Στηρίξτε μας

Άνω Λιόσια: Έπνιξε τα μωρά της γάτας στον κουβά

15 Ιουλίου 2014 09:08 | Καταγγελίες
Άνω Λιόσια: Έπνιξε τα μωρά της γάτας στον κουβά

Τα τέσσερα μωρά μιας αδέσποτης γάτας έπνιξε μέσα σ’ ένα κουβά με νερό μια ηλικιωμένη γυναίκα κάτοικος των Άνω Λιοσίων Αττικής την Παρασκευή 11 Ιουλίου αλλά καταγγελία εις βάρος της κατάθεσε η Ίριδα Αποστόλου, η οποία έσπευσε έξω από το σπίτι της τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Η κα Αποστόλου, που είναι μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Πάτμου «Mondo Cane Animal Welfare Society», εξηγεί ότι μια φίλη της, η Νάντια, κάτοικος της περιοχής παρατήρησε ότι μια γάτα που φρόντιζε και είχε γεννήσει εκείνη τη μέρα έψαχνε κλαίγοντας τα μικρά της πηγαίνοντας σ’ ένα μόνο συγκεκριμένο σημείο στην αυλή του σπιτιού της γριάς γυναίκας στον οικισμό Γεννηματά.

Επειδή παρατήρησε ότι η γατούλα ήταν βρεγμένη, υποψιάστηκε πως κάτι συμβαίνει γι’ αυτό και έδωσε σημασία στις αντιδράσεις του ζώου, που δεν ξεκόλλαγε από την αυλή. Αν και φώναξε αρκετές φορές η γυναίκα, που μένει στο σπίτι, δεν ανταποκρίθηκε και έτσι αναγκάστηκε να καλέσει την Αστυνομία, αφού δεν μπορούσε να μπει στην αυλή.

AnoLiosiaGatakiEpezise (3)Το γατάκι που γλύτωσε ασφαλές στην αγκαλιά της μητέρας του.

Και πράγματι το περιπολικό έφτασε στον οικισμό Γεννηματά, τα ξημερώματα του Σαββάτου άναψε μάλιστα και τη σειρήνα του και οι αστυνομικοί φώναξαν στην ένοικο του σπιτιού η οποία δεν ανταποκρίθηκε. Αν και έριχναν φως και με τους φακούς για να εντοπίσουν τα μωρά - βλέποντας τις αντιδράσεις της γάτας - δεν κατάφεραν να τα εντοπίσουν. Επειδή δεν είχαν ένταλμα δεν μπορούσαν να μπουν στην αυλή και αποχώρησαν άπραγοι. Όταν το περιπολικό έφυγε από το σημείο, οι φιλόζωες πήδηξαν την μάντρα της περίφραξης και ακούγοντας τα κλάματα βρήκαν μέσα στα σκοτάδια να γατάκια μέσα σ’ ένα κουβά με νερό.

AnoLiosiaGatakiEpezise (1)Αυτό που τα κατάφερε!

Τα πέντε νεογέννητα ζώα ήταν κλεισμένα σε μια πλαστική σακούλα την οποία είχαν σκίσει με τα νύχια τους παλεύοντας να σωθούν. Ο κουβάς με το νερό ήταν καπακωμένος μ’ ένα πιατάκι γλάστρας και από πάνω τους η δράστης είχε βάλει και δύο τσιμεντόλιθους για να είναι βέβαιη ότι κανένα δεν θα γλυτώσει. Τα τέσσερα γατάκια είχαν ήδη πνιγεί ένα όμως ζούσε και το έδωσαν αμέσως στη μάνα του που σπάραζε.

Με εντολή του Τμήματος Ασφάλειας Άνω Λιοσίων θα γίνει από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Περιφέρειας Αττικής νεκροψία στα πτώματα των νεογέννητων γατιών ώστε να αποδειχτούν τα αίτια τους θανάτου τους και για να χρησιμοποιηθεί το πόρισμα στην δικογραφία. Καταγγελία εις βάρος της γυναίκας, που διαμένει στο σπίτι εντός του οποίου βρέθηκαν τα νεογέννητα γατάκια πνιγμένα, κατέθεσε στο Α.Τ. Άνω Λιοσίων η Ίριδα Αποστόλου.

Διαβάστε επίσης:

Άνω Λιόσια: Το μωρό γατάκι που γλύτωσε τον πνιγμό από τα χέρια της ηλικιωμένης γυναίκας

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

11 Σχόλια

  1. Κώστας Λ.

    Ελπίζω σύντομα η σκατόγρια να έχει αργό και βασανιστικό θάνατο! Επίσης, εσείς που δεν δημοσιεύετε τα στοιχεία αυτών που διαπράττουν αυτά τα εγκλήματα, τι κερδίζετε; κανείς δεν έχει μπει στην Ελλάδα στη φυλακή για κακοποίηση ζώου, τουλάχιστον ας μαθαίνουμε τα στοιχεία τους, ώστε να γνωρίζουν οι κάτοικοι με ποιον έχουν να κάνουν....

  2. πετρος

    μπραβο στην ιριδα αποστολου δεν εχω τιποτα αλλο να πω απλα ενα μεγαλο ευχαριστω εκ μερουσ ολων που μερικοι προσπαθουν τοσο πολυ.

  3. ελλη

    αναθεμα την την π@@@@ να δωθουν τα στοιχεια της δημοσια απο τον εισαγγελεα.αλητισα.......μακαρι και φωτος δημοσια να ειχαμε. παραγινε πλεον. καλα της εκανε και λιγα επαθε. μεγαλη αμαρτια να το βρει στην υγεια της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.