Στηρίξτε μας

Την αυστηροποίηση των ποινών για όσους κακοποιούν ζώα ζητάει ο Βασίλης Κικίλιας

26 Αυγούστου 2014 15:53 | Επικαιρότητα
Την αυστηροποίηση των ποινών για όσους κακοποιούν ζώα ζητάει ο Βασίλης Κικίλιας

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη διαβάζουμε σήμερα ότι ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας με επιστολή που έστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπο Αθανασίου ζήτησε τη λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας σχετικά με την περαιτέρω αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται σε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων και καθορίζονται από τον νόμο 4235/2014 (Α΄32), δεδομένου ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται αύξηση των περιστατικών κακοποίησης και έλλειψης της απαιτούμενης φροντίδας των ζώων.

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας ζήτησε από τον κ. Αθανασίου, οι παραβάτες να τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κικίλιας στη σχετική επιστολή: «Επειδή τα φαινόμενα της κακοποίησης και της έλλειψης της απαιτούμενης φροντίδας των ζώων πέραν της ποινικής τους υπόστασης, αναμφίβολα προσβάλλουν βάναυσα τον πολιτισμό της ελληνικής κοινωνίας και διασύρουν διεθνώς την εικόνα της χώρας, κρίνεται σκόπιμο να αυστηροποιηθούν περαιτέρω οι προβλεπόμενες ποινές, προκειμένου να ενισχυθεί η αποτρεπτική τους ισχύς και να καταστούν περισσότερο αποτελεσματικές οι διατάξεις για την προστασία των ζώων».

Εμείς από την πλευρά μας έχουμε να επισημάνουμε ότι αν οι προτάσεις γίνουν αποδεκτές ίσως να είναι και οι μόνες αλλαγές προς το καλύτερο που θα συμπεριλαμβάνονται στον αναθεωρημένο ποινικό κώδικα, ο οποίος θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το προσεχές χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

Νέες εντολές και σαφείς οδηγίες από την ΕΛ.ΑΣ. για τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων

Εγκύκλιος προς τις Εισαγγελίες για να μην αδιαφορούν για τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων

Τι ακριβώς διευκρινίζει η εγκύκλιος που εστάλη στις Εισαγγελίες

Οι νόμοι που προστατεύουν τα ζώα

Νέα εγκύκλιος της ΕΛ.ΑΣ. για να συλλαμβάνονται όσοι κακοποιούν ζώα

Νόμος 4235/2014: Ιππικοί αγώνες σε ενυδρεία και pet shop!

Στην ΕΛ.ΑΣ. οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και για τα ζώα συντροφιάς

Δημοσιεύτηκε σε Φ.Ε.Κ. ο νέος νόμος 4039 για την προστασία των ζώων

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. Brigitte Lucien Tartot

    Οι ποινές να είναι ΜΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΕΣ και η φυλάκιση ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ! Ας γίνει επιτέλους μιά αρχή γιατί ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ!!!!!!!!!!!!!!

  2. penny damianou

    Συμφωνώ με την αυστηροποίηση των ποινών, αλλά επιμένω ότι από τα ποσά των προστίμων θα πρέπει να επωφελούνται και τα θύματα ζωάκια. Θα πρέπει να σκεφτούμε και να προτείνουμε με ποιο τρόπο θα μπαίνει ένα ποσοστό από τα πρόστιμα για την περίθαλψη των ζώων. Τα περιστατικά είναι πολλά, οι φιλόζωοι λίγοι σχετικώς και τα χρήματα επίσης λιγοστά. Ας κάνουμε κάτι για τη δημιουργία ταμείου κακοποιημένων ζώων στο οποίο θα μπαίνει ένα μέρος του προστίμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.