Στηρίξτε μας

Χαϊδάρι: Εκτέλεσε από το μπαλκόνι του τον σκύλο στην είσοδο του Ψ.Ν.Α. «ΔΑΦΝΙ»

20 Αυγούστου 2014 05:36 | Καταγγελίες
Χαϊδάρι: Εκτέλεσε από το μπαλκόνι του τον σκύλο στην είσοδο του Ψ.Ν.Α. «ΔΑΦΝΙ»

Το βράδυ της Δευτέρας 18 Αυγούστου γύρω στις 23:00 ένας κάτοικος του Χαϊδαρίου (συνταξιούχος αστυνομικός) βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του και εν ψυχρώ πυροβόλησε και εκτέλεσε ένα σκυλί που κοιμόταν στην ανατολική πύλη εισόδου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΔΑΦΝΙ». Το ζώο σοβαρά χτυπημένο μπήκε ουρλιάζοντας στον περίβολο του νοσοκομείου και εκεί πέθανε από την αιμορραγία.

Εργαζόμενοι του ψυχιατρικού νοσοκομείου πού ήταν στην πύλη εκείνη την ώρα είδαν τον δράστη, ο οποίος αφού σκότωσε το ζώο, και αφού αντιλήφθηκε ότι τον είδαν, κατέβηκε κάτω και τους ζητούσε να λυπηθούν τα παιδιά του και να μην τον καταγγείλουν αφού εκείνος θα το «σπάσει» το όπλο!

DafniZoro (5)Νεκρό στον περίβολο του νοσοκομείου.

Εκείνη την ώρα οι αυτόπτες μάρτυρες δεν προχώρησαν σε καταγγελία όμως ενημέρωσαν την πρόεδρο του σωματείου «Φιλόζωοι Χαϊδαρίου» Κατερίνα Κούνουπα.

Η κα Κούνουπα - όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr - το πρωί της Τρίτης πήγε επί τόπου είδε το πτώμα του ζώου, τράβηξε φωτογραφίες, κάλεσε την Άμεση Δράση, τον αντιδήμαρχο Χαϊδαρίου και έναν δημοτικό υπάλληλο, πού είναι υπεύθυνος για τα αδέσποτα.

Οι αστυνομικοί μίλησαν με τους αυτόπτες μάρτυρες και στη συνέχεια έσπευσαν χτυπώντας το κουδούνι στο σπίτι του δράστη, που όπως μάθαμε είναι συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος για να αποφύγει το αυτόφωρο κρύφτηκε.

Η κα Κουνούπα μαζί με τους μάρτυρες στη συνέχεια πήγαν στο Α.Τ. Χαϊδαρίου για να δώσουν κατάθεση και το πτώμα του ζώου μεταφέρθηκε με δημοτικό αυτοκίνητο στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. για να γίνει ιατροδικαστική εξέταση, ώστε τα στοιχεία να μπουν στη δικογραφία.

Ο σκυλάκος, που λεγόταν Ζορό, ήταν ένα από τα ζώα που είχαν μεγαλώσει οι εργαζόμενοι στο «ΔΑΦΝΙ» και ζούσε εκεί συμβιώνοντας αρμονικά με τους ανθρώπους οι οποίοι τον φρόντιζαν.

Διαμαρτυρία σήμερα έξω από το σπίτι του δράστη

Μόλις το έγκλημα έγινε γνωστό μέσω facebook διοργανώθηκε διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:30 έξω από το σπίτι του δράστη στην ανατολική πύλη του Ψ.Ν.Α. (Λεωφόρος Αθηνών 374 - Χαϊδάρι).

Το ζώο σύμφωνα με την κα Κούνουπα σκοτώθηκε στο σημείο όπου έχει αναρτηθεί – από του υπεύθυνους του Ψ.Ν.Α. – η πινακίδα: «Η αγάπη και το ενδιαφέρον για τα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού».

DafniZoro (3)

Σύμφωνα με τους περιοίκους αυτό δεν είναι το πρώτο ζώο που σκοτώνει ο δράστης όμως είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν μάρτυρες οι οποίοι και τελικά τον κατήγγειλαν. Εις βάρος του ανθρωπόμορφου κτήνους, που δεν συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, έχει σχηματιστεί δικογραφία και θα δικαστεί όταν οριστεί δικάσιμος.

Η εκτέλεση αυτού του σκυλάκου αποδεικνύει ότι εγκλήματα εις βάρος των ζώων συμβαίνουν παντού στην Ελλάδα σε πόλεις και χωριά και καμιά περιοχή δεν αποτελεί εξαίρεση.

Πρέπει να επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο στον δράστη

Δικάσιμος για την υπόθεση αναμένεται να οριστεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια γιατί με αυτούς τους ρυθμούς λειτουργεί η Δικαιοσύνη στη χώρα μας. Όμως υπάρχει ένας καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να τιμωρηθεί ο εκτελεστής του ζώου.

Το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012 προβλέπει την επιβολή διοικητικού προστίμου από την Αστυνομία έως και 30.000 ευρώ για τη θανάτωση ζώου. Και αυτό το πρόστιμο για να επιβληθεί ΔΕΝ χρειάζεται να γίνει κανένα δικαστήριο!

Διαβάστε επίσης:

Χαϊδάρι: Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το σπίτι του δολοφόνου του σκύλου (βίντεο)

Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει επιβάλλει το διοικητικό πρόστιμο στο δολοφόνο του σκύλου;

Αρνείται το Α.Τ. Χαϊδαρίου να επιβάλλει διοικητικό πρόστιμο στο δολοφόνο του σκύλου

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

  1. Κατερινα

    Αυτό που θα ηθελα πολύ να εκφρασω είναι ότι το αστυνομικο τμημα χαιδαριου είναι παντελως αδιαφορο σε τετοια περιστατικα. εχω υποβαλει μηνυση για αντιστοιχο περιστατικο πριν 4 χρονια. βρηκα με ιδιωτικο ντετέκτιβ τα ακριβη στοιχεια γυναικας που πατησε κουταβι επίτηδες στη λεωφορο καραισκακη, τους πηγα τα στοιχεια. τη στιγμη του συμβαντος,αν και τηλεφωνησα πολλακις στο 100, δεν ηρθε ποτε περιπολικο. εζησα την παντελη αδιαφορια κηφήνων δημοσιων υπαλληλων. εχει κατατεθεί μηνυση από μερους μου με μαρτυρες που παρευρεθησαν. ο νομος αδυνατεί...
    Μαζευω φολες από παρκα και παρακαλω να εντοπισω έναν να τις ριχνει να του δωσω να τις φαει.ειναι ψωμια νωπα με γυαλια.προσεξτε τα σκυλια σας. και μιλω και για την περιοχη της Πετρούπολης.
    Αφου αδυνατεί το κρατος, ας αναλάβουμε οι πολιτες...

  2. Γιώργος

    Σκότωσε μια αθώα ψυχή που απλά κοιμόταν σε μια γωνιά μακρυά από το σπίτι του. Αυτό ήταν το αδίκημα αυτού του σκύλου. Και για αυτό, το πλήρωσε με τη ζωή του. Δεν ξέρω τι ποινή αξίζει σε αυτό το τέρας που απλά πάτησε τη σκανδάλη και ξέσκισε τα σωθικά αυτού του καημένου σκύλου, έτσι ... γιατί μπορούσε. Μπορείτε να έρθετε για λίγο στη θέση του πως ένιωσε αυτή η ζωή που έτρεχε και ούρλιαζε καταματωμένο?? Δεν γίνετε αυτά τα τέρατα να δικάζονται σαν άνθρωποι. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!

  3. Celiboo

    Είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι όποιος βιοπραγεί σε ζώα κάποια στιγμή θα εγκληματήσει και σε άνθρωπο, συμφωνώ απόλυτα με την penny damianou. Πιθανώς αυτός να κακοποιεί ήδη τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Και γιατί διαθέτει όπλο;

    Πολιτισμένε άνθρωπε, κάθε μέρα πιάνεις καινούργιο πάτο. Λυπάμαι.

    1. Kalliopi Skamnaki

      συμφωνω!!!!!!!πως η αρχη εγινε με το ζωακι....αρα το επομενο θυμα του αστυνομικου που νομιζει οτι ειναι θεος κ' μπορει να κανει οτι θελει,,,θα'ναι ισως καποιο παιδι που τον εκνευρισει '''η κ' συνανθρωπος του αν λογοφερουν...ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΙΑΣ.ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ......Κ Ρ Ε Μ Α Σ Μ Α....

  4. kyriaki

    αποσπάτα από το άρθρο: " Εργαζόμενοι του ψυχιατρικού νοσοκομείου πού ήταν στην πύλη εκείνη την ώρα είδαν τον δράστη, ο οποίος αφού σκότωσε το ζώο, και αφού αντιλήφθηκε ότι τον είδαν, κατέβηκε κάτω και τους ζητούσε να λυπηθούν τα παιδιά του και να μην τον καταγγείλουν αφού εκείνος θα το «σπάσει» το όπλο!" μτφ. ο δειλός και αναξιοπρεπής άνθρωπος παρακαλούσε.. "Εκείνη την ώρα οι αυτόπτες μάρτυρες δεν προχώρησαν σε καταγγελία όμως ενημέρωσαν την πρόεδρο του σωματείου «Φιλόζωοι Χαϊδαρίου» Κατερίνα Κούνουπα." μτφ. τι να σου κάνει και η κα Κούνουπα αφού οι αυτόπτες μάρτυρες δν κάλεσαν αμέσως την αστυνομία... να 'χαμε να λέγαμε και οι αυτόπτες.. αρε καημένε ζορό.. τι να σου κάνω αφού ο μ@@ς ο μπάτμαν σε πούλησε και σου έτυχε ο ανώμαλος με την καραμπίνα..

  5. penny damianou

    Τον σκυλάκο τον λυπήθηκε ο εκτελεστής; Αν δεν εκτελούσε στα καλά καθούμενα το πλασματάκι που κοιμόταν θα εκτελεσούσε την γυναίκα του ή κάποιο από τα παιδιά του; ΄Η έκανε ασκήσεις σκοποβολής όπως οι Γερμανοί πάνω στους Εβραίους που τους είχαν για στόχους; Ο φονεύς μάλλον θα πρέπει να εξεταστεί από τους γιατρούς του ομόρου του ιδρύματος (Δαφνί.....)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.