Στηρίξτε μας

Η Θηροφυλακή καλύπτει τις παραβάσεις των κυνηγών στην Αντίπαρο;

20 Αυγούστου 2014 18:54 | Καταγγελίες
Η Θηροφυλακή καλύπτει τις παραβάσεις των κυνηγών στην Αντίπαρο;

Σήμερα 20/08/2014 είναι η έναρξη της κυνηγετικής περιόδου και μετά από  παρέμβασή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) ζητήθηκε από το Λιμεναρχείο Αντιπάρου να προβεί σε έλεγχο των κυνηγών που θα φτάσουν στο νησί, λόγω της ιδιαιτερότητας αυτού του μέρους ως προς τα θηράματά του.

Το Λιμεναρχείο Αντιπάρου – όπως καταγγέλλει η Π.Φ.Π.Ο. –  αρνήθηκε να προβεί αυτόνομα σε ελέγχους και ζήτησε την συνδρομή της Θηροφυλακής η οποία σύμφωνα με πληροφορίες της ομοσπονδίας, έλεγξε τους κυνηγούς μόνο ως προς τα νόμιμα μέσα κυνηγιού, επικαλούμενη τους «δύσκολους καιρούς» για τα χρήματα που απαιτούνται για την τοποθέτηση Microchip και πραγματοποίηση αντιλυσσικού εμβολιασμού.

Δύσκολοι είναι οι καιροί μόνο για τους κυνηγούς;

Κάτι που δεν φαίνεται ωστόσο να τους αγγίζει όταν καταβάλλουν το πολλαπλάσιο ποσό για την έκδοση της άδειας θήρας. Μετά το ανωτέρω περιστατικό, αποδεικνύεται περίτρανα για ακόμα μία φορά, ότι νόμοι για τα ζώα υπάρχουν, μόνο όμως για να σκονίζονται στα συρτάρια των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών. Σε μία ιδιαίτερη περίοδο για την χώρα, που όλοι «καίγονται» να ελέγξουν την «έξαρση» της λύσσας, όπως καταγγέλλει η Π.Φ.Π.Ο.,  δεν υπάρχει κανένας να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα.

KynigetikosSyllogosParou AntiparouSimeioma

Στη φωτογραφία βλέπετε ένα από τα σημειώματα που είχε αναρτήσει παλιότερα ο Κυνηγετικό Σύλλογος Πάρου – Αντιπάρου στα φέρι μποτ που συνδέουν ακτοπλοϊκά τα δύο νησιά.

Μόνο ανόητοι μπορούν να πιστέψουν ότι η φύση μπορεί να προστατευτεί με ευχολόγια και όχι με ελέγχους για την εφαρμογή της νομοθεσίας και προς τα σκυλιά που χρησιμοποιούν ως εργαλεία οι κυνηγοί αλλά και ως προς τα είδη που σκοτώνουν.

Διαβάστε επίσης:

O Κυνηγετικός Σύλλογος Πάρου – Αντιπάρου «βλέπει» τη νομοθεσία όπως τον βολεύει!

Κυνηγοί «ξεφορτώνονται» τα σκυλιά τους στην Αντίπαρο

ΥΠ.Α.Α.Τ.: Εγκύκλιος για τη συμμόρφωση των κυνηγών και τη φροντίδα των σκυλιών τους

Παράνομο εκτροφείο κυνηγόσκυλων στα Τσουκαλιά της Πάρου (βίντεο)

Π.Φ.Π.Ο.: Να ελέγχουν οι αρμόδιες οι υπηρεσίες τα σκυλιά των κυνηγών

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. EUGENIA

    ΠΟΣΟ ΤΡΕΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ,ΠΟΥ ΘΩΡΟΥΝ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΧΟΜΠΥ!!!!!ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ...........ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙΣ???ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ ΑΥΤΟ????ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!!!!!!ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ???ΕΝΑΣ???ΟΛΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΦΑΙΡΕΣ,ΣΤΟΛΕΣ,ΑΔΕΙΕΣ,4Χ4 ΤΖΙΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑ,ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ(ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ)!!!!!ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ !!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.