Στηρίξτε μας

Καταδικάσαν τον 55χρονο που σκότωσε ξυλοκοπώντας γάτα στον Άγιο Αιδηψού

19 Αυγούστου 2014 13:00 | Τα καλά νέα
Καταδικάσαν τον 55χρονο που σκότωσε ξυλοκοπώντας γάτα στον Άγιο Αιδηψού

Ποινή φυλάκισης ενός έτους – εξαγοράσιμη – με αναστολή (για τρία χρόνια) και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε σήμερα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας στον 55χρονο άνδρα που σκότωσε το βράδυ της 15ης Αυγούστου χτυπώντας βάναυσα μια γάτα μέσα στο καφενείο του στον Άγιο Αιδηψού στην Εύβοια.

Ο δράστης δικαιολόγησε την πράξη του λέγοντας ότι είναι φιλόζωος (!), ότι έχει άλλες γάτες που φροντίζει και πως απλώς εκνευρίστηκε επειδή το γατί, το οποίο ξυλοκόπησε επανειλημμένα και μέχρι θανάτου σύμφωνα με τους μάρτυρες, ανέβηκε στο τραπέζι την ώρα που εκείνος ετοίμαζε το γάλα του πατέρα του, ο οποίος πάσχει από άνοια.

Οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων όμως ήταν καταπέλτης κάτι που ανάγκασε την εισαγγελέα να πει ότι οι ισχυρισμοί του 55χρονου δεν ευσταθούν. Μάλιστα ο δράστης δήλωσε ότι το γατί μόνο του πεταγόταν στους τοίχους και στις τζαμαρίες του καφενείου και πως αυτό δεν είχε σχέση με το γεγονός ότι εκείνος το χτύπαγε με σκουπόξυλα, λάστιχο και μια καρέκλα.

Μάλιστα για να δικαιολογηθεί είπε ότι ζητάει συγνώμη γιατί εκνευρίστηκε λίγο παραπάνω απ' όσο έπρεπε και απλώς έσπρωξε τη γάτα από το τραπέζι μ’ ένα σκουπόξυλο.

Η ποινή φυλάκισης τριών ετών είναι με αναστολή αλλά το χρηματικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ είναι άμεσα καταβληθέν. Η αρχική ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε ήταν ενος έτους αλλά λόγου παλαιότερου αδικήματος αυξήθηκε στα τρία χρόνια.

DikastirioXalkidaFilozooiΦιλόζωοι που παραβρέθηκαν στη δίκη.

Στην δικαστική αίθουσα παραβρέθηκαν αρκετοί φιλόζωοι και φυσικά οι εκπρόσωποι του  Φιλοζωικού Σωματείου Βόρειας Εύβοιας «Ήρα» που έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν ώστε ο 55χρονο να συλληφθεί και να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Μια εκ των αυτοπτών μαρτύρων η κα Έλενα Αγγελοπούλου μιλώντας στο www.zoosos.gr επισήμανε ότι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη από την ποινή που επιβλήθηκε στον δράστη. Τόνισε μάλιστα ότι όση ώρα κατέθετε η δικηγόρος του κατηγορούμενου δεν μπορούσε ούτε στα μάτια να την κοιτάξει και φυσικά δεν της απεύθυνε καμιά ερώτηση αν και η υπερασπιστική γραμμή στόχευε στην διάψευση των αυτοπτών μαρτύρων κάτι που τελικά δεν επετεύχθη.

Διαβάστε επίσης:

Έσπασε στο ξύλο γάτα μέσα στο μαγαζί του μπροστά στους τουρίστες που φώναζαν στον Άγιο Αιδηψού

Στις 19/8 θα δικαστεί ο 55χρονος που ξυλοκόπησε τη γάτα στον Άγιο Αιδηψού

Καταγγέλλουν τις δολοφονίες των ζώων και την αδιαφορία των Δήμων Ιστιαίας/Αιδηψού και Μαντουδίου/Λίμνης/Αγίας Άννας

«Πογκρόμ» εις βάρος των αδέσποτων με φόλες σε πολλές περιοχές του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού

Καταδικάσαν τον 55χρονο που σκότωσε ξυλοκοπώντας γάτα στον Άγιο Αιδηψού

Βρήκε 3 κουτάβια απαγχονισμένα στα Λουτρά Αιδηψού

Δίνουν 10.000 € σε όποιον αποκαλύψει τον δολοφόνο των ζώων σε Ιστιαία και άλλες περιοχές της Β. Εύβοιας

Αδιάφοροι οι Δήμοι Ιστιαίας και Μαντουδίου για όσα συμβαίνουν εις βάρος των αδέσποτων

Του επέβαλαν 30.000 ευρώ πρόστιμο αν και σκότωσε εν ψυχρώ 2 σκυλιά στην Αμάρυνθο

Επιτυχής η επέμβαση στην γερακίνα που βρέθηκε πυροβολημένη στο μάτι στην Ερέτρια της Εύβοιας

Επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ στο άνδρα που πυροβόλησε σκύλο στην Λουκίσια Χαλκίδας

Καταδικάστηκε ο 76χρονος που πυροβόλησε σκύλο στα Λουκίσια Χαλκίδας

Καταδικάστηκε ο άνδρας που πυροβόλησε και άφησε παράλυτο αδέσποτο σκύλο στην Άνω Ποταμία Εύβοιας

Συνελήφθη 76χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε αδέσποτο σκύλο στα Λουκίσια Ευβοίας

30.000 € διοικητικό πρόστιμο στον 52χρονο που σκότωσε σκύλο στη Δροσιά Εύβοιας

Χαλκίδα: Έδεσε και εγκατέλειψε την εξαθλιωμένη σκυλίτσα και τα άρρωστα κουτάβια της

30.000 € διοικητικό πρόστιμο στον άνδρα που δολοφόνησε τον σκύλο στην Νέα Αρτάκη Εύβοιας

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

19 Σχόλια

  1. Γιώργος

    Σημασία έχει ότι υπήρξε καταδικαστική απόφαση. Έστω και 5000 ευρώ, έστω και 3 χρόνια με αναστολή, μέσα απ ολα αυτά υπάρχει και κάτι θετικό. Οτι επιτέλους αυτοί οι δολοφόνοι άρχισαν να κάθονται στο σκαμνί του κατηγορουμένου και καταδικάζονται. Ο Νόμος πρέπεινα γίνει απλά πιο αυστηρός και να μην περιορίζεται μόνο στα χρηματικά ποσά.

  2. maria

    3000ευρω κ εξαγορασιμη ελα παλι βγαλανε λεφτα απο θανατο ζωου κ αυτοι καλοι ειναι αντι να τους βαζουνε μεσα 3 χρονια χωρις προστιμο κ χωρις αναβολη τι να πω κολοκρατος για να βγαζουνε λεφτα

  3. Mαρία

    Μια απορία προς τους δικαστές ;Γιατί μόνο 5000 ευρώ και όχι 30000 ευρώ όπως ορίζει ο νόμος για δολοφονία ζώου; Τι να τα κάνεις τόσα πτυχία αν δεν έχεις αποκτήσει ποτέ φιλοζωική παιδεία; για αυτό στην κοινωνία μας κυκλοφορούν ελεύθερα τόσα πολλά δίποδα σαν το δράστη..

  4. Γιώργος Κωνσταντάκης

    Το άμοιρο το χνουδωτό.. Αλλά έτσι είναι. Οταν παρακαλάς όπως Εκείνο για λίγη προσοχή και αγάπη, σε σκοτώνουν.. είτε γατί είσαι είτε άνθρωπος...

  5. Μαριαννα

    Η ποινή είναι αστεία ,γελοία και απαράδεκτη. Η ζωή ενός ζώου δεν αξίζει λιγότερο από ενός ανθρώπου και όσοι βλάπτουν ζώα έχει αποδειχτεί ότι σε πολύ μεγάλο ποσοστό προχωράνε και σε ανθρώπους. Μια παρένθεση αν θυμάμαι καλά γράφατε ότι το γατάκι δε βρέθηκε ποτέ άρα οι ισχυρισμοί "μέχρι θανάτου" κλπ που δηλώνεται που ακριβώς βασίζονται?

    1. καρολος

      Χεσε μας ρε νουμερο,που θα μας ειρωνευτεις κιολας.Ο αλλος σκοτωσε ανθρωπο εξ'αμελειας,ο ζωοκτονος τη σκοτωσε με δολο.Οπως εσυ γραφεις τα ζωα στα αρχιδια σου,ετσι κ'εμεις σε γραφουμε στα δικα μας.

    2. Diana

      Και εσυ τι έκανες για να αποδοθεί δικαιοσύνη για την ανθρώπινη ζωή που χάθηκε??? Αν θέλεις μια Ελλάδα μεσαιωνική, δικαιωμά σου! Αλλιώς σώπαινε μπροστά στις πράξεις που δηλώνουν πολιτισμό!

      1. καρολος

        Δεν καταλαβες Diana.Ο τυπος χρησιμοποιει τον φιλανθρωπισμο οχι για να δοκιμασει ποσο φιλανθρωπη εισαι,αλλα για να σου δειξει οτι τα βασανηστηρια των ζωων πρεπει να τα γραφεις στα αρχιδια σου.Ακομα και να ξερει οτι βπηθας πεινασμενους ανθρωπους,εκεινον παντα θα τον ενοχλει οτι βοηθας και νοιαζεσαι για τα ζωα.Τετοιος μπαγλαμας ειναι απο τους πολλους που κυκλοφορουν αναμεσα μας.Σαν αυτους που παρακολουθουσαν τη δολοφονια της γατας και ετρωγαν ανεμελοι τα κοψιδια τους στη ταβερνα.

    3. Βασιλική

      Τισημαίνει η φράση για μια γάτα κύριε...Ποιος σας είπε οτι η ζώή ενός ζώου είναι μικρότερης αξίας και σημασίας απο εκεινη ενός ανθρώπου??Είμαστε όλοι συγκατοικοι σε αυτο τον πλανήτης ίσης αξίας.Δεν υπερτερεί κανένας μας και δυστυχως εσείς κ οι όμοιοι σας δεν το έχουν καταλάβει.Με τον καιρό όμως και την απόδοση δικαιοσύνης θα το εμπεδώσετε κύριε.

  6. Eliza

    ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ .... ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΕΝΟΣ ΒΛΑΚΑ ....ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΛΕΩ ...ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ .... ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ .... ΤΑ ΖΩΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.

  7. Μοσχάνθη

    Μόνο? αλλά βέβαια ένα γατί ήταν που σκότωσε, για να δούμε την επόμενη φορά που θα νευριάσει αν είναι κοντά ένα παιδί κ. Δικαστές

  8. EUGENIA

    ΞΕΧΑΣΑ.....ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ,ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΜΩΡΟ!!!ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΓΑΛΑ ................ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ......ΤΙ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΖΩΑ???ΔΕΝ ΤΑ ΑΓΑΠΑΝΕ??ΤΟ ΣΕΒΟΜΑΙ,ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΘΥΜΩΝΩ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ!!!!!!

  9. EUGENIA

    ΠΕΡΙΦΗΜΑ.....Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ????ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ??????ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ???ΞΑΝΑΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΜΗΠΩΣ????ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ......ΜΟΝΟ ΜΕ 5.000 Ε ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΝΟΣ ΑΘΩΟΥ ΜΩΡΟΥ?????ΤΙ ΕΚΑΝΕ???ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ!!!!!ΑΙΣΧΟΣ.......ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΩ ΕΝΑΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ !!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.