Στηρίξτε μας

Θα εξοφλήσει το ΥΠ.Α.Α.Τ. τις δαπάνες των δήμων για καταφύγια, στειρώσεις και περίθαλψη αδέσποτων

22 Ιουλίου 2014 10:47 | Επικαιρότητα
Θα εξοφλήσει το ΥΠ.Α.Α.Τ. τις δαπάνες των δήμων για καταφύγια, στειρώσεις και περίθαλψη αδέσποτων

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.) Γιώργου Καρασμάνη καθορίσθηκαν οι όροι και προϋποθέσεις για την επιχορήγηση των δήμων και των συνδέσμων δήμων, ώστε να τους καταβληθούν τα ποσά που έχουν δαπανήσει από το 2010 έως το 2013 για τη δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στειρώσεων και φροντίδας τους.

Με την υπουργική απόφαση καθορίζεται το ύψος της επιχορήγησης, καθώς και η διαδικασία καταβολής της.  Δικαιούχοι της κρατικής αυτής επιχορήγησης είναι οι δήμοι και οι σύνδεσμοι δήμων, που έχουν ενταχθεί ήδη στο πρόγραμμα ίδρυσης και λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συνολικού προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ.

Στο πρόγραμμα αυτό συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα για περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή, εμβολιασμός, στείρωση, αποθεραπεία, υιοθεσία και επανένταξη των αδέσποτων ζώων.

Τα κονδύλια, που προβλέπονται στην απόφαση, προέρχονται από πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του ΥΠ.Α.Α.Τ. και αφορούν τις νόμιμες, εγκεκριμένες και βεβαιωμένες δαπάνες των δήμων ή των συνδέσμων δήμων σε εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας για τα οικονομικά έτη 2010, 2011, 2012 και 2013.

Η απόφαση αυτή προωθήθηκε για προσυπογραφή από τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών και αφορά ανειλημμένες υποχρεώσεις του ΥΠ.Α.Α.Τ. προς τους δήμους.

Σύμφωνα με τον Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κ. Καρασμάνης δήλωσε με ανακοίνωση του: «Σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, εκπληρώνουμε μια σημαντική χρηματοδοτική υποχρέωση της Πολιτείας έναντι των Δήμων, οι οποίοι σε συνεργασία με Φιλοζωικά Σωματεία μεριμνούν για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων προς όφελος της δημόσιας υγείας και της υγείας και ευζωίας των ζώων συντροφιάς».

Διαβάστε επίσης:

ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.: Αν δεν μας χρηματοδοτήσετε θα πάψουμε να φροντίζουμε τ’ αδέσποτα

Κραυγή απόγνωσης από τον ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. για τα αδέσποτα

Κολαστήριο για τα σκυλιά το Δημοτικό Κυνοκομείο Φλώρινας

Τόπος μαρτυρίου για τα ζώα το Δημοτικό Κυνοκομείο Φλώρινας

Δημοτικά Κυνοκομεία: Φριχτές συνθήκες διαβίωση για τα ζώα και οικονομικές ατασθαλίες

Ενημερωτική καμπάνια για τα Δημοτικά Κυνοκομεία - «Νταχάου» αδέσποτων ψυχών

«Σας προειδοποιούμε ότι θα ρίξουμε φόλες στην γειτονιά»

Τα σκυλιά αλληλοσπαράσσονται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.