ήταν βέβαιοι, για το τι είχε συμβεί δεν μπόρεσαν να κινηθούν νομικά εναντίον του. Το σκυλί εκείνη τη μέρα το μετέφεραν στο κτηνιατρείο της Ραμπελίας Δερβεντζή και το έσωσαν. Μάλιστα ο κ. Ξυδούς μετά την ταλαιπωρία του – και αφού ούτως ή άλλως το τάιζε – αποφάσισε να το υιοθετήσει. Όμως μια εβδομάδα αργότερα στις 21 Ιουλίου 2014 δεν το πρόλαβε αφού ξανά ο δράστης έριξε φόλα και το εξόντωσε.

Ο κ. Ξυδούς μη γνωρίζοντας τι άλλο να κάνει τοποθέτησε κάμερα. Και πράγματι η κάμερα κατέγραψε τον αδερφό της μητέρας του να βάζει το χέρι στην τσέπη και πετάει προς τον δεύτερο σκύλο τροφή το πρωί της 3ης Ιουλίου 2014. Το ζώο αν και μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο της κας Δερβεντζή μερικές ώρες αργότερα κατέληξε.

Ο κ. Ξυδούς κατέθεσε καταγγελία εις βάρος του 54χρονου συγγενή του την ίδια μέρα και μάλιστα στο Α.Τ. Μήλου παρέδωσε και αντίγραφο της κάμερας. Όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr αν δεν υπήρχε το οπτικοακουστικό υλικό η Αστυνομία θα αδιαφορούσε για την καταγγελία του.

Τελικά την επόμενη μέρα το πρωί στις 4 Ιουλίου 2014 ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Όμως με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν είχαν βγει τα αποτελέσματα από την τοξικολογική εξέταση της δηλητηριασμένης τροφής – κιμάς – που εστάλησαν μετά την νεκροψία για τοξικολογική εξέταση στην Αθήνα.

Πρόκειται για ένα έγκλημα εις βάρος δύο ζώων – απλά μόνο για το δεύτερο υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία – που συνέβη εξαιτίας μια αντιπαράθεσης για την κυριότητα ενός κτήματος! Είναι όμως από τις ελάχιστες φορές που ο δράστης συλλαμβάνεται και θα δικαστεί για ζωοκτονία αφού η κάμερα τον κατέγραψε!

Διαβάστε επίσης:

Σύρος: Καταδικάστηκε και απ' το Εφετείο Αιγαίου άνδρας που δηλητηρίασε τον σκύλο του ανιψιού του με φόλα στη Μήλο το 2014

Σύρος: Καταδικάστηκε ο άνδρας που δηλητηρίασε τον σκύλο του ανιψιού του με φόλα στη Μήλο το 2014

Στη Σύρο θα δικαστεί 21-2-2018 ο άνδρας που δηλητηρίασε τον σκύλο του ανιψιού του στη Μήλο

Του επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ επειδή δηλητηρίασε σκύλο στη Μήλο

Εξόντωσαν με φόλες δεκάδες γάτες στη Μήλο

Μήλος: Έδεσε τον σκύλο και τον άφησε να αργοπεθάνει!

Μήλος: 78χρονη ακρωτηρίασε σκύλο πυροβολώντας τον!

Μήλος: Ημερίδα για τις γάτες για να «ξορκίσουν» τους φόβους μας

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Eliza

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ... ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΕΝΟΧΗ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΝΟΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.